YLE > Svenskfinland

Thursday, 20 June, 07:22

YLE - 11 jun 19 kl. 10:19

PET-CT apparaten i Vasa används inte så mycket som man önskat – Österbottens cancerförening går in och finansierar professur i radiologiVasa sjukvårdsdistrikt och Österbottens cancerförening samfinansierar en professur i radiologi vid Vasa centralsjukhus. Nu kan diagnostiken hålla sin höga nivå, säger Markku Soranta på Österbottens cancerförening..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pet-ct, Vasa, Österbottens, Markku Soranta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PET-CT, apparateni , Vasa, användsinte , mycket som , man önskat Österbottens cancerförening går in och finansierar professur i radiologi
YLE - 12 jun 15 kl. 12:33

Sandviksvillan i Vasa har en köpare

Ett företag vill köpa Sandviksvillan för 135 000 euro. Budet kommer upp på stadsstyrelsens bord på onsdag. Ett företag som ska grundas av Timo Kankaanpää vill köpa Sandviksvillan för 135.

Realtid - 13 nov 17 kl. 14:23

Efter Pantorköpet: Rolf Andersson blir ny MD på Goldman

Goldman Sachs har utsett svenska it-entreprenören Rolf Andersson till ny managing director. För två år sedan köpte investmentbanken hans värdepappersplattform Pantor som bland annat används av SEB och Stockholmsbörsen..

Barometern - 12 apr 18 kl. 07:07

”Skräpet” används för den nya liften

Om anklagelserna mot Hjortberget..

Västerbottens Folkblad - 15 sep 18 kl. 06:00

”Plastskräpet i Västerbotten måste tas på allvar”

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut. Därför är det glädjande att riksdagskandidaterna från Västerbotten vill skärpa producenternas ansvar, skriver Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent.

Sydöstran - 15 sep 18 kl. 16:52

Plastskräpet i Blekinge måste tas på allvar

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut. Därför är det glädjande att riksdagskandidaterna från Blekinge vill skärpa producenternas ansvar, skriver Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent..

BT - 16 sep 18 kl. 04:00

Plastskräpet i Västra Götaland måste tas på allvar

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut, anser Johanna Ragnartz..

Kristianstadsbladet - 18 sep 18 kl. 04:00

Plastskräpet i Skåne måste tas på allvar

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut. Därför är det glädjande att riksdagskandidaterna från Skåne vill skärpa producenternas ansvar, skriver Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent..

YLE - 28 dec 16 kl. 13:51

Biogasbussarna snart i trafik

Tolv nya biogasbussar tas i bruk i Vasa i början av nästa år. Bussarna är de första av sitt slag i Finland. Stadsbussarna i Vasa har i många år varit föremål för åtlöje - merparten av bussarna är gamla och i slutet av sin livscykel.

YLE - 29 mar 16 kl. 09:04

Efterlysningen 29.3

Efterlyses tomma kaffepåsar, 100-200 påsar för hobbyarbete, Karleby-nedervetilområdet 040-7721745 Efterlyser gamla plåtbilar, –bussar, legoklossar, roskiskorgar som hänger på skåpdörrar, 050-3281734 Efterlyses OH-projektor, 050-3415718 Efterlyser en båttrailer för 4-5 meters båt i Jakobstad med omnejd. Ring efter kl. 11 på tfn 050-3833198.

YLE - 26 dec 16 kl. 09:00

Tullhunden Lexi är en hejare på att hitta knark

För några veckor sedan fick tullhunden Lexi ta emot priset för årets tullhund. Han är glad, social och tycker om kramdjur. För ett drygt år sedan markerade visade Lexi intresse för en till synes tom långtradare i hamnen i Vasa.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Historiskt fint midsommarväder väntas – här är väderprognosen för årets midsommar och väderdata från de trettio senaste midsomrarna

Upp till 25 grader varmt och sol i söder väntas på midsommarafton. I Österbotten blir midsommaren lite svalare och det finns risk för regn. Att det är så varmt på midsommaren är ovanligt, det vet vi för vi har väderdata från kusten från åttiotalet fram till i dag.

YLE - 2 timmar sedan

Friluftsled runt Södra Stadsfjärden upprör markägare i Solf: "Vi vill inte ha en friluftsled på privat jordbruksmark"

Vasas och Korsholms gemensamma planer på en friluftsled runt Södra Stadsfjärden gillas inte av alla. Väglag, markägare och samfälligheter i Solf är kritiska till planerna..

YLE - 9 timmar sedan

Folkomröstning om kommunsammanslagning i Kaskö

På Kaskö stadsfullmäktiges möte onsdag kväll diskuterades på vilket sätt invånarna ska få säga sin åsikt i frågan om en eventuell kommunsammanslagning med Närpes. Efter långa diskussioner vann slutligen förslaget om en rådgivande folkomröstning med 9–8..

YLE - 10 timmar sedan

Jaro tog efterlängtad seger i fotbollsettan – mardrömsminuter sänkte Ekenäs IF: “Jag vet inte vad som hände”

FF Jaro tog sin första seger på länge då laget slog EIF i fotbollsettans finlandssvenska derby. Avgörandet kom i andra halvleken då Jaro pangade in tre bollar på fem minuter..

YLE - 16 timmar sedan

Strängt förbjudet att använda hopptornet på Kittholmen – ändå klättrar folk över grindarna

Staden Jakobstad påminner om att det är strängt förbjudet att använda hopptornet på Kittholmen. Hopptornet är en byggarbetsplats och är farligt att använda..

YLE - Igår: 15:33

Vill ditt barn vara med i Superhjälparna hösten 2019?

Att få medverka i en inspelning kan vara ett minne för livet. Kanske något ditt barn gärna skulle prova på?.

YLE - 21 timmar sedan

På tv i kväll: Häckeliten samlad, Richardsson och Bäck i efterlängtad premiär – här fyra höjdpunkter i Jyväskyläs friidrotts-GP

Finlands trupp till friidrotts-VM i Doha kan få ytterligare påfyllning i Jyväskyläs GP-tävlingar i kväll – inte minst genom sommarens hetaste gren 100 meter häck. Yle Sporten listar fyra grenar att hålla extra koll på..

YLE - Igår: 05:51

Österbottniska kommuners ekonomi oroar lärarförbund – vill inte se permitteringar av lärare

De österbottniska kommunernas kärva ekonomiska läge oroar Finlands Svenska Lärarförbund, FSL. Nu vill lärarförbundet föra proaktiva diskussioner med kommunerna för att hitta lösningar utan att skära ned på undervisningen och permittera lärare..

YLE - Igår: 20:28

Hassan Barry har tre jobb och talar svenska – men får inte stanna i Vörå

Hassan Barry får inte uppehållstillstånd trots att han talar flytande svenska, har tre jobb och en vardag i Vörå. Hassan och hans vänfamilj ska nu överklaga beslutet..

YLE - Igår: 14:57

Karlebybo tog inte hand om sina kor – åtalas för djurskyddsbrott

För tre år sedan uppdagades ett djurskyddsbrott i Karleby. En man från Karleby underlät bland annat att ge sina nötdjur tillräckligt med mat och vatten. På tisdagen stod han åtalad i tingsrätten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.