Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 26 June, 06:53

Världen Idag - 11 jun 19 kl. 08:00

Abortfrågan bedöms ha sänkt SD inför valetAtt Sverigedemokraterna vill skydda foster från vecka 12 gjorde att partiet förlorade röster. Det är slutsatsen i en intern analys, enligt Ekot. Som Världen idag har berättat tidigare väntas SD nu överge kravet på sänkt abortgräns..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
SD, Sverigedemokraterna, Ekot, Världen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Abortfrågan, bedömsha , sänktSD inför , valet
Världen Idag - 11 jun 19 kl. 08:00

Abortfrågan bedöms ha sänkt Sverigedemokraterna

Att Sverigedemokraterna vill skydda foster från vecka 12 gjorde att partiet förlorade röster. Det är slutsatsen i en intern analys, enligt Ekot. Som Världen idag har berättat tidigare väntas SD nu överge kravet på sänkt abortgräns..

Kristianstadsbladet - 07 okt 12 kl. 13:20

Abortfrågan het inför valet i USA

Abortfrågan debatteras intensivt i presidentvalsrörelsen i USA. Men för läkaren Gabrielle Goodfrey handlar det om mer än politiska argument. I somras kastades hennes barn ut ur sin skola för att deras mor utför aborter.

SVT - 22 maj 19 kl. 08:58

Sara Skyttedal och Ebba Busch Thor reagerar efter granskningen om hur Adaktusson röstat i abortfrågan

Både partiledaren Ebba Busch Thor och KD:s toppkandidat i EU-valet Sara Skyttedal reagerar i sociala medier efter DN:s granskning om hur Lars Adaktusson röstat i abortfrågan. – Vi tycker inte att aborträtten och abortfrågan ska lyftas upp på EU-nivå, säger Ebba Busch Thor på Instagram..

SR - 22 maj 19 kl. 17:20

Karlsbro om abortfrågan: En krigsförklaring mot kvinnor

Liberalernas Karin Karlsbro gick till attack mot SD och KD i Ekots slutdebatt inför valet - det när hon tog upp partiernas ställningstagande i abortfrågan..

SR - 24 maj 19 kl. 22:21

Abortfrågan fick slutdebatten att hetta till

Klimat, migration och sociala frågor stod i centrum i SVT:s slutdebatt mellan toppkandidaterna till EU-valet – men det var abortfrågan som fick debatten att hetta till..

P3 - 21 nov 18 kl. 06:00

Abortfrågan het i USA sedan valet av domaren Brett Kavanaugh

Båda sidorna i debatten om abort förbereder sig nu på att de kommande åren kan vara avgörande för om det blir förbud eller inte..

Expressen - 07 jun 19 kl. 08:03

SD:s egen valanalys visar: Abortfrågan sänkte partiet

Sverigedemokraterna vill att gränsen för fri abort ska sänkas från 18 veckor till 12 veckor. Abortkravet har kritiserats hårt – och ska ha sänkt partiet i valet.Enligt SD:s egen valanalys tappade partiet ”flera procentenheter” i väljarstöd, erfar Ekot..

DN - 21 maj 19 kl. 22:48

KD: ”Abortfrågan måste beslutas på nationell nivå”

– KD är solklara i den här frågan, svensk abortlag gäller. Det finns ingen anledning att tro att Lars Adaktusson inte står bakom den. Det säger Michael Anefur, riksdagsledamot och KD:s talesperson i medicinsk-etiska frågor.

Dagen - 26 maj 19 kl. 23:34

Abortfrågan kan ha hejdat KD:s superresultat

Kristdemokraterna fick ett mer lagom valresultat i EU-valet än väntat. Partiet når ändå två mandat och landar på 8,7 procent..

Dagen - 26 maj 19 kl. 23:39

Abortfrågan kan ha hindrat KD från ett superresultat

Kristdemokraterna fick ett mer lagom valresultat i EU-valet än väntat. Partiet når ändå två mandat och landar på 8,7 procent..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 6 timmar sedan

Borde EFK byta identitetsmarkör?

Begreppet evangelikal har diskuterats på Evangeliska frikyrkans Torpkonferens. Tidningen Dagen har på ledarplats utmanat EFK att överge beteckningen ”evangelikal” och ersätta det med ordet ”evangelisk”. I svensk kristenhet är det framför allt Evangeliska frikyrkan och Svenska evangeliska alliansen som utvecklat begreppet ”evangelikal” som en identitetsmarkör.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Det är fundamentalism att stänga dörren för mirakler

Att stänga dörren för de starka tecken som tyder på miraklers existens är inget annat än naturalistisk fundamentalism, anser debattskribenterna..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Nordiska böneledare bad där vikingarna dödade kristna

Att be Gud och människor om förlåtelse. Det var ett viktigt syfte när böneledare från Sverige och andra nordiska länder nyligen besökte historiska platser i Skottland och Nordirland där vikingar en gång massakrerade 800 kristna munkar..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Nåden tema när soulartist och tv-pastor samarbetar

I helgen hade föreställningen ”Avslöjad” Sverigepremiär på Nyhemsveckan och sedan på Torpkonferensen. Det var Samuel Ljungblahd och Egil Svartdahl som bjöd på både gapskratt och djupt allvar..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Känslig fråga om ungdomar borde bidra till hushållet

Grattis till jobbet, men nu vill vi ha några kronor i bidrag till hushållet. Är det okej att ställa ett sådant krav på ett sommarjobbande barn? Svårt dilemma för föräldrar, tycker sparekonomerna..

Världen Idag - Igår: 08:05

”Vi fick inte dela ut plastfoster på Nyhem”

Föreningen Livsval fick inte dela ut modeller av foster i graviditetsvecka 12 från sin monter på Nyhemsveckan. – Vi tycker inte att det är ett bra sätt att kommunicera, säger Kjell Olsson från konferensledningen..

Världen Idag - Igår: 08:00

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som hundägare tänka på nu när värmen är här..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende för deras företrädare. De senaste veckornas händelser har slagit mot Kristdemokraterna i båda avseenden. Partiets motståndare har fått en jackpot genom att dels bryta KD:s uppgång, dels lyckas klistra negativa epitet på partiet och dels splittra partiet inifrån.

Världen Idag - I förrgår: 09:16

KD-ledningen får kritik när Adaktusson lämnar

Lars Adaktusson lämnar sin plats i Kristdemokraternas partiledning. Två ”avslöjanden” om ett möte i Colombia och abortomröstningar i EU har gjort att Adaktusson pressats internt. Världen idag har tittat närmare på dreven mot honom och vad partitopparnas uteblivna stöd mitt i stormen beror på..

Världen Idag - 22 jun 19 kl. 09:00

Världen idag byter utgivningsdag till tisdagar

Från 1 juli kommer Världen idags läsare få veckans första tidning på tisdagar i stället för på måndagar. Orsaken till detta är förändringar i postgången hos Postnord..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.