BT > Nyheter

Monday, 17 June, 01:32

BT - 11 jun 19 kl. 11:45

15 eller 30 timmar i förskolan – omdiskuterad utredning klarUppdraget: Att utreda vad en fördubbling av dagens 15-timmarsplaceringar på förskolan kan innebära för Borås stad. Svaret: Upp till 82 fler heltidstjänster och 37 miljoner kronor i utgifter. – Min gissning är att det inte är något vi kommer att erbjuda i närtid, säger kommunalrådet Anna Svalander (L)..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Anna Svalander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 15 eller 30 timmari , förskolan, omdiskuterad, utredning, klar
Skånskan - 30 okt 18 kl. 18:06

Treårige Hugo fick i sig medicin på förskolan

Sjöbo Mitt under lunchen på förskolan fick treårige Hugo av misstag i sig ett annat barns hjärtmedicin. Men ingen i personalen ringde 112.
– Senare började han få ont i magen och tappade balansen när han gick så vi fick åka in till barnakuten i Ystad, berättar hans mamma Mikaela Sjöstedt.

Skånskan - 19 nov 18 kl. 15:51

Utredning om slarv med medicin är klar

Sjöbo Utredningen om att ett barn lyckats få i sig hjärtmedicin på en förskola i Sjöbo är klar. Förskolläraren som stängdes av får behålla jobbet.Skånskan berättade i slutet av oktober om treårige Hugo som fick i sig hjärtmedicin på förskolan.

Skånskan - 22 dec 16 kl. 14:00

S vill att 15 timmar i förskola ska bli 25

STAFFANSTORP Det av Torbjörn Lövendahl (S) överklagade kommunfullmäktigebeslutet om att slopa deltidsavgiften för förskoleomsorg får nu ytterligare kritik från S-oppositionen. ERWP.fif(8)– Målet en avgiftsfri förskola kvarstår för oss i S och det nu fattade beslutet går i motsatt riktning, skriver Laila Olsén (S) i en motion till kommunfullmäktige.

BT - 27 okt 12 kl. 00:30

Flest timmar på dagis vinner?

De rödgröna i Borås satsar fyra miljoner kronor extra på förskolan och ser fram emot att barngrupperna därmed ska kunna minskas och det pedagogiska arbetet stärkas. I pressade tider är varje krona viktig, men frågan är hur dessa fyra miljoner ska orka bära sådana förväntningar på sina axlar. Några applåder möttes budgetbeskedet heller inte av.

Trelleborgs Allehanda - 30 nov 12 kl. 08:30

15-timmarsregeln i förskolan kan utökas

Arkiv: Scanpix
Barn till föräldralediga eller arbetslösa ska kunna gå på förskolan mer än de lagstadgade 15 timmarna per vecka. Ett system med 20 timmars garanterad förskola ska utredas.
Anledningen är att mer tid i förskolan sägs vara gynnsamt för barnens språkutveckling.?

Barometern - 26 apr 14 kl. 18:05

Föräldrar positiva till mer tid på förskolan

De föräldrar Barometern träffar på familjecentralen i Mörbylånga tycker att det är bra att Mörbylånga erbjuder barn till arbetslösa mer tid i förskolan. Läs även: Kalmar öppnar för fler timmar Efter sångstunden är det dags för fruktstund i köket på öppna förskolan i den nybyggda familjecentralen i Färjestaden. Vid bordet sitter tre barn med föräldrar och alla barnen ska börja i förskolan fram emot hösten.

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

Kristianstadsbladet - 05 mar 14 kl. 09:59

"Besparingar" i förskolan

Replik på Fredrik Axelsson ”Kristianstad ska vara en föregångskommun”, 19/2
Fredrik Axelsson skriver att han ”vill vara tydlig med att det inte är rimligt att hänvisa till budget för att inte erbjuda de öppettider som barn- och utbildningsnämnden har bestämt” samt att ”M fortsatt vill utveckla förskolan”.Det låter ju vettigt så långt, men herr Axelsson glömmer några små detaljer i sin insändare. Nämligen att majoriteten i Bun beslutade om en besparing på förskolorna med 4,4 miljoner kronor.

Expressen - 01 sep 15 kl. 10:58

Femåring tvingas vara 20 timmar på förskola

Mamman behöver lämna sin femåring på förskolan i Svedala en kvart innan öppning för att hinna till jobbet. Men förskolan säger nej. I stället för flickan sova över – och är på förskolan 20 timmar om dygnet.

SmålandsPosten - 01 apr 14 kl. 06:28

Olika förutsättningar i förskolan

Vårdnadshavare till barn på Fjärilens och Ekebos förskola i Urshult fick i januari­ information om ändrade tider för allmän förskola, gällande barn med föräldrar som är föräldralediga eller arbetslösa. Tidigare var de 15 timmarna som barnen är berättigade till uppdelade på tre dagar, fem timmar per dag. De nya tiderna är tre timmar per dag fem dagar i veckan.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Lufthansa bromsar in

BT - 30 minuter sedan

Galiciska separatistledare gripna

BT - 30 minuter sedan

Guiden: Evenemangstips i Ulricehamn

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

BT - 1 timme sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Nästan hela Argentina och Uruguay blev utan el efter ett massivt strömavbrott på söndagen. Argentinas president säger att han aldrig sett något liknande och utlovar en grundlig utredning..

BT - 2 timmar sedan

Boris och brexit huvudämnen i Torydebatt

Brexit var den stora frågan när fem hoppfulla kandidater till posten som ledare för Konservativa partiet möttes i en tv-debatt. Favoriten Boris Johnson var inte på plats men stal ändå mycket av utrymmet..

BT - 2 timmar sedan

Förteget om Hongkong på fastlandet

Protesterna i Hongkong omnämns knappt i Fastlandskinas statliga och regeringstrogna medier. I kinesiska sociala medier har bilder och omnämnanden av händelserna tagits bort..

BT - 3 timmar sedan

Linus Carlsson en vinnare igenOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.