YLE > Finland

Monday, 17 June, 22:43

YLE - 11 jun 19 kl. 12:08

Diskrimineringsombudsmannen: Tweeten från Sannfinländarnas ungdomsförbund kränkte mörkhyades människovärdeSannfinländarnas ungdomsförbund Finsk ungdom har bidragit till att sprida ett etnonationalistiskt budskap som förstärker den vita befolkningens ställning, enligt diskrimineringsombudsmannen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sannfinländarnas, Finsk

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Diskrimineringsombudsmannen, Tweetenfrån , Sannfinländarnas, ungdomsförbund, kränkte, mörkhyades, människovärde
YLE - 11 jun 15 kl. 08:44

Sannfinländarnas ungdomsförbund får svenskt namn

Sannfinländarnas ungdomsförbund Perussuomalaiset Nuoret kommer i fortsättningen att gå under namnet Finsk Ungdom i svenskspråkiga sammanhang. Bland annat vill man utöka sitt samarbete med liknande nordiska organisationer. En av orsakerna till att Sannfinländarnas unga valt att ta i bruk ett officiellt svenskspråkigt namn är att organisationen upplever att situationen med enbart ett finskt namn blivit okontrollerbar.

YLE - 27 jul 15 kl. 13:10

Ungdomsförbund kräver svar av Soini

Flera politiska ungdomsförbund kräver att Sannfinländarnas ledning ska reagera på riksdagsman Olli Immonens (Sannf) Facebookskriverier där han uppmanar till kamp mot multikulturalism i Finland. Centerns, Vänsterförbundets, Svenska folkpartiets, Socialdemokraternas och De grönas ungdomsförbund anser att Immonens skriverier visar att han inte anser att alla människor har ett lika värde som garanteras i grundlagen. Man kräver att ordförande Timo Soini säger klart och tydligt om Sannfinländarna godkänner Immonens utspel som ungdomsförbunden karaktäriserar som rasistiska och som att uppvigla till våld.

YLE - 27 jul 15 kl. 13:10

Ungdomsförbund kräver tydligt svar av Soini

Flera politiska ungdomsförbund kräver att Sannfinländarnas ledning ska reagera på riksdagsman Olli Immonens (Sannf) Facebookskriverier där han uppmanar till kamp mot multikulturalism i Finland. Centerns, Vänsterförbundets, Svenska folkpartiets, Socialdemokraternas och De grönas ungdomsförbund anser att Immonens skriverier visar att han inte anser att alla människor har ett lika värde som garanteras i grundlagen. Man kräver att ordförande Timo Soini säger klart och tydligt om Sannfinländarna godkänner Immonens utspel som ungdomsförbunden karaktäriserar som rasistiska och uppviglar till våld.

HBL - 26 maj 13 kl. 18:05

Motparterna möttes i språkdebatt mellan ungdomsförbund

Slopa svenskan som nationalspråk och gör svenskan i skolorna frivillig. Det anser Sannfinländarnas ungdomsförbund som i dag utmanade Svensk Ungdom till debatt. SU svarar med att två nationalspråk är en rikedom.

YLE - 12 jul 16 kl. 10:52

Majoriteten av sannfinländarnas riksdagsledamöter vill ha EU-omröstning

Yle frågade sannfinländarnas riksdagsledamöter om de tycker att Finland borde ordna en folkomröstning om EU och euron. Sannfinländarnas ungdomsförbund har redan en tid pysslat med ett medborgarinitiativ om en EU-folkomröstning, men nu är det klart att också sannfinländarnas riksdagsgrupp är redo för en omröstning. Yle ringde upp partiets riksdagsledamöter och en klar majoritet vill ordna en folkomröstning om Finlands medlemskap i EU.

YLE - 19 nov 14 kl. 09:24

HFD: Sannfinländska unga diskriminerades i bidragsutdelning

Högsta förvaltningsdomstolen har upphävt Undervisnings- och kulturministeriets beslut om att skära ner bidraget till Sannfinländarnas ungdomsförbund. Enligt HFD var beslutet lagstridigt, och dessutom överskred ministeriet sin prövningsrätt. Det är frågan om bidrag för årets verksamhet som Sannfinländarnas ungdomsförbund ansökte om ifjol.

YLE - 06 okt 15 kl. 03:50

Ålandsutspel fick sannfinländare att surna till

Sannfinländarna är ett parti med stora inre spänningar. Försvarsminister Jussi Niinistös utspel förra veckan om att Åland borde ta emot mera flyktingar får åländska sannfinländare att se rött. Flyktingarna måste få stanna i sina egna länder där de får tala sina egna språk, hälsar en åländsk partisyster.

