PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 26 June, 03:45

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 10:46

Cramo-avknoppningen Adapteo noteras i juliI februari meddelades planerna på avknoppningen av verksamheten till Stockholmsbörsen. Syftet med avknoppningen är att förtydliga affärsstrukturen för de båda bolagen som i dag har skilda verksamheter, där Modular Space i huvudsak består av uthyrning av utrymme och hyresrelaterade tjänster. Adapteo stod i fjol för omkring en femtedel av Cramos omsättning och cirka en fjärdedel av koncernens jämförbara rörelseresultat. Adapteo kommer att organiseras i två affärsområden: Rental Space och Permanent Space. Företaget kommer att ha verksamhet i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Adapteo, Stockholmsbörsen, Modular Space, Cramos, Space, Permanent Space, Finland, Tyskland, Adapteos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cramo-avknoppningen, Adapteo, noterasi , juli
Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 10:45

Då noteras Cramo-avknoppningen på Stockholmsbörsen

Det finländska bygguthyrningsbolaget Cramos modul- och paviljongverksamhet Modular Space, som är under avknoppning till ett fristående bolag med namn Adapteo, väntas noteras på Stockholmsbörsens huvudlista omkring den 1 juli..

DI - 11 jun 19 kl. 10:53

Cramo-avknoppning väntas noteras på Stockholmsbörsen 1 juli

Det finländska bygguthyrningsbolaget Cramos modul- och paviljongverksamhet Modular Space, som är under avknoppning till ett fristående bolag med namn Adapteo, väntas noteras på Stockholmsbörsens huvudlista omkring den 1 juli. Adapteo genomför ingen nyemission i samband med noteringen..

Affärsvärlden - 18 feb 19 kl. 10:22

Cramo vill Stockholmsnotera avknoppning

Det finländska bygguthyrningsbolaget Cramos styrelse har godkänt avknoppningen av bolagets Modular Space-verksamhet till ett fristående bolag, med syfte att notera bolaget på Stockholmsbörsen..

HBL - 19 apr 14 kl. 08:38

Baracklivet har blivit en växande nisch

För maskinuthyraren Cramo är uthyrning av flyttbara lokaler en växande verksamhet. Kasbergets lågstadium har levt barackliv sedan i höstas och erfarenheterna är mest positiva.En renovering kan vara planerad eller komma plötsligt, till exempel efter att man upptäckt mögel.

Trelleborgs Allehanda - 02 aug 13 kl. 15:10

Konkursansökan återkallades för Trelleborgsföretag

Betong och Smides obetalda fakturor till ett företag i Kista gjorde att företaget tidigare i somras begärdes i konkurs. En ansökan som nu har återkallats.
I en tingsrättsdom från november i fjor bands Betong och smide att betala sina skulder till Cramo AB, vilka uppgick till dryga 170 000 kronor plus dröjsmålsränta och andra kostnader.

DI - 05 aug 15 kl. 05:30

Detta händer under måndagen

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Lundin Petroleum (kl 7.30), Unibet (kl 7.30), Tobii (kl 8.

HBL - 14 okt 14 kl. 06:53

Oktober är trist på börsen

På Helsingforsbörsen har oktober börjat riktigt dåligt, och inför bolagens rapportsäsong är förväntningarna lågt ställda. – Särskilt företag med försäljning i Ryssland väntas uppvisa svaga resultat under tredje kvartalet, säger portföljförvaltaren Kim Fors.Oktober har rykte om sig att vara en dålig börsmånad och åtminstone hittills i år tycks det stämma.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Här är fonderna som gynnas av gigantiska läkemedelsaffären

Läkemedelsbolaget Abbvie förvärvar sektorkollegan Allergan i en affär värd cirka 63 miljarder dollar. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan. Affären motsvarar en aktiekurs i Allergan om 188:24 dollar, vilket innebär en premie på omkring 45 procent mot måndagens stängningskurs om 129:57 dollar.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Megaaffär i läkemedelssektorn

Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan.   Affären som motsvarar ett pris på 188:24 dollar och motsvarar en premie på omkring 45 procent jämfört med Allergans stängskurs på måndagen om 129:57 dollar. Efter förvärvet väntas aktieägarna i Abbvie kontrollera cirka 83 procent av bolaget medan Allergans ägare får ett innehav om 17 procent av bolaget.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Guldet på sexårshögsta

I morse kostade ett troy ounce guld 1437,99 dollar mot 1408,62 dollar i går eftermiddag. USA:s senaste sanktion mot Iran har spätt på den globala marknadsoron, vilket tillsammans med konflikten mellan USA och Kina, lägre räntor och en svagare dollar bidragit med bränsle till guldpriset. Det är också möjligt att guldet kan stiga ytterligare, menar analytiker på Citi rapporterar Reuters.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Bättre information om kollektivavtalade försäkringar och pensioner

  ”Vårt mål är att de försäkrade ska kunna fatta välgrundade beslut som gör att de får ut mesta möjliga värde av sina kollektivavtalade försäkringar. Genom att samordna informationen får vi ännu bättre förutsättningar för att rätt information ska nå rätt mottagare i rätt tid”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Parterna på svensk arbetsmarknad förhandlar och informerar om kollektivavtalade försäkringar som tjänstepension, sjukförsäkring och försäkring vid arbetsskada.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

DNB: Det värsta är över för Leo Vegas

  ”Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras”, skriver DNB i analysen. Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är tisdagens aktieanalyser

DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

SBAB sänker boräntorna

Enligt SBAB beror sänkningen på att upplåningskostnaderna för längre löptider minskat vilket ökat bankens marginaler. Samtidigt har Riksbanken och andra centralbanker de senaste månaderna agerat på ett sätt som bidragit till att marknadens förväntningar på högre ränteläge har minskat och de längre marknadsräntorna har därför sjunkit. – Det extrema ränteläget fortsätter.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Ökad förlust för modebolaget

Venue Retail Group redovisar ett resultat efter skatt på -23,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 (-13,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:16 kronor (-0:09). Nettoomsättningen uppgick till 163 miljoner kronor (169).

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.