GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 25 June, 11:33

GöteborgsPosten - 11 jun 19 kl. 05:00

Rätt flagga på nationaldagen?Jag med flera kommuninvånare vill veta varför regnbågsflaggan vajar på kommunala flaggstänger på självaste nationaldagen. Är denna viktigare än den svenska flaggan på självaste nationaldagen?.
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rätt flagga, nationaldagen
Nyheter 24 - 06 jun 12 kl. 09:20

Hur bra koll har politikerna på varför vi firar nationaldagen?


Men hur står det till med politikernas kunskaper om varför vi över huvud taget firar Sveriges nationaldag? Det är mycket prat om nationaldagen, som sedan 2005 är en helgdag, och många vill se svensken gå man ur huse den 6 juni som man gör i Norge den 17 maj. Men kommer vi någonsin bry oss så mycket?

SVT Debatt - 06 jun 13 kl. 11:32

Idag firar jag nationaldagen med en nubbe i Ungern

NATIONALDAGEN Tillsammans med andra svenskar firar jag idag den svenska nationaldagen från Ungern, med kryddat brännvin från Ikea och tal om Gustav Vasa. I en allt mer global värld har det blivit än viktigare med gemensamma traditioner för att hålla samman nationen. Sverige är oerhört rikt på seder och traditioner, historia och kultur.

Blekinge Läns tidning - 05 jun 19 kl. 16:00

Så här firar F 17 nationaldagen – flyger helikopter med svensk flagga

Det blir ingen flygning med JAS-planen över Blekinge på nationaldagen. I stället kommer Försvarsmakten att flyga med den omtalade Helikopter 14 över östra delarna av länet med en svensk flagga utvecklad. – Vi kommer att flyga lagom lågt, säger helikopterpiloten Marcus Löfqvist..

LV - 15 jun 17 kl. 21:32

Nationaldagen med "vår" svenska flagga

Jag hade inte möjlighet att delta i firandet av Nationaldagen i Källängsparken i Vimmerby. Delade samhörigheten med oss alla på Nationaldagen framför TV:n med firandet från Skansen..

Dagen - 09 apr 12 kl. 12:40

Reepalu vill flagga romskt

I helgen firade romerna sin nationaldag. I Göteborgs flaggade kommunen både svenskt och romskt på sina officiella flaggstänger. Nu vill kommunalrådet Ilmar Reepalu göra likadant Malmö nästa år.

FriaTider - 07 dec 13 kl. 14:22

Demonstranter brände Finlands flagga – på nationaldagen

När Finland igår högtidlighöll självständighetsdagen brände vänsterdemonstranter i Tammerfors landets flagga, krossade skyltfönster och kastade flaskor mot bilar..

ÖstersundsPosten - 02 jun 14 kl. 14:05

Flagga på nationaldagen!

Om några dagar är det nationaldagen och ännu vajar EU-flaggorna på Frösöbron. Kommunen brukar sköta sådant, och vi kan nog lita på att de byts i tid..

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 14 kl. 08:43

Landskrona FN-förening fick flagga

Länskommiittén för Nationaldagen och Svenska Flaggans dag tilldelade på nationaldagen Landskrona FN-förening en svensk fana. Det är inte många sådana som delas ut så vi kände oss alla mycket hedrade. Fanan överräcktes av kommunfullmäktiges i Landskrona förste vice ordförande Gunlög Stenfelt..

ÖstersundsPosten - 17 nov 15 kl. 13:46

Vilka vill du ska få en flagga på nationaldagen?

Under nationaldagsfirandet brukar Stiftelsen Sveriges Nationaldag dela ut flaggor och fanor till organisationer och föreningar som de anser har förtjänat det. Så om du tycker ett företag eller förening har förtjänat en flagga eller fana, så ska du anmäla det till stiftelsen före den 1 januari 2016..

Länstidningen i Jämtland - 12 mar 16 kl. 14:44

JRA manifesterade på nationaldagen

Under Republiken Jamtlands nationaldag passade JRA, Jämtländska republikanska armén, på att manifestera vid rådhuset i Östersund. Syftet med manifestationen var att visa missnöje med planerarna på en norrländsk storregion, men också med att Östersunds kommun inte låter föreningen flagga vid rådhuset på nationaldagen..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Sega förhandlingar i Christiansborg

Det går fortsatt trögt i de danska regeringssamtalen. Vi kan inte förhandla i det oändliga, säger hon..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Ja till Ryssland i Europarådet

Europarådet har nu formellt röstat ja till att Ryssland åter ska få delta i dess arbete, fem år efter den ryska annekteringen av Krimhalvön..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Abortklinik i Missouri får fem dagar till

Missouris myndigheter beslutade i fredags att inte förnya tillståndet för den sista abortkliniken i Missouri..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Akutmottagning i Piteå lex Maria-anmäls

Piteå sjukhus har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria, skriver Piteå-Tidningen..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

"Var den bästa uppladdningen jag kunde ha"

Förberedde sig med kanadensarens musik – byter genre inför Tyskland..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Kongo-Kinshasa: 1 500 döda av ebola

Sedan ebolautbrottet i Kongo-Kinhasa startade för tio månader sedan har 2 239 fall registrerats och 1 506 personer har avlidit, enligt landets myndigheter..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Lindahls revansch: "Tror ni såg kärleken"

Hedvig Lindahls avgörande straffräddning i VM-åttondelsfinalen mot Kanada betyder mycket. Det finns, och har funnits, en hel del tvivlare på mig, säger hon..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

"Ibra" och Rooney i MLS all star-lag

Zlatan Ibrahimovic och Jonathan dos Santos från Los Angeles Galaxy..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Två döms för bilhoppande i Falkenberg

Två män i 20-årsåldern döms till fängelse, behandling och skadestånd för skadegörelse av järnvägsstationen i Falkenberg och ett antal parkerade bilar, skriver Hallands Nyheter..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Blackstenius: "Som jag har väntat på det här"

Elva raka landskamper gick Stina Blackstenius utan att göra mål. Bättre tillfälle kunde det inte bli, säger anfallaren efter 1–0 mot Kanada..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.