Skånskan > Opinion

Tuesday, 25 June, 11:42

Skånskan - 11 jun 19 kl. 09:58

Inbrott på sockerbruketÖRTOFTA Tre byggföretag som utför arbeten på Nordic Sugar i Örtofta drabbades av stölder i helgen. Någon gång under lördagskvällen – mellan klockan 17 och midnatt – plockade tjuvar på sig diverse elverktyg och en 65-tums teve till ett sammanlagt värde av 42 500 kronor. Tjuvarna tros ha tagit sig in på området genom att ta sig över en inhägnad. De stulna föremålen ska inte ha varit inlåsta..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ÖRTOFTA Tre, Nordic Sugar, Örtofta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inbrott, sockerbruket
Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Stöld: Inbrott i lastbilar i hamnen

Under natten till måndagen var det inbrott i flera parkerade lastbilar i Trelleborgs hamn. Två polisanmälningar om inbrott har upprättats..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna misstänks för inbrott i livsmedelsbutik

En matbutik blev under tisdagsnatten utsatt för inbrott och stöld av varor.En kvinna i 20-årsåldern har gripits misstänkt för dådet..

Skånskan - 26 feb 16 kl. 14:00

Sockerbruket kan bli flyktingboende

Ystad YSTAD
Ystads kommun ska bygga om delar av det gamla sockerbruket i Köpingebro för ensamkommande flyktingar. Hösten 2015 hyrde Ystad ut byggnaden till Trelleborgs kommun för flyktingar, då läget var akut. Det var en tillfällig lösning.

Skånskan - 16 apr 19 kl. 20:30

Sockerbruket får bygga högre

ÖRTOFTA Politikerna i Eslövs miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning ställer sig positiva till att sockerbruket i Örtofta byggs ut. De vill till och med att detaljplanen ändras så att Nordic Sugar kan bygga ännu högre byggnader längs Sockerbruksvägen än vad bolaget ansökt om.Örtofta är på väg att få all sockertillverkning i Sverige, sedan ägaren Nordic Sugar tagit beslut om att avveckla verksamheten i Arlöv.

Trelleborgs Allehanda - 07 maj 12 kl. 08:56

Två gripna vid sockerbruket

Två personer anhölls av polis efter att ett vittne anmält en misstänkt stöld vid sockerbruket.
Det var strax efter midnatt, natten till måndag, som en person ringde till polisen. Inringaren hade sett något misstänkt och när polisen kom på plats fick patrullen snart tag på en bil med de två misstänkta personerna.

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 12 kl. 22:21

Brand på Sockerbruket

Strax före klockan 22 på onsdagskvällen larmades räddningstjänsten till Hasslarp. Uppgifter om att det brann på baksidan på det gamla Sockerbruket var orsaken. Ännu finns inga uppgifter om omfattningen av branden..

YA - 24 feb 14 kl. 16:01

Nej till drifting på sockerbruket

Det blir inga biltävlingar på gamla sockerbruksområdet i Köpingebro. Ystads kommun säger nej till Österlen rallys förfrågan.
- Trist att Ystads kommun inte ens vill träffa oss, säger Tommy Thysell, styrelseledamot i rallyförenigen.

Trelleborgs Allehanda - 25 aug 14 kl. 22:34

Brand i gamla sockerbruket

Vid 21-tiden fick räddningstjänsten larm om en brand i gamla sockerbruket i Jordberga.
Enligt uppgift så ska det brinna i ett par hundra ton vetekli. Räddningstjänsten använder hjullastare för att försöka få ut det spannmål som inte brinner i förvaringsutrymmet.

Expressen - 31 maj 15 kl. 10:29

Sockerbruket räddat av annan beta - potatis

När den sydsvenska sockerproduktionen stod på sin topp puttrade det i princip på varje plats vatten och järnväg korsades. Men under 1900-talet stängdes sockerbruken – ett efter ett. Bruket i Kävlinge står dock kvar.

YA - 14 sep 15 kl. 03:00

Sockerbruket kan bli hem för flyktingarna

Den tidigare administrationsbyggnaden på det gamla sockerbruket kan bli tillfällig bostad om flyktingströmmen till Sverige håller i sig..

