UNT > Inrikes

Thursday, 20 June, 02:55

UNT - 11 jun 19 kl. 10:08

KD vinner sympatisörerDet ökade stödet för Kristdemokraterna syns också i den andra delen av SCB:s partisympatiundersökning, som mäter vilket parti man står närmast, vilket inte alltid är samma sak som vilket parti man röstar på..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Kristdemokraterna, SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD vinner, sympatisörer
BT - 03 jun 14 kl. 10:41

SD poppis bland M-sympatisörer

Nästan var tredje M-sympatisör tycker att Sverigedemokraterna är det näst bästa alternativet. Bara 7,5 procent av M-sympatisörerna gillar Socialdemokraterna. Det visar SCB:s mätning av partisympatier.

Politologerna - 15 jul 17 kl. 09:36

Vem tar vem? Ömsesidiga sympatier hos partiernas sympatisörer

Vem tar vem? Det parlamentariskt osäkra läget inbjuder till allsköns analyser och spekulation i regeringsfrågan inför valet 2018 (se t ex Leif Lewins artikel på DN debatt den 13 juli). Eftersom laguppställningarna på elitnivå är låsta är det svårt att se hur en majoritetsregering eller en stabil minoritetsregering skall kunna formas.

Kristianstadsbladet - 09 dec 13 kl. 10:34

SD mest likt sina sympatisörer


SD och S är mest lika sina sympatisörer, medan MP och KD skiljer sig mest från sina, uppger SCB i tidskriften Välfärd. SCB har jämfört kön, ålder och utbildningsnivå hos kommunpolitiker med partiernas sympatisörer i SCB:s partisympatiundersökning.Att SD är mest likt beror på att skillnaden i utbildningsnivå är relativt liten och har en jämfört med andra partier mindre överrepresentation av politiker 50-64 år.

BT - 09 dec 13 kl. 10:36

SD mest likt sina sympatisörer

SD och S är mest lika sina sympatisörer, medan MP och KD skiljer sig mest från sina, uppger SCB i tidskriften Välfärd. SCB har jämfört kön, ålder och utbildningsnivå hos kommunpolitiker med partiernas sympatisörer i SCB:s partisympatiundersökning. Att SD är mest likt beror på att skillnaden i utbildningsnivå är relativt liten och har en jämfört med andra partier mindre överrepresentation av politiker 50-64 år.

NT - 09 dec 13 kl. 10:34

SD mest likt sina sympatisörer

SD och S är mest lika sina sympatisörer, medan MP och KD skiljer sig mest från sina, uppger SCB i tidskriften Välfärd. SCB har jämfört kön, ålder och utbildningsnivå hos kommunpolitiker med partiernas sympatisörer i SCB:s partisympatiundersökning..

Helsingborgs Dagblad - 09 dec 13 kl. 10:39

SD mest likt sina sympatisörer

SD och S är mest lika sina sympatisörer, medan MP och KD skiljer sig mest från sina, uppger SCB i tidskriften Välfärd. SCB har jämfört kön, ålder och utbildningsnivå hos kommunpolitiker med partiernas sympatisörer i SCB:s partisympatiundersökning. Att SD är mest likt beror på att skillnaden i utbildningsnivå är relativt liten och har en jämfört med andra partier mindre överrepresentation av politiker 50—64 år..

UNT - 09 dec 13 kl. 10:34

SD mest likt sina sympatisörer

SD och S är mest lika sina sympatisörer, medan MP och KD skiljer sig mest från sina, uppger SCB som har jämfört kön, ålder och utbildningsnivå hos kommunpolitiker med partiernas sympatisörer.(TT).

SvD - 09 dec 13 kl. 10:34

SD mest likt sina sympatisörer

SD och S är mest lika sina sympatisörer, medan MP och KD skiljer sig mest från sina, uppger SCB som har jämfört kön, ålder och utbildningsnivå hos kommunpolitiker med partiernas sympatisörer..

DN - 18 maj 16 kl. 00:00

”M-sympatisörer negativa till Decemberöverenskommelsen”


Utmaning för Kinberg Batra. De M-sympatisörer som är negativa till Decemberöverenskommelsen är dubbelt så många som de som är positiva. Vi vet således att de aktivister inom Moderaterna som gick i spetsen för motståndet hade stöd bland partiets sympatisörer, skriver statsvetarna Ulf Bjereld och Jonas Hinnfors..

BT - 11 jun 19 kl. 10:08

KD vinner sympatisörer

Blekinge Läns tidning - 11 jun 19 kl. 10:08

KD vinner sympatisörer

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Stabilt för skottskadad i Uppsala

Läget för den man som sköts i Uppsala på onsdagskvällen är stabilt och det ska inte vara någon fara för hans liv, uppger polisen vid ettiden på natten mot torsdag..

UNT - 3 timmar sedan

Hög smäll var troligtvis åska

Polis och SOS Alarm fick in flera samtal klockan 22..

UNT - 3 timmar sedan

Polisen undersöker hög smäll i Rosengård

Polis och SOS Alarm har fått in flera samtal om att en hög smäll har hörts i Rosengård i Malmö strax före klockan 23 på onsdagskvällen..

UNT - 3 timmar sedan

Adaktusson lämnar KD:s partiledning

Lars Adaktusson lämnar Kristdemokraternas partistyrelse och rollen som andre vice partiledare, uppger han för Expressen..

UNT - 4 timmar sedan

TT-FLASH: Adaktusson lämnar KD-styrelsen

Lars Adaktusson lämnar KD:s partistyrelse och rollen som vice partiledare, uppger han för Expressen..

UNT - 4 timmar sedan

Man misshandlade kvinna svårt – spelades in

En 40-årig man i Göteborg misshandlade en kvinna så grovt att hon fick livshotande skador..

UNT - 5 timmar sedan

Lund rankas som Sveriges bästa universitet

Sveriges bästa universitet ligger i Lund enligt analysföretaget QS rankning..

UNT - 5 timmar sedan

Det här googlar utländska turister på om Sverige

När utländska resenärer söker på nätet om Sverige är det aktiviteter som skidåkning, norrsken, kryssningar och vandring som de är mest nyfikna på..

UNT - 6 timmar sedan

Nytt avtal för flygtrafiken i norra Sverige

Trafikverket har tecknat avtal med tre flygbolag som ska säkra flygtrafiken på sju linjer i norra Sverige från oktober 2019 till oktober 2023..

UNT - 6 timmar sedan

Separationer vanligare i styvfamiljer

Barn som bor med en styvförälder är betydligt oftare med om separationer än barn som bor med två ursprungliga föräldrar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.