Dagens Media > Ekonomi

Monday, 17 June, 01:35

Dagens Media - 11 jun 19 kl. 09:24

Investeringarna i tv backarMedieinvesteringarna minskade under maj månad och tv gör sitt sämsta maj på flera år. ”Ett stadigt fallande tittande i kombination med kraftigt höjda priser har sannolikt gjort att annonsörer och byråer har sett över hur man effektivt når hög räckvidd”, säger Jochum Forsell, vice vd IUM..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Jochum Forsell, IUM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Investeringarnai tv , backar
Dagensanalys.se - 08 maj 18 kl. 09:51

Kvällspress backar samtidigt som sociala medier och onlinevideo ökar

Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, ökade med 16,3 procent i april, jämfört med samma period föregående år. Ökningen kan till viss del tillskrivas icke periodiserad data då april 2018 hade en ytterligare faktureringsdag jämfört med 2017. Månadens stora vinnare blev mediekategorin utomhus/trafikreklam med en ökning om 51,5 procent, vilket är den högsta noteringen för kategorin sedan mätningarna startades.

BT - 30 jul 13 kl. 10:03

Kronan backar efter BNP-siffror

Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) krympte med 0,1 procent under andra kvartalet jämfört med första kvartalet i år, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med andra kvartalet i fjol växte BNP med 0,6 procent. Det var sämre än väntat.

Resume - 11 mar 14 kl. 09:30

Medieinvesteringar backar under februari


Investeringarna backade med en procent hos medlemsföretagen vid Sveriges Mediebyråer under februari. Sammantaget har årets medinvesteringar ökat med drygt 1 procent fram tills nu jämfört med motsvarande period förra året..

BT - 16 apr 14 kl. 09:07

MP backar om höjd a-kassa

Fler anställda i skolan, högre lön till lärare och fler unga i arbete - så sammanfattar MP sin skuggbudget. För att få fram pengarna skjuter partiet på den utlovade höjningen av a-kassan. - Vi lägger en fullt finansierad budget med satsningar på att få fler i arbete, framför allt unga, och där vi också tar nya steg för att minska klimatpåverkan och ta klimatansvar.

Barometern - 16 apr 14 kl. 09:14

MP backar om höjd a-kassa

Fler anställda i skolan, högre lön till lärare och fler unga i arbete - så sammanfattar MP sin skuggbudget. För att få fram pengarna skjuter partiet på den utlovade höjningen av a-kassan. - Vi lägger en fullt finansierad budget med satsningar på att få fler i arbete, framför allt unga, och där vi också tar nya steg för att minska klimatpåverkan och ta klimatansvar.

DI - 04 maj 15 kl. 06:29

Bygginvesteringarna backar i USA

Investeringarna inom USA:s byggsektor sjönk med 0,6 procent i mars jämfört med månaden innan. Marknadens prognos var att investeringstakten skulle vara upp 0,5 procent mellan månaderna..

YLE - 25 okt 16 kl. 18:29

Flera stora exportföretag backar

Flera bolag har i dag publicerat sina delårsresultat för årets tredje kvartal. UPM:s aktiekurs steg till sitt högsta värde på 16 år, men det finns få tecken på att en global tillväxt skulle ta fart. Kim Fors är portföljförvaltare på pensionsförsäkringsbolaget Veritas.

Dagens Media - 24 jan 19 kl. 08:00

Bio backar under 2018

Investeringarna i bio har gått som tåget de senaste åren. Men under 2018 minskade annonsörernas medieköp i kanalen..

Computer Sweden - 06 nov 12 kl. 10:51

Gartner: It-investeringarna sjunker i Europa

It-investeringarna i Europa, Mellanöstern och Afrika kommer att öka med 1,4 procent jämfört med i år. Men, sett enbart till Västeuropa sjunker investeringarna nästa år..

IDG - 06 nov 12 kl. 10:51

Gartner: It-investeringarna sjunker i Europa

It-investeringarna i Europa, Mellanöstern och Afrika kommer att öka med 1,4 procent jämfört med i år. Men, sett enbart till Västeuropa sjunker investeringarna nästa år..

SvD - 11 mar 14 kl. 11:21

Nu ökar investeringarna i miljöteknikföretagen

Efter några tuffa år ökar investeringarna i nordiska miljöteknikföretag, både mätt i pengar och antal investeringar. Tre av de fem största investeringarna har gjorts i svenska bolag, visar en ny rapport från Cleantech Scandinavia..

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - Igår: 08:00

Schibsted om kampen mot Google: " Det har varit motigt"

Joakim Flodin tar över som tf vd för Schibsteds säljbolag efter Anders Nylanders avgång. För Dagens Media berättar han om motvinden som Googleblockaden inneburit för säljorganisationen, och om Schibsteds offensiva framtidsstrategi..

Dagens Media - I förrgår: 14:00

Här är Anders Nylanders nya gig

Som ordförande i utomhusbolaget Hand Made Media ska Anders Nylander utveckla bolaget till ett räckviddsmedium..

Dagens Media - I förrgår: 11:06

Enhetligt ramverk krävs för mobila programmatiska kampanjer

För att få till en enhetlig verifiering av programmatiska annonser krävs samarbete, skriver IAB..

Dagens Media - I förrgår: 10:09

Kritik mot reklam på Huaweis låsta skärmar

Reklam på Huawei-användares mobiltelefoner väcker ilska världen över..

Dagens Media - I förrgår: 09:13

La Liga bötfälls efter tjuvlyssning

La Liga försökte stoppa olaglig matchstreaming genom tjuvlyssning. Nu bötfälls fotbollsligan av Spaniens dataskyddsorgan..

Dagens Media - I förrgår: 08:22

Oracle och Samsung ska mäta OTT

Samsung Ads och Oracle data clouds ska arbeta med att få fram en egen viewability-standard för OTT..

Dagens Media - I förrgår: 07:58

Twitter sänder VM-studio

Twitter sänder live-studio under fotbolls-VM för att dra till sig publik..

Dagens Media - 13 jun 19 kl. 15:08

Tilde de Paula Eby bland årets Sommarvärdar

TV4:s Tilde de Paula Eby och sportjournalisten Erik Niva bland årets sommarpratare..

Dagens Media - 13 jun 19 kl. 13:36

Group M: Digitalt utgör 50 % av världens reklaminvesteringar 2019

I Group M:s globala rapport ”This year, next year” siar mediebyrånätverket om tillväxten för den globala annonsmarknaden..

Dagens Media - 13 jun 19 kl. 11:09

”Unikt intresse för PMP i Sverige”

Över 90 procent av de programmatiska köpen i Sverige sker via privata marknadsplatser, skriver Pubmatic Jonas Söderqvist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.