YLE > Finland

Thursday, 20 June, 23:12

YLE - 11 jun 19 kl. 12:08

Google grundar utbildningscenter i Helsingfors – 10 000 får möjligheten att utveckla sina digitala kunskaperHelsingfors stads borgmästare Jan Vapaavuori har i dag tecknat ett avtal med teknologijätten Googles regionchef Matt Britt om att grunda ett utbildningscentrum i Helsingfors. Målet är att utbilda 10 000 arbetslösa personer och småföretagare i digitala kunskaper..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, Jan Vapaavuori, Googles, Matt Britt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Google, grundar, utbildningscenteri , Helsingfors10 , 000får , möjligheten, att utveckla sina digitala kunskaper
YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

YLE - 16 jan 13 kl. 07:43

Västnylänningar grundar skola i Sierra Leone

En ny skola för flickor och ett utbildningscenter med en radiokanal för kvinnor skall grundas i Sierra Leone med hjälp av bland annat västnyländska resurser. Det är Suomen Sierra Leone seura och föreningen Children Crossing Cultures med Barbro Fri-Kamara och Sorie Obai Kamara i spetsen som är initiativtagare till projektet. Verksamheten inleds med en planeringsresa den 26.

YLE - 02 okt 15 kl. 03:45

”Utdragen debatt grundar sig på misstänksamhet”

Den utdragna debatten om klasslärarutbildningen i Helsingfors får kritik av unga politiker. Benjamin Ellenberg (SFP) gillar inte misstänksamheten finlandssvenska beslutsfattare emellan, medan Jacob Storbjörk (SDP) tycker att frågan debatterats för länge. Åbo Akademi och Helsingfors universitet kunde inte komma överrens om en gemensam klasslärarutbildning i Helsingfors.

YLE - 24 okt 13 kl. 08:20

Bakom kulisserna på Google

På Mannerheimvägen 12 finns ett kontorshotell. Här hyr små företag som inte har något ?eget?

YLE - 15 sep 14 kl. 17:43

Esbo grundar kanske eget metrobolag

Esbo och Helsingfors förhandlar nu om att ändra på Västmetrobolagets uppgift. Orsaken är att metron ska byggas ut till Stensvik och inte till Mattby. Om förhandlingarna inte lyckas kommer Esbo att grunda ett eget metrobolag.

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Trots varningar – Google tjänar miljoner på Viagogo

Del 2: Google tjänar miljoner på att Viagogo ska synas, trots att politiker och branschtoppar uppmanar dem att stoppa annonsförsäljning till biljettsajten..

Dagensanalys.se - 16 maj 18 kl. 10:51

Oracle anklagar Google att de låter Android-telefoner berätta var användarna befinner sig

Australiensiska myndigheter undersöker just nu om det ligger något i anklagelserna från Oracle mot Google. Den gamla striden mellan Google och Oracle har trappats upp på integritetsområdet. Oracle har fått australiensiska myndigheter att utreda om Google spårar dem som använder Android-telefoner.

HBL - 06 jul 14 kl. 10:59

Både Esbo och Helsingfors vill ha nordisk skola

På initiativ av SFP har utbildningsnämnderna i både Helsingfors och Esbo behandlat frågan om en nordisk skola. Hett debattämne är om skolan ska uppstå genom att slå ihop en finsk och en svensk skola.I slutet av januari lämnade fullmäktigemedlem Marcus Rantala (SFP) in en motion i Helsingfors fullmäktige om att grunda en nordisk skola I Helsingfors.

YLE - 15 feb 17 kl. 17:22

Krisen tätnar inom Sannfinländarna i Helsingfors - ytterligare en ledamot hoppar av

Nu lämnar också Helena Kantola Sannfinländarnas fullmäktigegrupp i Helsingfors. Därmed har fyra av åtta Sannfinländare som valdes till fullmäktige 2012 lämnat eller meddelat att de kommer att lämna fullmäktigegruppen. Helena Kantola flyttar från Sannfinländarnas fullmäktigegrupp till Samlingspartiets.

