PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 13:47

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 09:53

Nels aktie rasar efter explosion i bränslestationNel stängde samtliga sina vätgasstationer i en säkerhetsåtgärd efter den explosion som inträffade vid en bensinmack på måndagen, enligt E24. Explosionen, som inträffade vid den första station som byggdes i samarbete mellan mackkedjan och Nel, inrapporterades till polis vid 17.40 på måndagen. Branden var under kontroll drygt två timmar senare och inga personskador har rapporterats, enligt ett pressmeddelande. ”Vi kommer inte öppna förrän vi har full kontroll och vet att det är säkert”, sade Jens Haugland, daglig ledare vid Uno-X Norge, som sköter tre vätgasstationer.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
E24, Nel, Jens Haugland, Uno, Norge, Jon Andre Løkke, Danmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nels, aktie, rasarefter , explosioni , bränslestation
Dagens PS - 25 okt 17 kl. 09:23

JUST NU: Aktie rasar 15,9 procent

Omvänt lyfter ett annat börspapper lika mycket. Är du en vinnare eller förlorare i dag? Ett dramatiskt kursfall upplever just nu Cellavision, som rasar med 15,9 procent på morgonens rapport.

Dagens PS - 26 okt 17 kl. 10:00

Mardrömsstart: Aktie rasar 25 procent i debuten

Ingen rolig premiär för det omskrivna bolaget. ESEN eSports började i dag den 26 oktober att handlas på Aktietorget. Bolaget är en etablerad producent av sändningar från esport-sammanhang.

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 10:53

Aktie rasar 14 procent på tråkiga nyheter

Dagens besked förändrar inte caset för bolaget, men blir en negativ nyhet för aktieägarna att smälta, skriver Redeye i en analys. Starten för Pledpharmas kliniska fas III-studie med Pledox skjuts upp ett halvår efter att leveransen av studieläkemedel försenats.  Aktien är ned nästan 14 procent i förmiddagshandeln.

Sydsvenskan - 04 feb 13 kl. 11:55

Anotos aktie rasar

Anotos aktie rasar med över 30 procent på Stockholmsbörsen sedan IT-bolagets styrelse beslutat att genomföra en företrädesemission på 95 miljoner kronor.
.

Dagens PS - 04 sep 17 kl. 09:21

Håll i hatten – aktie rasar över 30 procent

Faller som en sten i börsöppningen. I lördags vinstvarnade probiotikabolaget Probi och det gav omedelbart avtryck i kursen när handeln inleddes på Stockholmsbörsen på måndagsmorgonen. Aktien backar med 30,3 procent.

YLE - 14 jun 12 kl. 09:30

Nokias aktie rasar

Mobiltelefontillverkaren Nokias aktie har gjort en djupdykning vid Helsingforsbörsen efter beskedet om de omfattande personalminskningarna. Då börsen öppnade föll Nokia-aktien med sex procent. Värdet på en aktie var ungefär 2,1 euro..

YLE - 14 jun 12 kl. 10:46

Nokias aktie rasar efter varning om sämre utsikter

Mobiltelefontillverkaren Nokias aktie gjorde en djupdykning vid Helsingforsbörsen efter beskedet om de omfattande personalminskningarna. Då börsen öppnade föll Nokia-aktien med sex procent och har sjunkit ytterligare sedan dess till nära 2 euro per aktie. I samband med beskedet varnade Nokia att resultatet för Devices & Services-enheten blir sämre än väntat i årets andra kvartal..

E24 - 01 feb 11 kl. 12:04

SKF:s aktie rasar trots tripplad vinst

SKF ökar vinsten före skatt från 765 miljoner till 2 048 miljoner kronor i det fjärde kvartalet. Men resultatet är lägre än väntat och aktien rasar efter rapporten..

DI - 04 okt 11 kl. 09:38

Dexias aktie rasar

Problemtyngda banken Dexias aktie rasade ned i källaren på tisdagen..

YLE - 14 jun 12 kl. 12:25

Nokias aktie rasar efter varning om sämre resultat

Mobiltelefontillverkaren Nokias djupdyker vid Helsingforsbörsen efter beskedet om de omfattande personalminskningarna. Då börsen öppnade föll Nokia-aktien med sex procent. Nu är aktien nere med 11 procent och värdet per aktie har sjunkit till under 2 euro.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Megaaffär i läkemedelssektorn

Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan.   Affären som motsvarar ett pris på 188:24 dollar och motsvarar en premie på omkring 45 procent jämfört med Allergans stängskurs på måndagen om 129:57 dollar. Efter förvärvet väntas aktieägarna i Abbvie kontrollera cirka 83 procent av bolaget medan Allergans ägare får ett innehav om 17 procent av bolaget.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Guldet på sexårshögsta

I morse kostade ett troy ounce guld 1437,99 dollar mot 1408,62 dollar i går eftermiddag. USA:s senaste sanktion mot Iran har spätt på den globala marknadsoron, vilket tillsammans med konflikten mellan USA och Kina, lägre räntor och en svagare dollar bidragit med bränsle till guldpriset. Det är också möjligt att guldet kan stiga ytterligare, menar analytiker på Citi rapporterar Reuters.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Bättre information om kollektivavtalade försäkringar och pensioner

  ”Vårt mål är att de försäkrade ska kunna fatta välgrundade beslut som gör att de får ut mesta möjliga värde av sina kollektivavtalade försäkringar. Genom att samordna informationen får vi ännu bättre förutsättningar för att rätt information ska nå rätt mottagare i rätt tid”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Parterna på svensk arbetsmarknad förhandlar och informerar om kollektivavtalade försäkringar som tjänstepension, sjukförsäkring och försäkring vid arbetsskada.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

DNB: Det värsta är över för Leo Vegas

  ”Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras”, skriver DNB i analysen. Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är tisdagens aktieanalyser

DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SBAB sänker boräntorna

Enligt SBAB beror sänkningen på att upplåningskostnaderna för längre löptider minskat vilket ökat bankens marginaler. Samtidigt har Riksbanken och andra centralbanker de senaste månaderna agerat på ett sätt som bidragit till att marknadens förväntningar på högre ränteläge har minskat och de längre marknadsräntorna har därför sjunkit. – Det extrema ränteläget fortsätter.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Ökad förlust för modebolaget

Venue Retail Group redovisar ett resultat efter skatt på -23,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 (-13,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:16 kronor (-0:09). Nettoomsättningen uppgick till 163 miljoner kronor (169).

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Billerud Korsnäs i mångmiljardaffär med AMF

Priset motsvarar ett bolagsvärde om 12,2 miljarder kronor på skuldfri basis. Affären förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2019. I samband med transaktionen har Bergvik Skog Öst och Billerud Korsnäs även ingått ett 15-årigt avtal avseende försäljning av virke.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.