Supermiljöbloggen > Nyheter

Thursday, 20 June, 11:03

Supermiljöbloggen - 11 jun 19 kl. 10:00

Engelsk matvarujätte börjar med förpackningsfrittAtt plast och onödiga förpackningar medför ett smörgåsbord av miljö- och klimatproblem är väl känt. Nu tar en av Storbritanniens största matvarukedjor, Waitrose, ett stort kliv och utforskar möjligheten att ta bort förpackningarna helt och hållet. Butiker som specialiserar sig på förpackningsfria varor har funnits länge, men hittills oftast i periferin och med den snäppet mer ambitiösa shopparen i fokus. När nu Waitrose inleder en 11 veckor lång testperiod i en välbesökt butik i centrala Oxford är förhoppningen att konceptet ska kunna bli det nya normala för en större skara. Initiativet bjuder även in kunder till att föreslå förbättringar för att göra mathandlingen så bra som möjligt.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Storbritanniens, Waitrose, Oxford, Sveriges, GRAM, SMB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Engelsk, matvarujättebörjar med , förpackningsfritt

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 12 timmar sedan

Projekt visualiserar världens stigande temperatur

Många ord har det skrivits om en av vår tids största utmaningar, den globala uppvärmningen. Men trots det fortsätter begreppet att vara alldeles för stort, för konstigt och på tok på långsiktigt för att gemene person ska kunna ta det till sig. Då är det tur att en bild säger mer än 1000 ord, och att klimatforskaren Ed Hawkins har skapat just en sådan klimatbild.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 12:25

Käppar i hjulet för Sveriges värsta utsläppare: Preemraff ska prövas igen

I förmiddags gav Mark- och miljödomstolen sitt besked: utbyggnaden av Preemraff ska prövas igen i domstol. Planerna på att fördubbla utsläppen från oljeraffinaderiet i Lysekil kan därmed stoppas. Nya huvudförhandlingar kommer preliminärt hållas i början av 2020.

Supermiljöbloggen - 15 jun 19 kl. 14:54

Värmebölja skördar dödsfall i Indien

Temperaturer har nått uppemot 50 grader på olika platser i landet och uppemot 36 personer har mist livet som direkt följd av värmen. I huvudstaden New Delhi så har de högsta temperaturerna för juni månad på 48 grader uppmäts. Enligt Anshu Priya, talesperson för myndigheten för katastrofhantering i Indien, så är detta en av de längsta värmeböljorna i Indiens moderna historia.

Supermiljöbloggen - 15 jun 19 kl. 14:26

Chernobyl – En serie i tiden

Bara en vecka efter att Moderaterna gått till EU-val på parollen mer kärnkraft i EU, släpptes det första avsnittet av den nya dramadokumentären Chernobyl på streamingtjänsten HBO. Vår kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö har sett serien, och ser en helaktuell serie mitt i samtiden. Den femdelade miniserien Chernobyl visar en av världens mest kända människoskapade katastrofer.

Supermiljöbloggen - 10 jun 19 kl. 18:35

Finland ska bli koldioxidneutralet 2035

Finlands nya regering har satt ett nytt ambitiöst mål för landets växthusgasutsläpp och ska genomföra det med hjälp av en ordentlig ökning av investeringar i välfärd och järnvägsnätet. Landets nya premiärminister, den socialdemokratiska partiledaren Antti Rinne, menar att det är dags att "investera i framtiden" efter ett val där klimatkrisen var de finska väljarnas främsta oro. Även miljöorganisationer är positiva till programmet.

Supermiljöbloggen - 10 jun 19 kl. 18:11

Dramat kring Preemraff: domstolen skjuter upp beslut

Mark- och miljödomstolen skjuter upp beslutet om utbyggnaden av oljeraffinaderiet Preemraff i Lysekil igen. Nu är det istället 17 juni vi får veta om Preem får bygga Sveriges värsta utsläppare på västkusten. Det är andra gången domstolen skjuter upp beslutet.

Supermiljöbloggen - 10 jun 19 kl. 15:01

Ny forskning: mer mikroplast i haven än vi någonsin kunnat ana

Det finns mycket mer mikroplast i haven än vad vi tidigare förstått, visar ny forskning. Tidigare har man trott att den mesta plasten finns vid havsytan, men en ny studie visar att de högsta koncentrationerna mikroplast finns 200 till 300 meter ner. Nere i djupet är plastkoncentrationerna fyra gånger högre än vid ytan, vilket är samma koncentrationer plast som i Great Pacific Garbage Patch.

Supermiljöbloggen - 09 jun 19 kl. 20:12

Spelare kritiserar EM för dåligt klimattänk

Herrarnas fotbolls-EM år 2020 ska spelas i 13 olika europeiska städer. Knappast bra för klimatet, menar flera svenska spelare som kritiserar de extra flygresorna. – Det blir otroligt mycket resande och mycket chartrade plan och extra flyg.

Supermiljöbloggen - 09 jun 19 kl. 14:43

Kärnavfall ger oss perspektiv på evigheten

RECENSION. Kärnavfallet som världens kärnkraft avger tvingar på oss frågor om ansvar och omsorg för kommande generationer. En ny essäbok väcker tanken att vi kanske behöver en ny omsorgsteknik, för att kunna ta hand om de radioaktiva sopor vi lämnar efter oss.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.