GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 24 June, 20:22

GöteborgsPosten - 11 jun 19 kl. 05:00

Obegriplig byråkratiPå Nationaldagen när vi hälsar våra nysvenskar välkomna, så kan jag inte hjälpa att jag frågar mig; varför är inte min svärdotter välkommen?.
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Nationaldagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Obegriplig, byråkrati
YLE - 11 okt 16 kl. 04:36

Lärkkulla: Trög byråkrati stoppade integration på svenska

För mycket byråkrati och skev maktstruktur. Det är några av orsakerna till att integrationsutbildningen på svenska inte kunde starta den här hösten på Lärkkulla-stiftelsens folkakademi i Karis, anser direktor Björn Wallén. Integrationsutbildning på svenska för vuxna invandrare vid Lärkkulla-stiftelsens folkakademi i Karis skulle börja den här hösten.

BT - 13 maj 14 kl. 19:03

Minskad byråkrati och mindre krångel

Det är viktiga frågor som står på spel inför Europavalet den 25 maj. Inte frågor som påverkar någonstans där borta utan som mycket konkret påverkar vår vardag här. Det gäller i allra högsta grad de frågor som är viktiga för företag, företagande och företagare.

YLE - 18 aug 16 kl. 06:06

Långsam byråkrati frustrerar jordbrukare

Byråkratin kring muddringstillstånd tar för länge. Det anser bland annat de jordbrukare som fått delar av sin skörd förstörd av de senaste översvämningarna. Det verkar heller inte som om någon tar ansvar för att underhålla åar och vattendrag.

YLE - 16 nov 16 kl. 04:16

Tung byråkrati och halvårs väntetid för den som vill samla in pengar - snart ska det gå smidigare

Snårig byråkrati och långa väntetider skapar frustration bland organisationer, som behöver penninginsamlingar för att trygga sin verksamhet. Meningen är att paragrafdjungeln ska ses över. Det är kö hos Polisstyrelsen och det tar i snitt nästan ett halvt år att få svar på en ansökan om penninginsamling.

Skånskan - 07 jun 18 kl. 16:48

Professionell byråkrati stoppar valfusket

Lund Skapandet av en professionell byråkrati var den viktigaste faktorn för att motverka valfusk i Sverige från 1700-talet fram till början av 1900-talet, och har stor betydelse även i dagens utvecklingsländer.Det är ett par av slutsatserna i en färsk studie av Jan Teorell, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet.
En annan viktig faktor i sammanhanget, som dock verkar i motsatt riktning, är starka politiska partier.

YLE - 01 apr 15 kl. 06:41

Socialvården tyngs av mer byråkrati

Chefen för socialarbetet på Vasa stad, Nadja Suomela, ger både tummen upp och tummen ner för lagändringarna som socialvården står inför. Hon tycker att den nya socialvårdslagen ger en bra ram för socialvårdens arbete. Vid årsskiftet trädde den första delen av den nya socialvårdslagen i kraft.

Cornucopia - 07 jun 17 kl. 18:07

Överenskommelse: Svensk byråkrati mot terrorism ska stärkas - utredare sökes

I en blocköverskridande överenskommelse utan V och SD har riksdagspartierna kommit överens om att stärka svensk byråkrati för att mer garanterat kunna konstatera att gärningsmän var kända av Säpo vid terrordåd. Svenskarna ska kunna känna sig trygga i att myndigheterna hade koll på eventuella terrorister redan innan de begick terrordåd. Ett flertal utredare sökes nu till ett tiotal utredningar som kommer leverera kraftfulla dokument att sätta in i pärmar.

YLE - 09 sep 17 kl. 09:10

Snårig byråkrati och dyrt att anställa - familjeledigheterna svår nöt för småföretagare

Tre barn under sju år av företagande vid bybutiken SkafferiETT i Bromarv. Det har inte varit något enkelt pussel för köpman Ragna-Lise Karlsson och hennes familj. Bybutiken drivs av två kvinnliga företagare och båda har barn.

BT - 06 feb 13 kl. 20:09

Mindre byråkrati för lärarna

I framtiden ska lärarna få mer tid att lära ut på. Nu vill regeringen slopa kravet på att elever från årskurs sex och uppåt ska få en skriftlig individuell utvecklingsplan. Lärarnas frustration över sin ökade administration har vuxit de senaste åren.

BT - 06 feb 13 kl. 20:09

Björklund: Mindre byråkrati för lärarna

Nu vill regeringen slopa kravet på att elever från årskurs sex och uppåt ska få en skriftlig individuell utvecklingsplan. I framtiden ska lärarna få mer tid att lära ut på. Lärarnas frustration över sin ökade administration har vuxit de senaste åren.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Bortglömda Nobelpristagare: Yasunari Kawabata

I höst tillkännages inte bara ett utan två Nobelpris i litteratur..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Historia lockar besökare till Gunnebo slott

Uppfördes i slutet av 1700-talet – och fortfarande byggs slottet ut med hjälp av originalritningar..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Klimatfrågan pressar tilltänkt FN-ambassadör

Hon har nominerats till posten som USA:s nya FN-ambassadör men ifrågasätts av Demokraterna, bland annat för sin inställning i klimatfrågan..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Totalstopp på gamla E6 efter krock

Det råder för tillfället totalstopp på gamla E6:an i höjd med Morup utanför Falkenberg efter en trafikolycka. Två personbilar har kolliderat i en korsning..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Dansk bankchef sparkas efter grov avgiftsmiss

87 000 kunder i Danske Bank har betalat omkring 400 miljoner danska kronor för mycket i avgift för en av bankens tjänster..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Mur rasade i Uganda – sex barn dog

Sex hemlösa barn har omkommit i samband med att en mur i Ugandas huvudstad Kampala kollapsat, rapporterar polisen..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Tidigare Frölundaspelaren presenterad av ny klubb

Går vidare till Schweiz..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Folaus insamling på fem miljoner stoppad

I sin kamp att stämma det australiska rugbyförbundet hade Israel Folau skramlat ihop motsvarande fem miljoner kronor. Vi tolererar inte diskriminering och uteslutning, säger webbplatsens regionschef Nicola Britton..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Separerade på sommaren

Paret Sjöberg-Lennström är vana vid att vara ifrån varandra. Det är ingen stor grej för någon av dem..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Brandmän räddade ekorre i brunnslock

Räddningstjänst, polis och personal från en veterinärklinik slog sina kloka huvuden ihop för att få loss en ekorre som fastnat med huvudet i ett brunnslock..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.