Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 10:26

Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 10:25

Generationsskiftet - här är gamingtjänster mer populära än betal-tv53 procent av alla amerikaner födda mellan 1983 och 1996, en generation som fått epitetet "milennials", abonnerar på gamingtjänster. Motsvarande siffra får betal-tv är 51 procent, enligt en årlig studie från Deloitte..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Deloitte

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Generationsskiftethär är , gamingtjänster, mer, populära, än, betal-tv
Sydsvenskan - 12 okt 13 kl. 06:30

Dottern har tagit Le Pens parti från populistiskt till populärast

Högerextrema och främlingsfientliga Nationella Fronten har för första gången blivit Frankrikes största parti i en färsk opinionsundersökning. Nu råder panik bland de klassiska partierna.Om det vore val idag så skulle var fjärde fransk väljare (24 procent) lägga sin röst på Front National.

YLE - 03 okt 16 kl. 08:24

Generationsväxling i företag - "det börjar bli tungt, solen har inte lyst alla dagar"

Tony Holtegaard har försett invånarna på Kimitoön med omnejd med bröd och bakverk i mer än 30 års tid. Nu börjar krafterna tryta. Frågan är vem som tar över när Tony slutar.

Dagens PS - 07 jun 19 kl. 09:57

Snart kan du beställa en helikopter med Uber

Dagens techbrief handlar om Amazons nya drönare, Googles gamingplattform Stadia och så Ubers nya helikoptertjänst i New York. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google köper analys-startup för 2,6 miljarder dollar Bolaget Looker har tagit in över 280 miljoner dollar i riskkapital, men ska nu bli uppköpt av Google, rapporterar TechCrunch.

HBL - 02 nov 12 kl. 05:30

Nytt liv i gamla företag

Generationsskiftet på arbetsmarknaden är i full gång och de sena fyrtiotalisterna avtackas nu för sitt värv i arbetslivet. Vaktbytet i småföretagen har inte ännu nått samma omfattning, ofta för att företagarna kan och får jobba lite längre än de jämnåriga kamraterna som lyfter månadslön. Den som är sin egen herre väljer själv när karriären i arbetslivet tar slut, men står före det inför ett avgörande val.

YLE - 20 maj 14 kl. 14:04

Projekt ska säkerställa generationsskiften

Vasek och Kust-Österbottens företagare ger ut en broschyr för att få företag att sköta generationsskiftet i tid. Enligt Vasek och företagarföreningen kommer 20 000 företag att läggas ner fram tills år 2023 på grund av företagarens ålder. Därtill kommer cika 28 000 företag att säljas och 15 000 att genomgå generationsskifte fram tills år 2023.

YLE - 15 jun 15 kl. 17:09

Sommarteatrarna laddar för premiär

Hela åtta sommarteatrar spelas runt om i Österbotten i sommar. Det utlovas både skratt och tårar, spänning och dramatik i nyskrivna pjäser, välkända klassiker och två nypremiärer. Här hittar du en översikt över teatersommaren.

Sydsvenskan - 29 okt 11 kl. 00:05

Debattens vågor

En kurva över födslar och dödslar i Sverige under 1900-talet liknar havet en stormig höstdag. Vågorna sköljer in över stranden och avlöses av djupa vågdalar.
Under 1900-talets första årtionde föddes mer än 130 000 barn om året.

Sydsvenskan - 13 mar 11 kl. 06:30

Nya spel, gamla konsoler

Spelvärlden har en till synes osläcklig törst efter det allra senaste. Ett spel som funnits ute i et?
Spelvärlden har en till synes osläcklig törst efter det allra senaste.

BT - 13 apr 11 kl. 07:48

Generationsskifte hotar den svenska tillväxten

För ungefär tio år sedan varnades för den pensionsboom som då förväntades drabba svenskt småföretagande under de kommande åren. Många mindre och medelstora företag ägs eller leds idag av personer som inom kort går i pension och generationsskiftet kommer att drabba de flesta länen och kommunerna, men i olika grad.
Tiotusentals företag är därmed i riskzonen för att läggas ner om inte företaget klarar av att växla över företaget till en ny ägare- och företagsledning.

BT - 23 apr 12 kl. 14:16

Kortsiktig lösning för barn i Brämhult

Myråsskolan är idag en av Sveriges största F?6-skolor och elevantalet har under de senaste tio åren pendlat mellan 490 och 500. Skolan byggdes 1947 och var då en huvudbyggnad längs med Kyrkvägen.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Förlusten stiger för Venue Retail Group

Mode- och skoföretaget redovisar en ökad förlust och en minskad omsättning för kvartalet..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen väntas öppna nedåt

Stockholmsbörsen ser ut att inleda tisdagen svagt nedåt. På bolagsfronten har Billerud Korsnäs meddelat om en mångmiljardförsäljning..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

SBAB sänker listräntor

Bolåneinstitutet SBAB sänker sina listräntor för bolån med mellan 10 till 40 punkter..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Guld på 6-årshögsta

Guldpriset fortsatte upp på tisdagsmorgonen, efter att ha stigit 10 procent de senaste fyra veckorna, och klättrade upp till sin högsta nivå på sex år..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

DNB sänker Fabege till sälj

DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Stigande registrering av tunga lastbilar i EU

EU-registreringar av tunga lastbilar ökade med 21,2 procent i maj jämfört med samma månad förra året..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Chefsanalytikerns varning: Risk för tysk recession

Tysk tillverkningsindustri befinner sig redan i recession. Slår USA till med biltullar mot EU kan hela den tyska ekonomin, Europas ekonomiska motor, dras med nedåt, varnar Jan von Gerich, chefsanalytiker på Nordea..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Breda nedgångar på Asienbörserna inför G20-mötet

De asiatiska börserna noterade mestadels nedgångar på tisdagsmorgonen i väntan på det kommande G20-mötet i Osaka, Japan i slutet på veckan..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Trump inför sanktioner mot Iran

Donald Trump har skrivit på en exekutiv order som innebär nya sanktioner mot Iran, som svar på förra veckans nedskjutning av en amerikansk övervakningsdrönare..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

”Inom tio år är det brist på batterimineraler”

Det kommer inte att finnas tillräckligt med litium, kobolt eller nickel på världsmarknaden för att tillgodose efterfrågan. Det förutspår analytikern Vivas Kumar, som fram till nyligen var anställd på Teslas Gigafactory..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.