YLE - 21 jan 16 kl. 18:08

Tynkkynen återvänder till Sannfinländarna

Ordföranden för sannfinländarnas ungdomsförbund Sebastian Tynkkynen blir återigen medlem i moderpartiet. Sannfinländarnas partistyrelse beslöt vid torsdagen möte att återta det tidigare beslutet att utesluta Tynkkynen. Tynkkynen ombads fylla i en ansökan om medlemskap, som styrelsen sedan godkände uppger partiorganet Suomen Uutiset på sin webbplats.

YLE - 01 nov 15 kl. 09:56

Sannfinländska unga väljer ordförande

Sannfinländarnas ungdomsförbund väljer ordförande i dag. Det väcker intresse på grund av den nuvarande ordföranden Sebastian Tynkkynens exceptionella situation. Tynkkynen uteslöts nyligen från moderpartiet Sannfinländarna, men vill trots det fortsätta leda ungsomförbundet, vilket stadgarna tillåter.

YLE - 01 nov 15 kl. 11:50

Tynkkynen omvald som sannfinländska ungas ordförande

Sebastian Tynkkynen fick nyss förnyat förtroende som ordförande för Sannfinländarnas ungdomsförbund. Tynkkynen själv uteslöts nyligen från moderpartiet Sannfinländarna. Vid ungdomsförbundets möte i Seinäjoki fick Tynkkynen 42 röster, medan hans motkandidat Samuli Voutila fick 22 röster.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

THL: Behåll ytterskorna på inomhus, det är bra för hälsan - förebygger astma och allergier hos barn

Ju mer bondgårdsbakterier det finns i hemmet, desto mindre är risken för att ett barn får astma. Den slutsatsen drar THL:s forskare efter att ha analyserat 1400 hem. Men det finns också andra åsikter..

YLE - 5 timmar sedan

Halla-aho: De nationalistiska partierna är här för att stanna - politikens brytningstid diskuterades på Gullranda

Överlever demokratin då politiken upplever en brytningstid, var ämnet under samtalen på presidentens sommarresidens Gullranda på måndagen..

YLE - 11 timmar sedan

Nattjouren vid Ekenäs sjukhus läggs inte ner i augusti - men bristen på anestesiläkare finns kvar

Uppdaterad. Raseborgs sjukhus framtid ska dryftas i en ny arbetsgrupp. Det blev beslutet styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på måndagen..

YLE - 6 timmar sedan

“Vi måste följa lagen och vi kan inte se mellan fingrarna” - Raseborgspolitiker förklarar varför staden är tvungen att stoppa olovlig uthyrningsverksamhet

Nyheten att Raseborgs miljö- och byggnadsnämnd kräver att en privatperson slutar hyra ut sitt hus till turister har väckt mycket diskussion. Nämnden kan inte syssla med tyckande utan måste följa lagen, säger ordförande Mikael Nylund (SFP)..

YLE - 7 timmar sedan

Svenska Yle provåkte Borgbackens dyraste attraktion någonsin - se reportrarnas reaktioner under åket!

Berg- och dalbanan Taiga är Borgbackens största satsning genom tiderna. Det nya åket har kostat över 10 miljoner euro och ska locka våghalsar från överallt i världen..

YLE - 7 timmar sedan

Gruvlagen behöver inga stora förändringar, bara små preciseringar, säger ministerieutredning

Kommunernas rättigheter och miljöansvaret för eftervården av gruvor borde förstärkas, säger en ny utredning om lagarna kring gruvdrift i Finland..

YLE - 8 timmar sedan

Pojke lade upp "rasistfilm" om polis, som begärde 500 euro av pojkens familj – döms nu för brott mot tjänsteplikt

En polis i Helsingfors dömdes på måndagen till böter för brott mot tjänsteplikt efter att han krävt 500 euro av en familj för att ett videoklipp av honom lades upp på nätet. Äldre konstapeln ordnade ett möte i polishuset kvällstid och kom då med sitt krav. Enligt tingsrätten utnyttjade polisen sin tjänsteställning och gjorde sig skyldig till brott mot tjänsteplikt..

YLE - 8 timmar sedan

En kvinna med ryskt och finländskt medborgarskap diskriminerades då hon inte fick jobba i en garnisonsrestaurang

Helsingfors tingsrätt har friat den diskrimineringsåtalade mannen som skötte rekryteringen till Försvarsmaktens garnisonsrestaurang. Rätten anser att mannen hade fått lagstridiga instruktioner från Försvarsmakten..

YLE - 11 timmar sedan

HUS styrelse: Ny arbetsgrupp ska fundera på Raseborgs sjukhus framtid - samjourens öde nämns inte längre

Raseborgs sjukhus framtid ska dryftas i en ny arbetsgrupp. Det blev beslutet styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS på måndagen. Artikeln uppdateras..

YLE - 11 timmar sedan

Frontalkrock mellan personbil och lastbil i Terjärv – vägen avstängd

Olyckan skedde på Högnabbavägen i Terjärv i Kronoby på måndagsförmiddagen. Lastbilen blockerar vägen som kommer vara avstängd till tvåtiden, enligt räddningsverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.