Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 20:42

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 11:20

Viral folkstorm mot nya bensinchocken”Prioriteringen på pensionärer är lögn”, heter det i en av många kommentarer till Dagens PS Facebookinlägg. Finansministern dementerar uppgiften om höjd bensinskatt. I morse berättade vi, med hänvisning till Aftonbladet, att finansminister Magdalena Andersson (S) aviserar nya höjningar av bensinskatten. Dels som ett led i den gröna skatteväxlingen, dels för att täcka upp och framför allt finansiera behovet av äldrevård till 40-talisterna som inom kort fyller 80 år. Nu hävdar Magdalena Andersson, uppger Omni,  att hon tänker begära en rättelse i Aftonbladet för att hon blivit felciterad av tidningens tunga skribent Lena Mellin: ”Vi har ännu inte inlett förhandlingarna med MP, C, L om hur den gröna skatteväxlingen ska genomföras enligt Januariavtalet”, sk
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dagens PS Facebookinlägg, Aftonbladet, Magdalena Andersson, Omni, Lena Mellin, MP, Januariavtalet, Andersson, Facebook, Viktigt, Dagens PS, Socialdemokraterna, Sverige, FB, Sveriges, Facebookanvändare, Viral

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viral, folkstormmot nya , bensinchocken
Dagensanalys.se - 22 aug 18 kl. 18:58

Så skapar du en viral videosuccé

Oavsett om det handlar om fuktiga memes eller videoklipp så finns det få saker som är så belönande som att få se sitt verk bli viral. Men hur blir en video viral? I vissa fall så är det i det närmaste omöjligt att förutspå vad som kommer att bli populärt hos den breda allmänheten, men vissa knep har visat sig vara mer lönsamma än andra.

Nyheter 24 - 20 dec 13 kl. 14:16

Caroline plockade hem storvinsten med pepparkaks-transformerAnnan bild som gjorde viral succé.

Den tog "en, en och en halv vecka" att bygga. Nu har pepparkaksgubben i form av transformersbossen Optimus Prime gjort Caroline Eriksson, 26, till en tvättäkta nätkändis.– Det är superkul, jag är helt chockad, säger hon till Nyheter24.

Dagensanalys.se - 31 jan 16 kl. 09:41

En helt 7k viral MC succé

Det är helg och då är det fritt fram att bryta gränser och skapa helt nya och egna begrepp, det är trots allt helg. Men kom ihåg att ni läste det här först 7k = sjuk. Om ni skulle se det någon annanstans inom kort.

Dagensanalys.se - 27 apr 17 kl. 12:49

3 enkla tips till en viral framgång

Alla drömmer om att skapa en viral hit i digitala kanaler, man vill göra en ”epic split” men man vet inte hur man skall göra. Jag bjuder därför på 3 enkla tips hur du skapar en viral succé. Att skapa virala kampanjer och inlägg är mycket svårt, men samtidigt otroligt enkelt.

Expressen - 08 aug 12 kl. 07:32

Folkstorm mot att Lugnet behåller lönen

Det har blåst upp till folkstorm över att Tillväxtverkets Christina Lugnet får behålla lön och förmåner efter representationsskandalen. Men Dagens Nyheters granskning ? som publiceras i onsdagens pappersupplaga ?

BT - 05 mar 13 kl. 10:08

Folkstorm mot nunnemord i Madagaskar

Mordet på en fransk nunna i Madagaskar orsakade på måndagen en folkstorm mot en fängelsebyggnad där männen som anklagas för hennes död hålls i förvar. En person dödades och två skadades allvarligt då vakter öppnade eld mot de hundratals människor som försökte storma byggnaden, uppger den lokala polisen på tisdagen. Den populära 82-åriga katolska nunnan hade bott i 40 år på ön.

SvD - 04 dec 16 kl. 11:39

”Farligt göra några få röster om lucian till folkstorm”

Många har upprörts över hur en mörkhyad lucia i en Åhlénsreklam utsatts för vad som beskrivits som en ”hatstorm”. Men i själva verket står sig runt 100 rasistiska kommentarer slätt mot 17 000 lajks och hjärtan på Facebook-sidan. – Journalistiken ska inte kalla det en folkstorm om det inte är det, säger sociala medier-experten Brit Stakson.

Dagens PS - 30 mar 17 kl. 08:21

Hans gömda imperium skapar ursinnig folkstorm

Medan Vladimir Putins popularitet ökar i Ryssland går det åt motsatt håll för landets premiärminister Dmitirj Medvedev. Den sistnämnda är måltavlan i oppostiutionsledaren Aleksej Navalnyj senaste kampanj och den mångårige regeringenschefen har blivit symbol för landets korruption och centralt är ett påstått undangömt imperium värt miljarder, skriver Svenska Dagbladets Maria Georgieva och hänvisar till helgens stora demonstrationer som samlade över 100.000 människor i 90 städer.

