DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 01:27

DI - 11 jun 19 kl. 11:57

Bank of England: Hård brexit chock för ekonominOm Storbritannien lämnar EU utan avtal den 31 oktober så kommer det att bli en stor chock för ekonomin, företagen kommer inte att kunna förbereda sig för de långsiktiga konsekvenserna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
England, Storbritannien, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankof , England, Hård, brexit, chockför , ekonomin
Affärsvärlden - 25 maj 15 kl. 08:38

Bank of England bekräftar Brexit-uppgifter efter oavsiktlig läcka

Bank of England tvingades under fredagskvällen bekräfta att man i hemlighet undersöker de finansiella effekterna av ett eventuellt brittiskt utträde från EU. Detta efter att ett detaljerat e-postmeddelande av misstag skickats till en reporter vid The Guardian..

SR - 28 jun 16 kl. 06:15

Kulturarbetare i England reagerar på Brexit

Efter att det i torsdags stod klart att Storbritannien lämnar EU har reaktionerna från brittiska kulturpersonligheter och kulturchefer varit många och starka. För frågan om Brexit har engagerat ovanligt många i den brittiska kultursfären, något som märktes på Glastonburyfestivalen i helgen..

SvD - 19 maj 15 kl. 05:55

Storbritannien: deutsche bank varnar fÖr ?brexit?

Deutsche Bank ser över huruvida de ska flytta delar av sin brittiska verksamhet till Tyskland och Storbritannien skulle besluta sig för att lämna EU, rapporterar Financial Times..

SvD - 19 maj 15 kl. 05:55

Deutsche Bank varnar för ”Brexit”

Deutsche Bank ser över huruvida de ska flytta delar av sin brittiska verksamhet till Tyskland och Storbritannien skulle besluta sig för att lämna EU, rapporterar Financial Times..

SR - 17 jan 19 kl. 15:00

Brexit – på vita duken och i konsten

I England har filmen "Brexit: the uncivil war" fått en del kritik. I Sverige har den fått ett varmare mottagande. Emma Engström tittar närmare på Brexit i film och konst..

Sydöstran - 18 apr 17 kl. 16:33

Många engelsmän ångrar i dag Brexit

I en insändare i Sydöstran den 15 april skriver den monumentalt enögde ryssvännen Ulf Bjerén att det är dags att börja diskutera Svexit. Argumenten är av samma nationalistiska slag som användes i England före Brexit..

SvD - 28 jun 16 kl. 12:32

Isländska kommentatorn hånar England för brexit

Den uppmärksammade isländske kommentatorn Gudmundur Benediktsson hånade engelsmännen efter Islands seger i åttondelsfinalen i fotbolls-EM på måndagen. ”Ni kan sticka hem. Ni kan lämna Europa”, sade han efter att segern var ett faktum..

DI - 17 jun 16 kl. 07:05

Bank of England: Brexit hotar världsekonomin

Brexit är inte bara den största närliggande risken i Storbritannien utan kanske för världsekonomin. Det skriver Bank of England i ett uttalande på torsdagen. Samtidigt fortsätter centralbankschefen Mark Carneys duster med brexit-förespråkarna..

PrivataAffärer - 29 nov 18 kl. 07:21

Bank of England: Oordnad brexit värre än finanskrisen

Vid en oordnad brexit skulle Storbritannien tappa sina handelsavtal som i dag finns genom EU, något gräns- och tullinfrastrukturen inte skulle kunna hantera. I värsta fall kan det innebära ett BNP-tapp på 8 procent inom omkring ett år, jämfört med 6,25 procent under finanskrisen. Arbetslösheten skulle stiga till 7,5 procent, bara massutvandring skulle hindra den från att stiga över toppen under krisen.

DI - 12 apr 19 kl. 05:40

Bank of England-chefen: Riskerna med hård brexit har minskat

Senareläggningen av brexit har lättat på en del av oron för en hård brexit, även om den skulle bli verklighet. Det sade Mark Carney, chef för Bank of England, på torsdagen enligt Bloomberg News. .

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Förteget om Hongkong på fastlandet

Protesterna i Hongkong omnämns knappt i Fastlandskinas statliga och regeringstrogna medier. I kinesiska sociala medier har bilder och omnämnanden av händelserna tagits bort..

DI - 2 timmar sedan

Rapport: Klimatmål kräver dubblat bensinpris

Riksdagspartierna har låtit sig vilseledas. Beslutet att minska utsläppen av koldioxid från transportsektorn (exklusive flyg) med 70 procent mellan 2010 och 2030 bygger på bristfälliga underlag, anser miljödebattören och forskaren Per Kågeson..

DI - 3 timmar sedan

Bildspecial: Här är världens dyrbaraste veteranbilar

Concorso d’Eleganza vid Comosjön är världens främsta show för historiska bilar. På Gatsby-inspirerade partyn pågår heta diskussioner om hur framtiden ser ut för dessa rullande konstverk. Men här visas också världens dyraste nya bil upp.

DI - 3 timmar sedan

Dan Olofsson ger miljoner till judisk säkerhet i Malmö

Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar Dagens Nyheter..

DI - 3 timmar sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Nästan hela Argentina och Uruguay blev utan el efter ett massivt strömavbrott på söndagen. Argentinas president säger att han aldrig sett något liknande och utlovar en grundlig utredning..

DI - 4 timmar sedan

Nordic Capital gör nytt miljardförvärv i USA

Nordic Capital köper sitt tredje amerikanska företag i hälsosektorn på tre år. Thomas Vetander, ansvarig för förvärvet, flyttar till New York till hösten och blir chef för riskkapitalbolagets nya USA-kontor. .

DI - 5 timmar sedan

M deltar i migrationsutredning — trots kritik

Moderaterna kommer att vara med i den parlamentariska migrationsutredningen, men är fortfarande kritiska. ”Jag är ohyggligt kritisk till att det här är ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige”, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DI - 5 timmar sedan

Vårdkostnaderna skenar – illröda siffror för USA

Hade USA varit ett bolag i S&P 500 hade aktien sannolikt gått uselt. De senaste 50 åren har USA Inc nämligen gått med plus ynka fem år..

DI - 5 timmar sedan

Bards droghyllning skapade ramaskri – skrek ”Sätt mig i land!”

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för Sommar i P1 i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon..

DI - 6 timmar sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike. ”Katastrofalt”, säger jordbruksminister Didier Guillaume..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.