DI > Ekonomi

Thursday, 27 June, 08:07

DI - 11 jun 19 kl. 10:33

Oriflames näst största ägare accepterar budOriflames näst största ägare AP4 har beslutat att acceptera af Jochnick-familjens bud på 227 kronor per aktie för kosmetikabolaget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
AP4, Jochnick

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oriflames, näststörsta , ägare, accepterar, bud
Realtid - 11 jun 19 kl. 08:13

Rådet: Oriflames aktieägare bör anta grundarfamiljens bud

Oriflames aktieägare får rådet att anta grundarfamiljens bud, Första AP-fonden har sålt Handelsbanken och ökat i Swedbank samt Svensk hedgefond investerar i börsaktuellt cleantech-bolag. Det är några av rubrikerna i tisdagens morgonsvep..

DN - 16 feb 17 kl. 07:30

Extra utdelning till Oriflames aktieägare

Oriflames styrelse föreslår en total utdelning om 1:50 euro per aktie för räkenskapsåret 2016, varav 1:00 euro är att betrakta som ordinarie utdelning och 0:50 euro är att se som extra utdelning..

Realtid - 22 sep 17 kl. 16:15

Eckerström blir delägare i Profoto

Hans Eckerström, tidigare partner och rådgivare på Nordic Capital, blir delägare samt ordförande i Profoto. Även tidigare KPMG-vd:n Helene Wallberg samt Oriflames vd och koncernchef Magnus Brännström blir delägare i bolaget. Eckerström berättar om sin investering för Realtid.

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 08:02

Storägare vill köpa ut Oriflame från börsen

Budet motsvarar en premie om 34,8 procent i förhållande till stängningskursen tisdagen den 21 maj och en premie om 31,9 procent i förhållande till den volymvägda snittkursen under de tio senaste handelsdagarna. Budet kommer inte att höjas, skriver familjen af Jochnick och betonar att bolaget efter ett sådant uttalande inte kan höja budet enligt de så kallade take over-reglerna som gäller på Stockholmsbörsen. ”Vår familj har alltsedan bolaget grundades 1967 varit djupt engagerad i Oriflame och vi känner ett stort ansvar i rollen som bolagets huvudägare.

DI - 22 maj 19 kl. 12:18

Oriflames storägare: Behöver tid att analysera budet

Fjärde AP-fonden och Swedbank Robur behöver mer tid för att ta ställning till budet från Jochnickfamiljen på Oriflame..

Dagens PS - 02 maj 17 kl. 11:00

”Han blev så exalterad att han sa upp sig”

Vem är du? ”Jag är en entreprenör och intraprenör som älskar att bygga verksamheter som får global räckvidd och gör skillnad. Jag har tidigare bland annat ansvarat för lanseringen av Wellness – Oriflames affärsområde inom hälsa som gick från 0 till 1 miljard kronor i omsättning i 47 länder – samt varit vd i ett par bolag med turn around-uppdrag.

PrivataAffärer - 07 nov 18 kl. 13:10

Oriflame ser bättre ut igen

Aktieägarna i Oriflame har varit prövade under de sista åren. Den mycket fina utvecklingen under 2016-2017 blev snart ett minne blott när tillväxten började försämras och aktien började sjunka som en sten under våren. Totalt blev det faktiskt mer än en halvering av kursen från toppnivåerna runt 430 kr till botten strax över 200 kr.

DI - 22 maj 19 kl. 10:03

Budsmäll för storblankare i Oriflame

Kosmetikabolaget Oriflames huvudägare, familjen af Jochnick, la på onsdagen ett bud på 227 kronor per aktie på bolaget vilket fick aktien att rusa med drygt 33 procent. Det var dåliga nyheter för Oriflames enda storblankare som sitter på en kort position på motsvarande 4,6 procent av kapitalet. .

Affärsvärlden - 06 aug 18 kl. 11:47

Upp till bevis för Oriflame

Vårens kvartalsrapport blev en riktig kalldusch för Oriflames aktieägare då sminkjätten redovisade ett kraftigt försäljningstapp på bolaget största marknad. Men vd Magnus Brännström räknar med att "studsa tillbaka" i tisdagens rapport..

DI - 22 maj 19 kl. 07:55

Historiskt låga nivåer – nu vill af Jochnick köpa ut Oriflame

Kosmetikabolaget Oriflames huvudägare, familjen af Jochnick, vill köpa ut bolaget från börsen genom ett kontanterbjudande om 227 kronor per aktie som inte kan höjas..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Nobina stärker resultatet i första kvartalet

Bussbolaget Nobina redovisar ett rörelseresultat om 152 miljoner kronor i det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, vilket kan jämföras med 114 Mkr under motsvarande period i fjol..

DI - 2 minuter sedan

Klövern säljer fastighet i Uppsala för 258 miljoner

Fastighetsbolaget Klövern säljer en fastighet i Uppsala för 258 miljoner kronor. .

DI - 5 minuter sedan

H&M:s resultat i linje med förväntningarna – sänker antalet planerade nya butiker

Modejätten H&M redovisade på torsdagen ett rörelseresultat på 5.935 miljoner kronor för det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 5.

DI - 5 minuter sedan

BAUHAUS väljer fortsatt samarbete med Resurs Bank

BAUHAUS väljer att fortsätta sitt samarbete med Resurs Bank som leverantör av betallösningar. Tillsammans med Resurs ser BAUHAUS möjligheter att, med kundens köpupplevelse i fokus, ytterligare knyta ihop handeln i butik och online och på så sätt skapa ännu bättre förutsättningar för högre snittköp och lojalitetsdrivande försäljning..

DI - 15 minuter sedan

Recyctec flaggar för kraftiga störningar hos leverantör

Återvinningsbolaget Recyctec meddelar att kraftiga störningar och förseningar i inleveranser av avfallsråvara från leverantören i Norge, NSO, föreligger. Detta påverkar produktionsvolymen av monoethylen glykol som är en viktig bulkvara till den kemitekniska industrin. .

DI - 30 minuter sedan

Trump ryter till mot indiska hämndtullar

USA:s president Donald Trump riktade på torsdagen kritik mot Indien för de höjda importtullar som landet infört på ett antal amerikanska varor. .

DI - 30 minuter sedan

Skanska tar tilläggsorder i USA värd 790 miljoner

Byggbolaget Skanska har tecknat avtal gällande en tilläggsorder i västra USA för 85,5 miljoner dollar, motsvarande 790 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Stjärnanalytikerns tips rusade 150 procent – här är tre nya favoriter

Han koras som den bästa medicinbolagsanalytikern och har prickat in bolag som klättrat över 100 procent.  För Di avslöjar Carnegies Erik Hultgård sina tre favoritaktier just nu, där två av dem är uppköpskandidater.  ”Det kan ske när som helst egentligen, men fönstret är öppet nu fram till lansering”..

DI - 45 minuter sedan

Nya problem hittade hos Boeing 737 Max

USA:s luftfartsmyndighet, FAA, har hittat en ny säkerhetsrisk på markbundna Boeing 737 Max orelaterad till de två tidigare krascherna. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor..

DI - 1 timme sedan

Huawei förlorar företagshemlighetstvist i USA

En jury i den amerikanska delstaten Texas fann på onsdagen kinesiska Huawei skyldigt till att ha kommit över företagshemligheter från chipbolaget Cnex på ett otillåtet sett men nekade det amerikanska bolaget skadestånd. Det rapporterar Wall Street Journal.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.