PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 20:44

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 10:59

Historiskt stora prishöjningar på liftkort kommande vinterSäsongens prishöjning i Sälen, Skistars största destination sett till liftkortsförsäljningen, är den otvetydigt största sedan prisgranskningen av liftkorten inleddes under säsongen 2006/2007, enligt Nyhetsbyrån Direkts genomgång. De största prishöjningarna är hänförliga till liftkort med längre giltighetstider i Sälen under högsäsong. För ett liftkort under en vecka i Sälen ligger prishöjningen på 12 procent till 2.230 kronor. Den stora höjningen speglar att Skistar inledningsvis under fjolårssäsongen lät liftkortspriserna för vissa längre giltighetstider i Sälen förbli oförändrade.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sälen, Nyhetsbyrån Direkts, Skistar, Skistars, Trysil, Alperna, Bad Gastein, Österrike, Norge, St Johann, Tirol

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historisktstora , prishöjningar, liftkort, kommande, vinter
YLE - 01 feb 16 kl. 13:27

Var Carunas prishöjningar att räkna med?

Det var den 12 december 2013 som statliga Fortum sålde sitt eldistributionsnät för 2,55 miljarder euro till ett konsortium bestående av både inhemska och utländska ägare. Det fanns många som var kritiska till försäljningen. Konsortiet som eldistributionsnätet såldes till bestod till 80 procent av utländska intressen.

YLE - 27 dec 12 kl. 05:02

Prishöjningar hotar mobildata

Billiga dataförbindelser har länge använts som lockbete av teleoperatörerna för att få i kunder, Enligt Robert Andersson, vd för Sonera, är prishöjningar ändå att vänta. - Jag tror inte att teleoperatörerna kommer att kunna investera hundratals miljoner euro i nätverk, om man får 9,95 euro i månaden för oändlig data. I längden är det inte hållbart, säger han.

DI - 10 jan 14 kl. 12:20

Prishöjningar på papper diskuteras

I förhandlingarna mellan pappersproducenterna och tidningsköparna talas om prishöjningar på cirka 5 procent för tidningspapper, men förväntningarna från producenthåll är högre än så..

Sydsvenskan - 22 jul 15 kl. 13:55

Prishöjningar lyfter Coca-Cola

Den amerikanska läskjätten Coca-Cola redovisar en vinst för andra kvartalet som är 20 procent högre än i fjol. Prishöjningar i Nordamerika har uppvägt den negativa effekten av dollarns förstärkning.Nettovinsten landade på 3,11 miljarder dollar, närmare 27 miljarder kronor, jämfört med 2,6 miljarder dollar motsvarande period 2014.

DI - 22 jul 15 kl. 13:55

Prishöjningar lyfter Coca-Cola

Den amerikanska läskjätten Coca-Cola redovisar en vinst för andra kvartalet som är 20 procent högre än i fjol. Prishöjningar i Nordamerika har uppvägt den negativa effekten av dollarns förstärkning..

Helsingborgs Dagblad - 22 jul 15 kl. 13:55

Prishöjningar lyfter Coca-Cola

Den amerikanska läskjätten Coca-Cola redovisar en vinst för andra kvartalet som är 20 procent högre än i fjol. Prishöjningar i Nordamerika har uppvägt den negativa effekten av dollarns förstärkning.Nettovinsten landade på 3,11 miljarder dollar, närmare 27 miljarder kronor, jämfört med 2,6 miljarder dollar motsvarande period 2014.

E24 - 22 jul 15 kl. 14:04

Prishöjningar lyfter Coca-Cola

Den amerikanska läskjätten Coca-Cola redovisar en vinst för andra kvartalet som är 20 procent högre än i fjol. Prishöjningar i Nordamerika har uppvägt den negativa effekten av dollarns förstärkning..

Affärsvärlden - 12 okt 15 kl. 12:50

Telia: Vi varskor aldrig om prishöjningar

Efter att den danska teleoperatören TDC meddelat att man höjt sina priser på mobiltelefoni, rusar aktien på börsen. Men Teliasonera vill inte uttala sig om eventuella prishöjningar..

SVT - 21 okt 15 kl. 06:36

Kraftiga prishöjningar för många elnätskunder

Kraftiga prishöjningar har drabbat 1,8 miljoner konsumenter de senaste åren. Det visar en rapport om avgifter för abonnenter i svenska elnät som publiceras i dag. De som höjt allra mest är Vattenfall och Ellevio, före detta Fortum Elnät..

YLE - 06 okt 16 kl. 20:57

Lojo säger nej till prishöjningar

Lojo stad vägrar betala rutinmässiga prishöjningar till företag som de köper tjänster av till exempel inom vården. Staden har beslutat spara 2,6 miljoner euro under 2017 för att få ekonomin i balans. De olika sektorerna måste se till att sköta sin del av sparandet nu när budgeten för nästa år görs upp.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Här är fonderna som gynnas av gigantiska läkemedelsaffären

Läkemedelsbolaget Abbvie förvärvar sektorkollegan Allergan i en affär värd cirka 63 miljarder dollar. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan. Affären motsvarar en aktiekurs i Allergan om 188:24 dollar, vilket innebär en premie på omkring 45 procent mot måndagens stängningskurs om 129:57 dollar.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Megaaffär i läkemedelssektorn

Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan.   Affären som motsvarar ett pris på 188:24 dollar och motsvarar en premie på omkring 45 procent jämfört med Allergans stängskurs på måndagen om 129:57 dollar. Efter förvärvet väntas aktieägarna i Abbvie kontrollera cirka 83 procent av bolaget medan Allergans ägare får ett innehav om 17 procent av bolaget.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Guldet på sexårshögsta

I morse kostade ett troy ounce guld 1437,99 dollar mot 1408,62 dollar i går eftermiddag. USA:s senaste sanktion mot Iran har spätt på den globala marknadsoron, vilket tillsammans med konflikten mellan USA och Kina, lägre räntor och en svagare dollar bidragit med bränsle till guldpriset. Det är också möjligt att guldet kan stiga ytterligare, menar analytiker på Citi rapporterar Reuters.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Bättre information om kollektivavtalade försäkringar och pensioner

  ”Vårt mål är att de försäkrade ska kunna fatta välgrundade beslut som gör att de får ut mesta möjliga värde av sina kollektivavtalade försäkringar. Genom att samordna informationen får vi ännu bättre förutsättningar för att rätt information ska nå rätt mottagare i rätt tid”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Parterna på svensk arbetsmarknad förhandlar och informerar om kollektivavtalade försäkringar som tjänstepension, sjukförsäkring och försäkring vid arbetsskada.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

DNB: Det värsta är över för Leo Vegas

  ”Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras”, skriver DNB i analysen. Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är tisdagens aktieanalyser

DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

SBAB sänker boräntorna

Enligt SBAB beror sänkningen på att upplåningskostnaderna för längre löptider minskat vilket ökat bankens marginaler. Samtidigt har Riksbanken och andra centralbanker de senaste månaderna agerat på ett sätt som bidragit till att marknadens förväntningar på högre ränteläge har minskat och de längre marknadsräntorna har därför sjunkit. – Det extrema ränteläget fortsätter.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Ökad förlust för modebolaget

Venue Retail Group redovisar ett resultat efter skatt på -23,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 (-13,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:16 kronor (-0:09). Nettoomsättningen uppgick till 163 miljoner kronor (169).

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.