YA - 24 feb 16 kl. 03:00

Sockerbruket kan bli boende för ensamkommande

Sockerbruket i Köpingebro kan bli boende för ensamkommande flyktingbarn. Ystads kommun undersöker nu möjligheterna..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Sommarscenen är tillbaka i Stadsparken

Svedala På onsdag drar Sommarscenen igång för nionde året.
Ungas fritid är medarrangörer för andra året och många ungdomar har visat stort intresse för att vara med och delta på olika sätt.Den annars lugna parken kommer snart att bli fylld med folk.

Skånskan - 1 timme sedan

Don Giovanni i Metoo-tider

Är han ett svin eller bara osympatisk?
Don Giovanni har något att säga även oss i samtiden. Under sommaren spelar Skånska Operan Mozarts opera runt om i regionen.

Skånskan - 1 timme sedan

Rattfull sov fyllan av sig

Västra Vemmenhög Vid fyratiden i måndags fick polisen ett samtal om en misstänkt rattfylla. En medelålders man körde moped i Västra Vemmenhög på ett avvikande sätt enligt uppgifter till polisen. När patrullen kom på plats fann de vittnen och mannen och mopeden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bra skolresultat för Kävlinges niondeklassare

Kävlinge 87,6 procent av Kävlinges niondeklassare har gymnasiebehörighet. Det är ett bra resultat men är också något lägre än 2018 års rekordresultat på 94,3 procent.– Behörigheten ligger fortfarande kvar på en hög nivå på våra skolor, vilket känns tillfredsställande, säger verksamhetchefen för sektor utbildning Barbro Börjesson i ett pressmeddelande.

Skånskan - 3 timmar sedan

Intensiv inledning för nye ordföranden

Svalöv Kommunstyrelsens nya ordförande hade knappt hunnit tillträda innan han, åtminstone tillfälligt, blev rikskänd.
Teddy Nilsson (SD) ser tillbaka på några intensiva veckor och fram emot en mandatperiod med ett helt nytt styre.Teddy Nilsson slår sig ner i en av kommunhusets svala lokaler.

Skånskan - 6 timmar sedan

Undersökningar på bangården fortsätter

MALMÖ Föroreningarna på Malmö bangård har undersökts i två år och provtagningarna kommer att fortsätta i flera år till. Oljor, rengörings- och bekämpningsmedel har läckt ut genom åren och nu vill Trafikverket få en bra bild över situationen.Inhouse tech geoteknik och Hifab har gjort mark- och grundvattenprovtagningar under två års tid på bangården.

Skånskan - 6 timmar sedan

Sexualferomon mot ohyra

Lund Ute på ett jordgubbsfält står han, forskaren som ska rädda jordgubbarna.
Biologen Glenn Svensson från Lunds universitet ska försöka stoppa skadedjuren, med deras egen parningsdoft.Forskar man inom kemisk ekologi, eller så kallad doftkommunikation insekter emellan, finns risken att man föräter sig på jordgubbar.

Skånskan - 6 timmar sedan

Eslöv först i satsning på billiga Kinapaket

ESLÖV Handlarna i Eslöv har plötsligt fått stenhård konkurrens från ett lite oväntat håll. E-handelsjätten Wish har gjort sig känd för de ultrabilliga ”Kinapaketen”.
Nu etablerar Wish egna ombud i Sverige och det första finns i Eslöv.

Skånskan - 14 timmar sedan

Polis letar efter försvunnen man

Malmö En 78-årig man har försvunnit från sitt vårdboende vid Sticklingvägen på måndagseftermiddagen.Den 78-årige mannen har en demenssjukdom men går obehindrat. Polisen önskar hjälp med att hitta mannen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Han tänker inte sluta lära ut musik

BEREST. Nils-Erik Persson – också känd som Nisse Bas – har sett det mesta av Sverige när han turnerat med Hasse Anderssons Kvinnaböske Band. Däremellan har han bland annat undervisat i musik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.