YA > Nyheter

Tuesday, 25 June, 16:12

YA - 11 jun 19 kl. 10:29

Vandaler slog till mot daglig verksamhetSönderslagna blomlådor, trasiga ljuslyktor och nedslitna stuprör. Den synen mötte besökare och personal på kommunens dagliga verksamhet häromdagen..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vandaler, slogtill mot , daglig, verksamhet
Kristianstadsbladet - 04 dec 12 kl. 09:30

Daglig verksamhet ska omorganiseras

Foto: Peter Åklundh
Daglig verksamhet ska omorganiseras. Till exempel flyttar verksamheten på Åvillan till Lunnom och Lilla Butiken flyttar till gamla Försäkringskassans lokaler.
I dag bedriver kommunen daglig verksamhet på Åvillan, Lilla butiken, kommunens cafeteria, Kommunstore i Lunnom, Fixar-Malte samt Mediagruppen och Mediecaféet på Skogsbrynet.

BT - 02 maj 13 kl. 18:02

LOV ska införas i daglig verksamhet

Med start i september kan den som har rätt till daglig verksamhet inom kommunen, få välja utförare. Då införs lagen om valfrihet för daglig verksamhet. Kommunen har tidigare beslutat att Lagen om valfrihet, LOV, ska införas.

Trelleborgs Allehanda - 14 sep 12 kl. 06:30

Daglig verksamhet vill driva kaféer

Foto: Lars Ottosson
Besökarna på Akka och Gröningen behöver inte bli utan fika även om kommunen inte hittar någon entreprenör som vill driva restaurangerna. LSS-enheten är beredd att driva kaféer i form av daglig verksamhet för personer med funktionshinder.
?

GT - 16 apr 15 kl. 18:06

Fick sys efter attack på daglig verksamhet

GÖTEBORG. En manlig deltagare på en så kallad daglig verksamhet höll fast och slog en annan man över ögat så illa att offret fick sys. Händelsen är anmäld enligt lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg.

UNT - 19 dec 18 kl. 10:00

Anställd slog deltagare i daglig verksamhet

En anställd ska ha slagit en deltagare på daglig verksamhet i Uppsala..

Kristianstadsbladet - 09 sep 11 kl. 17:29

Daglig verksamhet firades med jättekalas

Med ett jättekalas på Stortorget firade den dagliga verksamheten i Hässleholm sin 50-årsdag på fredagen. För ett halvt sekel sedan kläcktes idén om en daglig verksamhet av ett gäng eldsjälar. Men allt var inte bättre förr, om man får tro dagens brukare.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 14 kl. 16:50

Återbruk på Daglig verksamhet

Daglig verksamhet i Degerfors har nu startat upp en loppisverksamhet. Återbruket kallas den och syftar till ta tillvara det som går, laga och snygga till och sedan sälja. – Återbruket kallar vi oss och kommer att ha öppet tre dagar i veckan, säger Kim Larsson på Daglig verksamhet..

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 13 kl. 15:44

67-åring var för gammal för daglig verksamhet

En 67-årig dement man från nordvästra Skåne stoppas från att få daglig verksamhet - han anses vara för gammal..

Nerikes Allehanda - 19 aug 13 kl. 08:50

Daglig verksamhet söker plats på landet

Socialnämnden vill att platserna inom daglig verksamhet breddas. Långt gångna planer finns på att kunna placera människor på exempelvis lantgård..

UNT - 09 sep 13 kl. 16:55

Daglig verksamhet bestulna på kaffekassan

Ett inbrott har skett hos Daglig verksamhet, som bland annat anordnar aktiviteter för människor med olika förståndshandikapp i Morgongåva..

LV - 08 nov 13 kl. 08:25

Behov av daglig verksamhet ökar

Antalet människor som behöver daglig verksamhet inom LSS kommer att öka i Vimmerby.
Nu vill Elisabeth Lago Nilsson, ordförande i socialnämnden, förändra kommunens arbete med funktionshindrade.
– Vi måste få ett större fokus på individen, säger hon..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

SD:förslagen möts av starka reaktioner från kommuninvånarna

Beskedet om att Sverigedemokraterna i Skurup lämnat två politiska motioner där de vill förbjuda elever att använda huvudduk och att prata andra språk än svenska i kommunens skolor engagerar kommuninvånarna..

YA - 1 timme sedan

Niclas Frisk: "Som livet på snabbspolning"

Spelningen i Japan 1994 är ett fint minne för Atomic Swing och dess sångare Niclas Frisk. I sommar återförenas bandets ursprungliga medlemmar och åker på turné..

YA - 1 timme sedan

Kritiserade målregeln ändras

Godkänna eller döma bort? Det var den återkommande frågan förra SHL-säsongen när målvakterna vidrördes av en motståndare i samband med mål. Nu har Svenska ishockeyförbundet förtydligat regeln..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.