DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 03:25

DI - 11 jun 19 kl. 09:46

Riksbanken ansluter till plattform för snabba betalningarInom de närmaste åren kan det bli möjligt för alla svenska bankkunder att betala till en annan bank sekundsnabbt dygnet runt under årets alla dagar. Detta genom att Riksbanken planerar att ansluta sig till ECB:s betalningsplattform Target Instant Payment Settlement (TIPS)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, ECB, Target Instant Payment Settlement, TIPS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, anslutertill , plattformför , snabba, betalningar
Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 09:50

Riksbanken ansluter sig till plattform för snabba betalningar

Inom de närmaste åren kan det bli möjligt för alla svenska bankkunder att betala till en annan bank sekundsnabbt dygnet runt under årets alla dagar. Detta genom att Riksbanken planerar att ansluta sig till ECB:s betalningsplattform Target Instant Payment Settlement (TIPS)..

Ekonomistas - 10 feb 14 kl. 08:51

Har Riksbanken rätt i att bolånen hotar den finansiella stabiliteten?

[English translation.] Riksbanken kämpar i motvind för att i efterhand rättfärdiga den penningpolitik som, med för hög styrränta, lett till en inflation långt under målet och en arbetslöshet högt över en rimlig långsiktigt hållbar nivå. Det går inte så bra.

VA - 20 apr 11 kl. 10:22

Riksbanken: Arbetsmarknaden återhämtar sig

20 april Den svenska arbetsmarknaden har sedan hösten 2009 återhämtat i stort sett alla de 140.000 jobb som förlorades under krisen. Sysselsättningsuppgången har dock hittills skett i huvudsak inom branscher som inte drabbades särskilt hårt under krisen, såsom bygg- och tjänstesektorn.

Cornucopia - 02 nov 18 kl. 09:55

Riksbanken avser gå vidare med e-krona

Riksbanken avser att gå vidare med e-krona och initialt upphandla en teknisk lösning. Man konstaterar dock att Riksbankslagen behöver ändras för att stödja en värdebaserad elektronisk krona, som allmänheten kan inneha i Riksbankens regi. Slutligt besked om upphandling av teknisk lösning tas i december.

Kristianstadsbladet - 05 apr 11 kl. 11:08

Riksbanken tror inte på bobubbla

Arkiv: Kent Hult 2005
Naturliga förklaringar till stigande bopriser.
"Det handlar exempelvis om att hushållens inkomstutveckling varit god, att realräntan sjunkit och att utbudet av bostäder inte ökat speciellt mycket", enligt rapporten. Samtidigt varnar Riksbanken för stor osäkerhet i den typen av bedömningar.

Alliansfritt Sverige - 26 nov 13 kl. 14:03

Riksbanken missar inflationsmålet – Moderaterna vill fylla ledningen med ännu fler jasägare

Det har stormat en del kring Riksbanken den senaste tiden och nu är det kanske så att stormar kring Riksbanken inte alltid är de mest lättförståeliga eller spännande. En som gör de senaste turerna enkla att förstå är ekonomen Agenta Berge på Politism. Kortfattat har Riksbanken fått kritik för att missa sitt inflationsmål under en längre tid.

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 11:02

Riksbanken upphandlar leverantör för e-kronan

Avsikten är att Riksbanken i samarbete med leverantören ska utarbeta förslag, på hur en e-krona skulle kunna fungera. Målet är att bredda bankens kunskap om e-kronans tekniska möjligheter. Upphandlingen pågår under sommaren och hösten 2019 och därefter påbörjas utvecklingsarbetet tillsammans med den upphandlade leverantören.

VA - 09 feb 11 kl. 09:49

Riksbanken: konjunkturen stärks visar undersökning

9 februari Konjunkturen har fortsatt att stärkas och förväntningarna pekar mot en positiv utveckling också under det kommande halvåret, även om det märks en viss dämpning i förväntningarna. Riskerna runt konjunkturläget har också minskat jämfört med september. Det framgår av en enkätundersökning som Riksbanken genomförde bland medelstora och stora företag i januari.

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 03:05

Etisk plattform ska ge bättre vård


Arbetsgivare och fackföreningar inom vården har enats om en ny etisk plattform, som ska säkerställa kvaliteten och förtroendet för offentligt finansierad vård och omsorg.Företrädare för uppgörelsen skriver på DN Debatt att alla som ansluter sig till plattformen ska tvingas redovisa ägarförhållanden och ekonomi. De vill även att meddelarskyddet ska omfatta privata vårdgivare, samt att kvaliteten ska mätas och redovisas öppet och tydligt..

BT - 23 sep 13 kl. 03:08

Etisk plattform ska ge bättre vård

Arbetsgivare och fackföreningar inom vården har enats om en ny etisk plattform, som ska säkerställa kvaliteten och förtroendet för offentligt finansierad vård och omsorg. Företrädare för uppgörelsen skriver på DN Debatt att alla som ansluter sig till plattformen ska tvingas redovisa ägarförhållanden och ekonomi. De vill även att meddelarskyddet ska omfatta privata vårdgivare, samt att kvaliteten ska mätas och redovisas öppet och tydligt..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Förteget om Hongkong på fastlandet

Protesterna i Hongkong omnämns knappt i Fastlandskinas statliga och regeringstrogna medier. I kinesiska sociala medier har bilder och omnämnanden av händelserna tagits bort..

DI - 4 timmar sedan

Rapport: Klimatmål kräver dubblat bensinpris

Riksdagspartierna har låtit sig vilseledas. Beslutet att minska utsläppen av koldioxid från transportsektorn (exklusive flyg) med 70 procent mellan 2010 och 2030 bygger på bristfälliga underlag, anser miljödebattören och forskaren Per Kågeson..

DI - 5 timmar sedan

Bildspecial: Här är världens dyrbaraste veteranbilar

Concorso d’Eleganza vid Comosjön är världens främsta show för historiska bilar. På Gatsby-inspirerade partyn pågår heta diskussioner om hur framtiden ser ut för dessa rullande konstverk. Men här visas också världens dyraste nya bil upp.

DI - 5 timmar sedan

Dan Olofsson ger miljoner till judisk säkerhet i Malmö

Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Nästan hela Argentina och Uruguay blev utan el efter ett massivt strömavbrott på söndagen. Argentinas president säger att han aldrig sett något liknande och utlovar en grundlig utredning..

DI - 6 timmar sedan

Nordic Capital gör nytt miljardförvärv i USA

Nordic Capital köper sitt tredje amerikanska företag i hälsosektorn på tre år. Thomas Vetander, ansvarig för förvärvet, flyttar till New York till hösten och blir chef för riskkapitalbolagets nya USA-kontor. .

DI - 7 timmar sedan

M deltar i migrationsutredning — trots kritik

Moderaterna kommer att vara med i den parlamentariska migrationsutredningen, men är fortfarande kritiska. ”Jag är ohyggligt kritisk till att det här är ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige”, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DI - 7 timmar sedan

Vårdkostnaderna skenar – illröda siffror för USA

Hade USA varit ett bolag i S&P 500 hade aktien sannolikt gått uselt. De senaste 50 åren har USA Inc nämligen gått med plus ynka fem år..

DI - 7 timmar sedan

Bards droghyllning skapade ramaskri – skrek ”Sätt mig i land!”

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för Sommar i P1 i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon..

DI - 8 timmar sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike. ”Katastrofalt”, säger jordbruksminister Didier Guillaume..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.