Dagens PS > Ekonomi

Monday, 17 June, 00:52

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 11:01

Inga förändringar i OMXS30 till sommarenNasdaq har genomfört sin halvårsvisa översyn av OMXS30-index och utfallet innebär att det inte blir några förändringar av vilka aktier som ingår i indexet när marknaderna öppnar på måndag den 1 juli. Det framgår av ett pressmeddelande. OMXS30 består av de 30 mest handlade aktierna på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm, med en historik tillbaka från september 1986. Indexet används som underliggande för finansiella produkter som optioner, terminer, börshandlade fonder och aktiefonder. Indexet består som tidigare av 30 aktier, fördelat på 29 bolag då Atlas Copcos A- och B-aktie bägge ingår i indexet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
OMXS30, Omxs30, Stockholmsbörsen, Stockholm, Atlas Copcos, Inga, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inga, förändringari , OMXS30till , sommaren
Trelleborgs Allehanda - 18 sep 14 kl. 08:15

Inga förändringar med sista rösterna

Det blev inga förändringar i mandatfördelningen i kommunalvalet i Trelleborg när de sista rösterna räknades på onsdagen. Det handlar om de sena förtidsrösterna som inte hunnit fram till kommunen på valdagen.
Socialdemokraterna hade behövt få betydligt fler av de sena rösterna för att stjäla ett mandat från Söderslättspartiet.

Helsingborgs Dagblad - 08 jan 15 kl. 11:18

Inga förändringar på Fifa-rankningen

Herrlandslaget i fotboll slutade 2014 på svensk bottennotering på världsrankningen, en 44:e plats. Det är samma placering som vid det förra rankningstillfället strax före jul. Det är heller inga förändringar bland lagen ovanför Sverige.

NSD - 21 maj 15 kl. 17:49

Inga skolförändringar i Kiruna till hösten

Det blir inga förändringar på skolorna i Kiruna kommun det kommande läsåret..

Blekinge Läns tidning - 27 jul 16 kl. 20:06

Inga förändringar för Kungshall

Kungshalls bastion ägs sedan 2013 av Mikael Blomqvist. Ännu har inga förändringar gjorts i Bastionen som tillhör världsarvet..

Corren - 16 maj 18 kl. 11:00

Inga förändringar av Turistbyrån i år

Inga förändringar för Turistbyrån i år, men inför nästa turistsäsong ska en ny lösning för turistinformation vara klar..

YA - 30 okt 18 kl. 16:01

Inga förändringar i sydöstra Skåne när Capio köps av fransk vårdjätte

Capio köps av den franska vårdjätten Ramsay Générale de Santé. Köpet innebär inga förändringar för Capios verksamhet i Ystad och sydöstra Skåne..

Cornucopia - 12 jan 19 kl. 10:17

Uppgörelsen: Inga förändringar i LAS förrän tidigast 2021

Bland många frågor i uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna så viftas det med en moderniserad arbetsrätt. Men det uppgörelsen egentligen säger är att frågan ska utredas. Resultaten från utredningen ska genomföras 2021, om inte parterna kommer överens om något annat.

DN - 29 jan 19 kl. 16:24

Inga förändringar för Preem efter ägarens frisläppande

Det är inga förändringar när det gäller ägandeskapet i Preem. Det säger oljebolagets ägare Mohammed Al-Amoudi till en källa som DN varit i kontakt med. Hans företagsimperium är intakt..

Blekinge Läns tidning - 11 jul 18 kl. 21:00

Inga förändringar på lekplatsen i Marieberg

Lekplatsen vid Rosenborgsvägen i Marieberg är fortfarande i dåligt skick. Förra sommaren klagade föräldrar också till Karlskronahem men fortfarande har inget hänt. .

UNT - 23 jan 15 kl. 10:45

Nye kung Salman: Inga förändringar

Vänta er inga större förändringar i Saudiarabien, säger den nye kungen Salman i ett direktsänt tal efter företrädaren Abdullahs död under natten..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 14:06

Krisarbete och butiksdöd

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen
”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken.

Dagens PS - I förrgår: 11:39

Lista: Mest klickade bilarna på Blocket

En blåsvartlackerad och sportig muskelbil från 1970-talet toppar listan. Bilarna finns att skåda på motortoppen på Blocket och överst i ordningen hittar vi en Dodge Charger kompressormatad 440 med automatlåda. Som ni förstår är det här en bil med en ansenlig mängd vrålande hästkrafter under huven.

Dagens PS - I förrgår: 11:45

Google-översättning i händelsernas centrum

Mitt i det våldsamma ställningskriget mellan demonstranter och polis i Hong Kong har en oväntad utveckling fått uppmärksamhet.  Det rapporterar Dagens Industri. Uppmärksamheten kretsar kring meningen ”jag är bekymrad över att Hongkong är på väg att bli en del av Kina” som skrivits på engelska i Googles översättningstjänst Translate.

Dagens PS - I förrgår: 11:25

Klädkedjan i kris: ”Kommer inte överleva”

Butiksdöden har drabbat hela branschen, och nu är ännu en kedja att gå under. Välkända butikskedjan MQ är i kris, skriver Dagens Industri. Bolaget har ingen ren strategi för framtiden, menar experter.

Dagens PS - I förrgår: 10:31

Svenska betalbolaget till USA: ”Globala ambitioner”

Fintechbolaget Trustly är ett av de största direktbetalningsbolagen i Europa – och den amerikanska marknaden är nästa steg genom ett nytt samarbete. Det rapporterar Veckans Affärer. Sammanlagt har över 200 miljarder kronor passerat Trustlys betaltjänst.

Dagens PS - I förrgår: 10:03

GE vill sälja hela portföljen med startups

General Electrics riskkapitalbolag, GE Ventures, är ute efter att sälja hela portföljen med startups. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. En talesperson för GE bekräftar att bolaget genomför en strategisk översyn av GE Ventures, men ville inte ge några detaljer om processen.

Dagens PS - I förrgår: 09:50

Rykte: Stora investerare backar Facebooks kryptovaluta

Dagens techbrief handlar om Googles nya grepp på Twitter, extrem kötid för ny åkattraktion i Florida samt det senaste om Facebooks nya kryptovaluta. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google ”läckte” sin egen telefon innan lansering I ett försök att stävja all ryktesspridning har Google själva laddat upp en bild på sin nya telefon Pixel 4, rapporterar TechCrunch.

Dagens PS - I förrgår: 08:43

Aktietips: Låg värdering ger köpläge

Börsjätten har enligt Carnegie passerat en ”magisk gräns”. Köp aktien, lyder rådet. Dagens Industri (obs, inloggning krävs) skriver i dag, fredag, om att lastbilsbjässen AB Volvos aktie lockar till köp, enligt Carnegies börsproffs.

Dagens PS - I förrgår: 08:32

Kan Göran Persson rädda Swedbank?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i skandalomsusade Swedbank.

Dagens PS - I förrgår: 08:21

Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen

”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken. SVT:s Uppdrag gransknings avslöjande om omfattande misstänkt penningtvätt i Swedbanks baltiska filial gjorde att styrelsen sparkade vd:n Birgitte Bonnesen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.