VA > Ekonomi

Thursday, 20 June, 11:08

VA - 11 jun 19 kl. 09:33

Uppgång efter uppgifter om Kina-stimulansUppgången på  Stockholmsbörsen fortsätter . Svensk Handel Stils index chockerar med en stor nedgång. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Kina, Handel Stils

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgångefter , uppgifterom , Kina-stimulans
PrivataAffärer - 12 mar 15 kl. 08:00

Breda uppgångar på börserna i Asien

De asiatiska börserna avancerade på bred front i torsdagens handel. En räntesänkning i Sydkorea och indikationer på fortsatt penningpolitisk stimulans i Kina stödde utvecklingen....

DI - 11 jun 19 kl. 17:56

Rejäl uppgång på Nordenbörserna – Novo Nordisk steg 5,2 procent

De nordiska börserna gick starkt på tisdagen efter att Kina flaggade för nya stimulansåtgärder. Även Donald Trumps besked i helgen om ett avtal med Mexiko gav stöd. Samlingsindexet Vinx 30 steg 1,8 procent till nivån 921.

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 22:04

ECB-uppgifter lyfte Wall Street

Enligt medieuppgifter kommer Europeiska centralbanken att besluta om stimulansåtgärder på torsdagen. Stödköpen av statsobligationer kommer att uppgå till 50 miljarder euro i månaden i minst ett år, uppgav Wall Street Journal på onsdagen.Nyheten fick USA-börserna att hålla sig över nollstrecket i en skakig handel.

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 15 kl. 22:04

ECB-uppgifter lyfte Wall Street

Enligt medieuppgifter kommer Europeiska centralbanken att besluta om stimulansåtgärder på torsdagen. Stödköpen av statsobligationer kommer att uppgå till 50 miljarder euro i månaden i minst ett år, uppgav Wall Street Journal på onsdagen.Nyheten fick USA-börserna att hålla sig över nollstrecket i en skakig handel.

SvD - 21 jan 15 kl. 22:03

ECB-uppgifter lyfte Wall Street

Enligt medieuppgifter kommer Europeiska centralbanken att besluta om stimulansåtgärder på torsdagen. Stödköpen av statsobligationer kommer att uppgå till 50 miljarder euro i månaden i minst ett år, uppgav Wall Street Journal på onsdagen..

HBL - 15 mar 15 kl. 08:00

Stor enighet om att sluta ta lån

Ingen osthyvel och ingen stimulans, men fler människor i arbetslivet. Det är de borgerliga partiernas recept för att få i gång vår ekonomi. SDP och Vänsterförbundet vill däremot se mera offentliga investeringar.

PrivataAffärer - 04 sep 18 kl. 13:00

Danske: Därför är tillväxtmarknaderna attraktiva

Stora geopolitiska skeenden förmörkar himlen för finansmarknaderna och det finns inga tecken på att det ska ljusna inom en snar framtid. Det är framför allt Donald Trumps och USA:s politik med tullar som ”har potential att försätta hela världsekonomin i en ny recession,” skriver Choi i Danske Bank Quarterly House View som nu publicerats. När USA stramar åt penningpolitiken och Kina expanderar förstärks den amerikanska dollarn, vilket i sig innebär nya utmaningar för tillväxtmarknadsländerna.

PrivataAffärer - 27 aug 18 kl. 07:10

Olavi: Största hotet mot börsen i höst

Från tisdag till fredag i förra veckan noterade Stockholms All-share-index nya indexrekord vid stängningen varje dag. Högst nådde marknaden under torsdagens handel och även om uppgångarna var relativt små var optimismen påtaglig under hela veckan. Frågan är förstås om denna uppgång som summerar till cirka åtta procent från i början av juli är den sista tjurrusningen som brukar vara innan en lång börsuppgång bryts?

HBL - 11 jan 14 kl. 04:38

"Hotet om härdsmälta är nu över"

Finlands problem ligger i felaktig ekonomisk politik och i att vi har en relativt liten ekonomi där ett företags upp- och nedgång har stor inverkan. Det anser nobelpristagaren i ekonomi, professor Paul Krugman.Professor Paul Krugman är ingen vän av åtstramningspolitik och konstaterar att Finland inte borde strama åt just nu.

DI - 11 jul 16 kl. 12:05

Europabörser: Stålbolag bland morgonens vinnare

De ledande Europabörserna rör sig överlag uppåt på måndagen och bygger därmed på de senaste dagarnas uppgångar. Stöd kommer från uppgången på Wall Street i fredags liksom förhoppningar om stimulansåtgärder i Japan och ett lättat deflationstryck i Kina..

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 08:21

USA-börserna rusade efter ECB-uttalande

USA-börserna stärktes under tisdagen efter positiva besked från Europeiska centralbanken samt från president Donald Trump.  .

VA - 45 minuter sedan

Cannabis: Moralkampen mellan vinst och folkhälsa

Vi lever i en tid med allt större medvetenhet och kunskap om konsekvenserna av våra val och ett ansvar för hur de påverkar vår omvärld. Vår gemensamma karta är tydligt utpekad i FN:s globala mål, men trots det lockas många till investeringar i motsatt riktning. .

VA - 1 timme sedan

Louis Vuitton-ägaren är nu bland världens tre rikaste

I tisdags översteg hans förmögehet 100 miljarder dollar och gör därmed sällskap med Jeff Bezos och Bill Gates.  .

VA - 1 timme sedan

Oljepriset rusar efter att Iran ”skjutit ned amerikansk drönare”

Iran hävdar ny drönarattack. Spänningarna i regionen ökar.  .

VA - 1 timme sedan

Nu är guldet uppe på 5-årshögsta

Två faktorer bakom uppsvinget handelskriget och Feds lättande av penningpolitik.  .

VA - 1 timme sedan

Optimism på börsen dagen innan midsommar

Index stiger till följd av den positiva utvecklingen på börserna i USA och Asien. .

VA - 2 timmar sedan

H&M:s marknadsföring av Conscious-kollektionen är vilseledande

Det anser norska Forbrukertilsynet, motsvarigheten till Konsumentverket i Sverige. Samtal med klädjätten har inletts.  .

VA - 2 timmar sedan

Nya plastskatten – upp till 7 kronor per plastpåse

Skatten kommer att göra plastpåsar minst dubbelt så dyra.  .

VA - 2 timmar sedan

New York-börserna vände efter Fed-besked

Fed lämnar räntan oförändrad. De ledande börserna vände från minus till plus.  .

VA - 18 timmar sedan

Så ska Göran Persson ”städa rent”

Den nyvalade ordföranden för Swedbank väntar ett tufft uppdrag. Nu gäller det återbygga Swedbanks kredibilitet.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.