DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 03:36

DI - 11 jun 19 kl. 11:02

Dystra trafiksiffror för SAS i maj – men aktien vänder uppPilotstrejken över månadsskiftet april/maj påverkar trafiksiffrorna även i maj då 100.000 passagerare drabbades, enligt ett pressmeddelande. Kapacitet och antal passagerare i reguljärtrafik minskade med 6,6 procent respektive 10,0 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SAS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dystra, trafiksiffrorför , SASi , majmen , aktien, vänderupp
VA - 11 jun 19 kl. 11:58

SAS: Pilotstrejken får trafiktalen att rasa

SAS redovisar dystra trafiksiffror, men företaget väntar på en uppgång till följd av  stärkt  produkterbjudande. .

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 14:04

Resenärerna sviker SAS – stort tapp i maj

SAS minskade antalet passagerare med 10,0 procent till 2,4 miljoner under maj, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten -14,5 procent. ”Strejken hade en negativ inverkan på trafiktalen även i maj då den drabbade cirka 100 000 kunder”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 07 jun 19 kl. 07:35

Svaga trafiksiffror sänkte Norwegian

Antalet passagerare som flög med Norwegian i maj sjönk med 2 procent till 3.362.413 stycken och den så kallade load factor, som mäter intäkt i förhållande till kapacitet, minskade med 0,4 procentenheter till 86,1 procent.

DI - 08 jun 12 kl. 12:12

Analytiker: SAS sämre än väntat

Flygbolaget SAS trafiksiffror för maj månad var något sämre än väntat, men visade inte på några större avvikelser. Det säger Jacob Pedersen, analytiker på Sydbank, i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt..

Affärsvärlden - 08 jun 17 kl. 14:51

Analytiker: Anständiga trafiksiffor för SAS

SAS trafiksiffror för maj var rätt skapliga, bland annat med tanke på att de innehöll tecken på något mindre pressade biljettpriser än tidigare..

DI - 07 sep 11 kl. 12:11

Analytiker: SAS trafiksiffror svaga

SAS trafiksiffror för augusti månad innehöll flera besvikelser. Det säger Jacob Pedersen, analytiker på Sydbank, i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen..

PrivataAffärer - 09 apr 15 kl. 12:06

Starka trafiksiffror från SAS - gynnades av Norwegianstrejk

SAS trafiksiffror för mars månad var generellt sett bättre än väntat. Det säger Jacob Pedersen, analytiker på Sydbank, till Nyhetsbyrån Direkt....

PrivataAffärer - 08 aug 16 kl. 11:35

SAS lyfter efter fina trafiksiffror

SAS aktie stiger kraftigt efter att flygbolaget redovisat starka trafiksiffror för juli....

DI - 08 aug 16 kl. 18:25

Stockholmsbörsen: SAS rusade på starka trafiksiffror

Stockholmsbörsen inledde veckan på samma positiva maner som förra veckan avslutades. Flygbolaget SAS rusade på starka trafiksiffror och fortsatt stigande oljepriser bidrog till att sektorn stängde med gröna siffror..

PrivataAffärer - 10 jan 18 kl. 12:13

SAS sjunker efter svaga trafiksiffror

SAS-aktien sjunker på börsen efter att flygbolaget redovisat svaga trafiksiffror för december månad....

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Förteget om Hongkong på fastlandet

Protesterna i Hongkong omnämns knappt i Fastlandskinas statliga och regeringstrogna medier. I kinesiska sociala medier har bilder och omnämnanden av händelserna tagits bort..

DI - 5 timmar sedan

Rapport: Klimatmål kräver dubblat bensinpris

Riksdagspartierna har låtit sig vilseledas. Beslutet att minska utsläppen av koldioxid från transportsektorn (exklusive flyg) med 70 procent mellan 2010 och 2030 bygger på bristfälliga underlag, anser miljödebattören och forskaren Per Kågeson..

DI - 5 timmar sedan

Bildspecial: Här är världens dyrbaraste veteranbilar

Concorso d’Eleganza vid Comosjön är världens främsta show för historiska bilar. På Gatsby-inspirerade partyn pågår heta diskussioner om hur framtiden ser ut för dessa rullande konstverk. Men här visas också världens dyraste nya bil upp.

DI - 5 timmar sedan

Dan Olofsson ger miljoner till judisk säkerhet i Malmö

Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Nästan hela Argentina och Uruguay blev utan el efter ett massivt strömavbrott på söndagen. Argentinas president säger att han aldrig sett något liknande och utlovar en grundlig utredning..

DI - 6 timmar sedan

Nordic Capital gör nytt miljardförvärv i USA

Nordic Capital köper sitt tredje amerikanska företag i hälsosektorn på tre år. Thomas Vetander, ansvarig för förvärvet, flyttar till New York till hösten och blir chef för riskkapitalbolagets nya USA-kontor. .

DI - 7 timmar sedan

M deltar i migrationsutredning — trots kritik

Moderaterna kommer att vara med i den parlamentariska migrationsutredningen, men är fortfarande kritiska. ”Jag är ohyggligt kritisk till att det här är ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige”, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DI - 7 timmar sedan

Vårdkostnaderna skenar – illröda siffror för USA

Hade USA varit ett bolag i S&P 500 hade aktien sannolikt gått uselt. De senaste 50 åren har USA Inc nämligen gått med plus ynka fem år..

DI - 8 timmar sedan

Bards droghyllning skapade ramaskri – skrek ”Sätt mig i land!”

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för Sommar i P1 i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon..

DI - 8 timmar sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike. ”Katastrofalt”, säger jordbruksminister Didier Guillaume..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.