Dagensanalys.se - 23 maj 17 kl. 18:36

Så här skickar Google och Facebook trafik till ditt innehåll

Jättarna Facebook och Google står för 75 procent av all trafik som skickas till ditt innehåll. Den här så kallade referenstrafiken ökar och minskar beroende på ditt innehåll. Här får du reda på vad som gäller.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Jussi Halla-aho om Finsk ungdoms stöd som drogs in: "Orimlig följd av en korkad tweet"

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho har tagit ställning i härvan där Sannfinländarnas ungdomsorganisation Finsk ungdom blev av med statsunderstöden efter ett Twitterinlägg som ansågs rasistiskt..

YLE - 5 timmar sedan

En gammal mobiltelefon utan simkort kan vara din livförsäkring i båten - här är sjöräddarens tips för en säker midsommar till sjöss

Ring sjöräddningen när motorn börjar hacka, inte när den redan stannat och båten driver mot grynnor och stenar. Sjöräddare Andreas Hindrén vid föreningen Ekenäs Sjöräddare önskar att folk skulle sänka tröskeln för att ta kontakt..

YLE - 6 timmar sedan

Stort oljeläckage har observerats utanför Utö i Östersjön: "Om det är lätt brännolja avdunstar den under natten"

Ett stort oljeutsläpp har observerats i Östersjön nära Utö. Sjöbevakningen i Västra Finland fick syn på utsläppet i morse cirka 25 sjömil sydväst om Utö, nära den tidigare fyren Finlands Lejon. Vi uppdaterar artikeln..

YLE - 17 timmar sedan

Harry Harkimos Liike Nyt ska bli parti

Den politiska rörelsen Liike Nyt, som grundades av den före detta samlingspartisten Harry Harkimo som ett alternativ till det traditionella partierna, ska nu registreras som officiellt parti..

YLE - 6 timmar sedan

Analys: Samlingspartiet måste synas, men samtidigt skilja sig från Sannfinländarna i oppositionen

Klar, men saklig ekonomisk politik är i nykelroll om Samlingspartiet ska lyckas befästa sig som det ledande oppositionspartiet, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 6 timmar sedan

Mycket tid och möda har Birgitta Dahlberg satt ner på att odla lupiner – nu borde de alla vara väck inom tre år

Lupinen är en av de nio växtarter som i början av juni i år lades till på listan över skadliga invasiva arter i Finland. Den bör således vara utrotad senast 2022..

YLE - 6 timmar sedan

Stort oljeläckage har observerats utanför Utö i Östersjön

Ett stort oljeutsläpp har observerats i Östersjön nära Utö. Sjöbevakningen i Västra Finland fick syn på utsläppet i morse cirka 25 sjömil sydväst om Utö, nära den tidigare fyren Finlands Lejon. Vi uppdaterar artikeln..

YLE - 7 timmar sedan

Hangö permitterar Outi McDonald - staden och tidigare ledande läkaren hittade ingen lösning på jobbfrågan

Hangö stad har beslutat att permittera den felaktigt uppsagda läkaren Outi McDonald. McDonald accepterar inte lösningen..

YLE - 8 timmar sedan

Femte våldtäktsdomen föll i Uleåborg - tre rättegångar återstår

Uleåborgs tingsrätt har dömt den 26-årige Mohamed Ali Osman till fyra års ovillkorligt fängelse för grov våldtäkt. Det var den femte domen i den sexbrottshärva som rullats upp i Uleåborg..

YLE - 8 timmar sedan

Toppjobb inom EU på agendan när statscheferna möts - Antti Rinne tror på Timmermans som kommissionsordförande

EU-ländernas stats- och regeringschefer samlas som bäst i Bryssel för att dryfta utnämningarna till några av EU:s topposter. Finland representeras för första gången av statsminister Antti Rinne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.