YLE > Finland

Thursday, 20 June, 11:01

YLE - 11 jun 19 kl. 10:32

Finlands Bank: Osäkerhet minskar tillväxtenFinlands Bank räknar med att den ekonomiska tillväxten i år växer med 1,6 procent..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Bank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, Bank, Osäkerhet, minskar, tillväxten
HBL - 11 jun 13 kl. 10:11

Finlands Bank spår fortsatt recession

I år minskar bruttonationalprodukten med 0,8 procent, skriver banken i sin prognos.Den ekonomiska recessionen fördjupas och förlängs, spår Finlands Bank. I år minskar bruttonationalprodukten med 0,8 procent, skriver banken i sin prognos.

YLE - 16 sep 14 kl. 13:39

Finlands bank: Fortsatt låg tillväxt i Europa

Den spirande uppgången i världsekonomin och framför allt i eurozonen bröts under sommaren i takt med att de geopolitiska spänningarna ökade. Tillväxtutsikterna försämrades betydligt efter en tid av återhämtning i eurozonen. Enligt Finlands bank kommer tillväxten i världsekonomin att bli mindre än man tidigare räknade med.

YLE - 21 mar 16 kl. 13:27

Finlands Bank: Världsekonomin växer långsamt

Finlands Bank tror att världsekonomin inte kommer att återhämta sig kraftigt under de närmaste åren. I en prognos konstaterar banken att tillväxttakten i världsekonomin under fjolåret var den långsammaste sedan finanskrisåret 2009. I början av 2000-talet trodde man att de så kallade Brics-länderna – Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika – skulle stå för stor tillväxt men av dem är det bara utsikterna för Indien som inte har försvagats.

YLE - 29 jun 18 kl. 18:45

Finlands Bank: Finländare lyfter allt mer konsumtionskrediter utan säkerhet

Hushållen lyfter allt mer konsumtionskrediter som inte förutsätter någon säkerhet. Räntenivån tenderar att vara hög på sådana krediter, uppger Finlands Bank..

YLE - 08 sep 14 kl. 20:13

Finlands Bank: Nya EU-sanktioner drabbar inte Finland så hårt

Finlands Bank bedömer att eventuella nya sanktioner mot Ryssland inte drabbar Finland särskilt hårt. Enligt forskningschef Iikka Korhonen handlar det mest om att utvidga och fördjupa de sanktioner som kom i början av augusti. De direkta effekterna för Finlands del är små, bedömer han.

YLE - 06 sep 17 kl. 13:53

Statsministern bjöd partiledarna till hemligt möte i Villa Bjälbo – på agendan Finlands interna säkerhet

Statsminister Juha Sipilä (C) har enligt flera källor till Yle bjudit in alla riksdagspartiers ordföranden till möte i Villa Bjälbo i eftermiddag. Också representanter för polisen och Inrikesministeriet ska vara på plats, enligt uppgifter till Yle. Regeringen försöker tona ner diskussionsklimatet i Finland i Åboattackens efterdyningar.

DI - 12 sep 11 kl. 17:19

Bank of America minskar personalstyrkan

Bank of America meddelar på måndagen att personalstyrkan kommer att minskas med 30.000 i en första fas i ett program av kostnadsnedskärningar..

YLE - 05 okt 17 kl. 12:53

Rapport: Marginalisering hot mot Finlands inre säkerhet

I regeringens strategi för inre säkerhet vill man att Finland ska vara världen säkraste land. Polarisering och inkomstklyftor hör till de största hotbilderna..

DI - 11 maj 18 kl. 13:25

Bank of Montreal minskar i Inwido

Bank of Montreal har minska ägandet i Inwido till 4,45 procent av kapital och röster. Det framgår av ett flaggningsmeddelande..

YLE - 14 jun 16 kl. 13:00

Danske Bank: Ekonomin börjar ta fart

Danske Bank skruvar upp sin BNP-prognos för Finland för det här året och nästa år. Ekonomin har vuxit mer än väntat under början av året och konkurrenskraftsavtalet kan ge fart åt exporten konstaterar Danske Bank. Innevarande år står den privata konsumtionen och byggandet för tillväxten; nästa år skapas tillväxt genom exporten och investeringarna inom industrin.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Svenskt bolag ny största ägare i Viking Line

Det svenska bolaget Maelir AB köpte igår drygt 17,1 procent av Viking Line Abp:s aktier av bolagen Ab Rafael och Rafael Investering Ab..

YLE - 30 minuter sedan

Polisen fångade tjuv efter bil- och cykeljakt

Polisens gamla bekanta misstänks för inbrott i en affär i Rimito..

YLE - 1 timme sedan

Polisen misstänker systematisk import av vargar och uppfödning av varghybrider - hittade över 60 djur

Helsingforspolisen har undersökt en omfattande brottshelhet kring vargar och varghybrider. Flera personer misstänks för att olagligt ha importerat vargar och fött upp vargar eller varghybrider..

YLE - 2 timmar sedan

"Vi behöver mer öppenhet och kommunikation för att slippa känna oss pinsamma för transfrågor"

Regeringen föreslår ändringar i vår translagstiftning för att stärka transpersoners mänskliga rättigheter. Vår translag har hittills halkat efter om man jämför med andra nordiska länder. Smärtpunkterna handlar bland annat om steriliseringskravet före könskorrigering, minderårigas rätt att korrigera sitt kön och kravet på fysisk könskorrigering innan man får korrigera sitt kön juridiskt..

YLE - 3 timmar sedan

Carita Liljendahl är ny chefredaktör för Nya Östis: "Ingenting är för litet för oss att rapportera om"

Kim Wahlroos har varit chefredaktör för tidningen Nya Östis sedan den grundades i Lovisanejden 2015. Den första augusti ger han över rodret åt redaktionschef Carita Liljendahl..

YLE - 3 timmar sedan

THL: Klamydia som inte upptäcktes berodde på genmutationer

Orsaken till de felaktiga klamydiatester som uppdagades under våren var genmutationer i klamydiabakterier, berättar Institutet för hälsa och välfärd (THL). Klamydiatest som gjordes visade negativt resultat, trots att det var positivt..

YLE - 6 timmar sedan

Lokal sparbank stänger i Virkby - fem andra kontor läggs också ner

Västra Nylands Sparbank stänger sex kontor på olika håll i Lojo..

YLE - 19 timmar sedan

Päivi Räsänen kritiserar kyrkans medverkan i Helsingfors Pride – får svar av ärkebiskop Luoma

Riksdagsledamot Päivi Räsänen (KD) har i ett öppet brev till ärkebiskop Tapio Luoma ifrågasatt kyrkans medverkan i Helsingfors Pride, och sagt att hon övervägt att lämna kyrkan. Luoma medger att kyrkan aldrig kan vara fullkomlig, "då den består av oss ofullkomliga människor"..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Historiskt varmt midsommarväder, huvudduk kan ha lett till diskriminering

Hur ska regeringen nå sitt mål om en sysselsättningsgrad på 75 procent? Den enkla planen hinner bli svår. Midsommaren orsakar kaos i trafiken, men det lovas varma temperaturer.

YLE - 5 timmar sedan

Ovanligt varmt midsommarväder väntas – här är väderprognosen för årets midsommar och väderdata från de trettio senaste midsomrarna

Upp till 25 grader varmt och sol i söder väntas på midsommarafton. I Österbotten blir midsommaren lite svalare och det finns risk för regn. Att det är så varmt på midsommaren är ovanligt, det vet vi för vi har väderdata från kusten från åttiotalet fram till i dag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.