YA - 17 feb 18 kl. 01:45

Folkstorm när Trocadero försvinner

Efter 65 år kommer nu den populära läsken Trocadero att försvinna i sin nuvarande form. Beslutet har utlöst en folkstorm i framförallt de norra delarna av Sverige, där drycken går under benämningen "Norrlands nationaldryck".(TT).

Blekinge Läns tidning - 17 feb 18 kl. 01:45

Folkstorm när Trocadero försvinner

Efter 65 år kommer nu den populära läsken Trocadero att försvinna i sin nuvarande form. Beslutet har utlöst en folkstorm i framförallt de norra delarna av Sverige, där drycken går under benämningen "Norrlands nationaldryck".(TT).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 4 timmar sedan

Ny rapport spår mörk framtid för handeln

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Osynlige mannen toppar inkomstligan överlägset
”Ändå är chansen stor att du aldrig hört hans namn”, skriver Aftonbladet om den stenrike doldissvensken.
Butiksdöden: 30.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Airbnb tar över Norge – Sverige kan gå samma väg

Appen Airbnb, där användare kan boka boende i andra hand, har tagit den norska markanden med storm – och kanske är Sverige på väg åt samma håll. Det skriver Veckans Affärer. Airbnb är i praktiken på väg att på flera platser i Norge helt ta över hotellmarknaden, uppger branschorganisationen NHO Reiseliv, enligt Dagens Næringsliv.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Di: Fem aktier med bara köprekommendationer

Det kan kännas tufft att navigera den skakiga sommarbörsen – men här kommer tips om fem aktier som fått köprekommendationer från flera analytiker. Dagens Industris sammanställning fokuserar på aktier på Stockholmsbörsen och First North som bara fått rekommendationen ”köp” av experter – en lista med stor uppsida helt enkelt! Bland annat smyger Tobii in på övre halvan av listan.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Butiksdöden: 30.000 jobb borta inom tio år

Handeln genomgår just nu stora förändringar, och med dessa kommer arbetstillfällena självklart att påverkas. Nu visar en ny rapport att tiotusentals jobb kan vara borta inom bara tio års tid. Det rapporterar TT.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Volvo ska ta fram AI-plattform med Nvidia

Verkstadsbolaget Volvo har tecknat ett partneravtal med amerikanska Nvidia om att gemensamt utveckla en avancerad AI-plattform för självkörande lastbilar. Det rör sig om ett långsiktigt partnerskap som sträcker sig över flera år, enligt ett pressmeddelande. – Automation skapar stora fördelar både för våra kunder och för samhället i stort när det gäller säkerhet, energieffektivitet och som en konsekvens av detta produktivitet.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Economist: Flygplatser försvarslösa mot drönare

”Vad kan en flygplats göra för att försvara sig mot drönarattacker? Inte mycket.” Så skriver The Economist i ett nytt reportage i senaste pappersutgåvan.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Här levereras pizza med bil utan förare

I dagens techbrief kan du läsa om ny bedrägerivåg i Google Calendar, fiaskot för Boeing vid Paris Air Show och den nya förarlösa bilen som ska leverera pizza i Houston, Texas. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Ny våg av nätfiske i Google Calendar bjuder in till falska event Användare som tillåter att vem som helst lägger till händelser i deras kalender är nu i farosonen för en ny nätfiskekampanj, rapporterar Mashable.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Jonas Sjöstedts hot bara tomma ord

Lovade fälla regeringen om den rör arbetsrätten. Men nu backar V från hotet. Det här uppger SVT där Vänsterledaren Jonas Sjöstedt förklarar helomvändningen så här: ”Det skulle inte hjälpa att fälla regeringen”.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Är hemleverans av alkohol en bra idé?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I går kom beskedet att regeringen gör det tidigare testprogrammet med hemleverans av alkohol till en permanent tjänst på Systembolaget.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Di: ”Monumentalt misslyckande” för Kinnevik

Investmentbolagets tillbakadragande i Millicom-affären beskrivs som pinsamt. ”Det är svårt att göra någon annan tolkning än att det spelat in när finanschefen och tidigare tillförordnade vd:n Joakim Andersson nu får lämna investmentbolaget”, skriver tidningens Richard Bråse. Dagens PS har tidigare berättat om Kinneviks försök att avyttra en stor aktiepost i mobil- och bredbandsoperatören Millicom.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.