UNT > Inrikes

Thursday, 20 June, 15:12

UNT - 11 jun 19 kl. 11:30

Sverige tar initiativ om kärnvapennedrustningI ett alltmer tillspetsat säkerhetspolitiskt läge samlar utrikesminister Margot Wallström (S) en skara länder utan kärnvapen till ett möte i Stockholm..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Margot Wallström, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, tar, initiativom , kärnvapennedrustning
SR - 28 feb 16 kl. 12:54

Sverige ska ansluta sig till "Humanitarian Pledge"

Regeringen har beslutat att Sverige ska ansluta sig till Humanitarian Pledge, en sammanslutning av 125 stater som vill driva på för kärnvapennedrustning, erfar ekot..

Sydsvenskan - 06 aug 12 kl. 00:06

USA och Nato minskar möjligheterna till kärnvapennedrustning

Nato är en kärnvapenallians som Sverige bör fortsätta att hålla sig utanför. Det skriver Gunnar Westberg, tidigare president för den internationella läkarrörelsen mot kärnvapen. .

UNT - 06 maj 19 kl. 17:00

Historisk chans till kärnvapennedrustning

Sverige måste ratificera FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen och med kraft visa att svensk nedrustningstradition står stark, skriver elva ordförande och generaldirektörer för humanitära organisationer..

Sydsvenskan - 12 feb 13 kl. 06:30

Invandringen högprioriterad för Obama

Utsikterna för en reform av USA:s invandringspolitik har ljusnat. Det nya republikanska stjärnskottet Marco Rubio försöker i alla fall hålla dörren öppen för en uppgörelse som kan ge miljontals papperslösa invandrare legal status i USA.Det är Floridasenatorn Marco Rubio som fått uppdraget att ge det egna partiets svar när president Barack Obama natten till i morgon svensk tid gör sitt årliga framträdande inför USA-kongressen.

GöteborgsPosten - 13 feb 19 kl. 09:02

Offensiv för demokratin i utrikespolitiken

Regeringen startar en offensiv för demokratin, enligt utrikesminister Margot Wallström (S). Ett nytt initiativ för att samla länder för kärnvapennedrustning kommer också att tas..

Expressen - 13 feb 19 kl. 10:52

Regeringen startar offensiv för demokratin i utrikespolitiken

Regeringen startar en offensiv för demokratin, enligt utrikesminister Margot Wallström (S).Ett nytt initiativ för att samla länder för kärnvapennedrustning kommer också att tas..

DI - 13 feb 19 kl. 10:52

Wallström: ”Demokratin är på tillbakagång”

Regeringen startar en offensiv för demokratin, enligt utrikesminister Margot Wallström (S). Ett nytt initiativ för att samla länder för kärnvapennedrustning kommer också att tas..

GöteborgsPosten - 13 feb 19 kl. 13:01

Demokratin fokus i utrikesdeklarationen

Regeringen startar en offensiv för demokratin, enligt utrikesminister Margot Wallström (S). Ett nytt initiativ för att samla länder för kärnvapennedrustning kommer också att tas..

Cornucopia - 02 feb 19 kl. 11:35

Ryssland lämnar officiellt INF-kärnvapennedrustningsavtalet

Ryska Federationens Kreml-baserade diktatur Vladimir Putin meddelar nu att diktaturen lämnar kärnvapennedrustningsavtalet INF, och öppet ska börja bygga markbaserade medeldistansrobotar som kommer kunna nå stora delar av Europa. På annat håll konstateras att Ryssland misslyckats med att producera ett femte generationens stridsflygplan, och bara har en enda fungerande individ av Su-57 (PAK-FA).
Diktatorn Vladimir Putin ombord på en rysk kopia av stridsbåt 90 - en av få nya ryska skapelser som faktiskt fungerar, eftersom den nit för nit är en kopia av stulna (?

SVT Debatt - 11 dec 13 kl. 12:38

Världen behöver ett förbud mot kärnvapen

KÄRNVAPENKRIG I skuggan av nobelfestligheterna i går släppte amerikanska klimatforskare en ny rapport. Den handlade inte om den globala uppvärmningen, utan om följderna av ett regionalt kärnvapenkrig mellan Indien och Pakistan. Forskarnas slutsatser både skrämmer och manar till handling.

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

Adaktusson: Förstår inte vad Ebba syftar på

Lars Adaktusson säger att han visst har informerat partistyrelsen om hur han röstat i EU-parlamentet, som ett svar på KD-ledarens påstående att så inte har skett..

UNT - 30 minuter sedan

Adaktusson: Förstår inte vad hon syftar på

Lars Adaktusson säger att han visst har informerat partistyrelsen om hur han röstat i EU-parlamentet, som ett svar på KD-ledarens påstående att så inte har skett..

UNT - 45 minuter sedan

16 års fängelse för mord vid badplats

En man döms till fängelse i 16 år för ett mord på en badplats vid sjön Lafsen utanför Uppsala, enligt ett pressmeddelande från Uppsala tingsrätt..

UNT - 1 timme sedan

Överklagar inte beslut att inte häkta Assange

Åklagaren Eva-Marie Persson leder den återupptagna förundersökning som gäller en våldtäkt som Julian Assange ska ha begått i Sverige 2010..

UNT - 2 timmar sedan

Man omkom i krock utanför Växjö

En man i 50-årsåldern har avlidit efter en krock mellan två personbilar i Ingelstad i Växjö kommun, skriver Aftonbladet..

UNT - 2 timmar sedan

Busch Thor bryter tystnaden om Adaktusson

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor håller pressträff efter Lars Adaktussons besked att han lämnar partistyrelsen och rollen som vice andre partiledare..

UNT - 3 timmar sedan

Man åtalas för misstänkt hedersmord

Mannen misstänks först ha försökt att skjuta kvinnan, som han tidigare haft en relation med..

UNT - 3 timmar sedan

Fritt fram att dricka vattnet igen

Kommunen har nu fått svar på vattenproverna och blåser faran över för boende i Majorna, Kungsladugård, Sandarna och på Stigberget i Göteborg..

UNT - 3 timmar sedan

Grönlands istäcke smälter snabbare än trott

Inom nästa årtusende kan Grönland komma att göra skäl för sitt namn..

UNT - 3 timmar sedan

Man anhållen för hot mot förskola

En man har gripits och anhållits efter gårdagens hot mot en eller flera förskolor i Kiruna, rapporterar lokala medier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.