Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 17 June, 23:55

Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 09:50

Riksbanken ansluter sig till plattform för snabba betalningar



Inom de närmaste åren kan det bli möjligt för alla svenska bankkunder att betala till en annan bank sekundsnabbt dygnet runt under årets alla dagar. Detta genom att Riksbanken planerar att ansluta sig till ECB:s betalningsplattform Target Instant Payment Settlement (TIPS)..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Riksbanken, ECB, Target Instant Payment Settlement, TIPS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, anslutersig till , plattformför , snabba, betalningar
DI - 11 jun 19 kl. 09:46

Riksbanken ansluter till plattform för snabba betalningar

Inom de närmaste åren kan det bli möjligt för alla svenska bankkunder att betala till en annan bank sekundsnabbt dygnet runt under årets alla dagar. Detta genom att Riksbanken planerar att ansluta sig till ECB:s betalningsplattform Target Instant Payment Settlement (TIPS)..

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Pimco: Riksbanken för optimistisk

Marknaden prisar i nuläget in att ECB och BOE i stort sett avvaktar fram till slutet av 2021, med vissa små sänkningar. Samtidigt som Fed väntas sänka räntan med nästan 100 punkter till början av 2021. Som liten öppen ekonomi är Riksbanken i stort en pristagare av vad andra centralbanker gör.

Ekonomistas - 10 feb 14 kl. 08:51

Har Riksbanken rätt i att bolånen hotar den finansiella stabiliteten?

[English translation.] Riksbanken kämpar i motvind för att i efterhand rättfärdiga den penningpolitik som, med för hög styrränta, lett till en inflation långt under målet och en arbetslöshet högt över en rimlig långsiktigt hållbar nivå. Det går inte så bra.

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Pimco: Riksbanken är för optimistisk

Riksbanken har indikerat att den vill höja med omkring 50 punkter under kommande 18 månaderna, men det är för optimistiskt. Det säger Peder Beck-Friis, förvaltare på Pimco..

VA - 20 apr 11 kl. 10:22

Riksbanken: Arbetsmarknaden återhämtar sig

20 april Den svenska arbetsmarknaden har sedan hösten 2009 återhämtat i stort sett alla de 140.000 jobb som förlorades under krisen. Sysselsättningsuppgången har dock hittills skett i huvudsak inom branscher som inte drabbades särskilt hårt under krisen, såsom bygg- och tjänstesektorn.

Cornucopia - 02 nov 18 kl. 09:55

Riksbanken avser gå vidare med e-krona

Riksbanken avser att gå vidare med e-krona och initialt upphandla en teknisk lösning. Man konstaterar dock att Riksbankslagen behöver ändras för att stödja en värdebaserad elektronisk krona, som allmänheten kan inneha i Riksbankens regi. Slutligt besked om upphandling av teknisk lösning tas i december.

Kristianstadsbladet - 05 apr 11 kl. 11:08

Riksbanken tror inte på bobubbla

Arkiv: Kent Hult 2005
Naturliga förklaringar till stigande bopriser.
"Det handlar exempelvis om att hushållens inkomstutveckling varit god, att realräntan sjunkit och att utbudet av bostäder inte ökat speciellt mycket", enligt rapporten. Samtidigt varnar Riksbanken för stor osäkerhet i den typen av bedömningar.

Alliansfritt Sverige - 26 nov 13 kl. 14:03

Riksbanken missar inflationsmålet – Moderaterna vill fylla ledningen med ännu fler jasägare

Det har stormat en del kring Riksbanken den senaste tiden och nu är det kanske så att stormar kring Riksbanken inte alltid är de mest lättförståeliga eller spännande. En som gör de senaste turerna enkla att förstå är ekonomen Agenta Berge på Politism. Kortfattat har Riksbanken fått kritik för att missa sitt inflationsmål under en längre tid.

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 11:02

Riksbanken upphandlar leverantör för e-kronan

Avsikten är att Riksbanken i samarbete med leverantören ska utarbeta förslag, på hur en e-krona skulle kunna fungera. Målet är att bredda bankens kunskap om e-kronans tekniska möjligheter. Upphandlingen pågår under sommaren och hösten 2019 och därefter påbörjas utvecklingsarbetet tillsammans med den upphandlade leverantören.

VA - 09 feb 11 kl. 09:49

Riksbanken: konjunkturen stärks visar undersökning

9 februari Konjunkturen har fortsatt att stärkas och förväntningarna pekar mot en positiv utveckling också under det kommande halvåret, även om det märks en viss dämpning i förväntningarna. Riskerna runt konjunkturläget har också minskat jämfört med september. Det framgår av en enkätundersökning som Riksbanken genomförde bland medelstora och stora företag i januari.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Handeln i Global Gaming återupptas

Handeln i Global Gamings aktie på Nasdaq First North kommer att återupptas klockan 14.00 på måndagseftermiddagen efter en auktion som inleds klockan 13.50..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Global Gaming rasar efter indragen licens

Aktien i Global Gaming föll brant när handel återupptogs på måndagseftermiddagen..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Wall Street riktar blickarna mot Federal Reserve

Terminerna för de ledande USA-börserna visade små rörelser inför måndagens öppning..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Danske: Då sänker Fed räntan

Danske Bank tror att den amerikanska centralbanken Federal Reserve sänker räntan tre gånger under året, skriver sparekonomen Maria Landeborn i sitt veckobrev..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Kindred om Global Gaming: Bra att Spelinspektionen agerar tydligt

Spelinspektionens pågående granskning av bettingbolagen som på måndagen resulterade i indragen licens med omedelbar verkan för Global Gaming, oroar inte sektorkollegan Kindred - tvärtom..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

H&M sänke på börsen

Stockholmsbörsen har inlett den nya veckan oregelbundet efter fredagens rekyl på en längre uppgångsfas. Banker placerade sig i toppen av storbolagsindexet medan H&M agerade sänke..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Pimco: Riksbanken är för optimistisk

Riksbanken har indikerat att den vill höja med omkring 50 punkter under kommande 18 månaderna, men det är för optimistiskt. Det säger Peder Beck-Friis, förvaltare på Pimco..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Global Gaming handelsstoppas efter licensförlust

Handeln med aktien i Global Gaming på First North har stoppats inför marknadernas öppning på måndagen..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Global Gaming: Spelinspektionen saknar stöd i spellagen - överklagar

Global Gaming kommer överklaga Spelinspektionens beslut att dra i dotterbolaget Safe Ents licens för onlinespel och vadhållning i Sverige..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Pfizer köper bioteknikbolag för över 100 miljarder

Läkemedelsbolaget Pfizer förvärvar bioteknikbolaget Array Biopharma, som utvecklar molekyler inom cancer och sällsynta sjukdomar..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.