DI > Ekonomi

Wednesday, 26 June, 04:24

DI - 11 jun 19 kl. 09:06

Aktivistägaren: ABB måste fortsätta uppstyckningABB är ett svårhanterligt konglomerat som behöver slimmas ytterligare, anser aktivistfonden Artisan, som äger över 3 procent i det svensk-schweiziska bolaget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ABB, Artisan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktivistägaren, ABBmåste , fortsätta, uppstyckning
Sydsvenskan - 15 dec 12 kl. 06:30

Dyrköpt billigt.Hur länge kan lågpriskarusellen fortsätta att snurra?

I senaste julprognosen från Handelns utredningsinstitut, HUI, upptäcker jag något konstigt. Fortfarande talas i dessa sammanhang om dagligvaru- och sällanköpshandel. Vad menas med det sistnämnda, kan man undra.

Kristianstadsbladet - 21 maj 13 kl. 10:23

Aktivist flög in över Ringhals


En skärmflygare flög på tisdagsmorgonen in över Ringhals kärnkraftverk. Enligt Greenpeace var flygaren en aktivist, som släppte ner ballonger på taket till en kärnreaktor.Flygaren sågs sedan fortsätta bort från Ringhals.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 10:00

Högaktuell aktivist i närbild

Film 2012 kom Den dag jag blir fri, Lawen Mohtadis bok om människorättskämpen och barnboksförfattaren Katarina Taikon. På fredag är det premiär för dokumentärfilmen Taikon som är baserad på boken och gjord av Lawen Mohtadi tillsammans med Gellert Tamas.
– Målet med filmen var ännu mer av människan – vi jobbade för att den som ser filmen verkligen ska få träffa Katarina Taikon, säger Gellert Tamas.

GöteborgsPosten - 22 mar 19 kl. 18:53

Arla polisanmäler aktivist efter Facebook-inlägg

Arlas vd: "Nu känner vi att det snart får vara nog. Det kan inte fortsätta så här"..

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 08:41

Ledarkollen: Ambivalent Gardell, sälslakt och asylproblematik

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. I dag står skogen, skyddsjakten på säl, Christer Gardell och asylrätten i fokus. Gardells kritik av Investor Jag var nära att få jobb på Dagens Industri för åtta år sedan.

Supermiljöbloggen - 16 jul 16 kl. 12:33

Vi kommer att göra det som krävs: #keepitintheground

När regeringen nu övergivit klimatrodret är det upp till civilsamhället att styra upp skutan. Och efter en viktig startsträcka den här våren är klimatengagerade människor i Sverige mer redo för det uppdraget än någonsin. Jag ska berätta varför.

BT - 01 aug 14 kl. 18:44

Glädjeyra efter hävd anti-gaylag

Homosexuella i Uganda firar att den hårt kritiserade lagen mot dem har ogiltigförklarats i domstol. Men homosexualitet är fortfarande straffbart – och nu väntar ytterligare en strid. – Jag kan inte ens beskriva den glädje vi känner.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Nazistledaren som slutade tro

Nazistledaren som slutade tro
Esa Henrik Holappa har vigt nästan halva sitt liv åt nationalsocialismen. I dag har han lämnat nazismen och ångrar åren när han predikade hat och våld. Nu vill Esa Holappa tala ut och göra offentlig avbön, trots de faror det kommer att medföra.

BT - 27 okt 14 kl. 13:56

Nigeriansk fred "aldrig en realitet"

Nigeria skakas av nya attacker och regeringens påstådda vapenvila med extremistgruppen Boko Haram omgärdas nu av stor skepsis. Samtidigt fortsätter kampen för att få tillbaka de hundratals flickor gruppen kidnappat. När radikala islamiströrelsen Boko Haram i april kidnappade över 200 flickor svor aktivisterna i "Bring back our girls"-kampanjen att hålla dagliga demonstrationer tills flickorna återvände hem.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Svensk tar klubban i världens smartaste förening

För första gången har världens smartaste förening fått en svensk ordförande. Mensas nya internationella ordförande är civilingenjören och föreläsaren Björn Liljeqvist. ”Känns överväldigande”, säger han till Di.

DI - 5 timmar sedan

USA:s råoljelager minskade förra veckan

De amerikanska lagren av råolja minskade med 7,5 miljoner fat under föregående vecka..

DI - 5 timmar sedan

Fedex redovisar bättre resultat än väntat

Fedex redovisar ett justerat resultat per aktie på 5:01 dollar för det fjärde kvartalet 2018..

DI - 6 timmar sedan

Västsverige bromsar in – nu hotar handelskriget

GÖTEBORG: Efter år av kraftig tillväxt mattas konjunkturen av i Västsverige. Men trots att orosmolnen tornar upp sig är läget i näringslivet starkt, även om skillnaden mellan olika sektorer är stor. .

DI - 6 timmar sedan

Wall Street mot svag stängning efter Powells tal

New Yorks ledande börsindex handlas tydligt ned efter att Federal Reserve-chefen Jerome Powell varnat för ökade risker i den amerikanska ekonomin. S&P 500 handlas ned 0,9 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 6 timmar sedan

Uppgifter: EQT till börsen i september

Riskkapitalbolaget EQT siktar på en börsnotering i september. Det uppger källor för den danska tidningen Børsen..

DI - 7 timmar sedan

Flera L-profiler lämnar partiet efter Ullenhags avhopp

Den tidigare riksdagsledamoten och partiveteranen Linnéa Darell lämnar Liberalernas partistyrelse efter beskedet att Erik Ullenhag drar sig ur ledarskapskampen..

DI - 7 timmar sedan

Uppgifter: Trump skyller stark dollar på Fed

USA:s president Donald Trump tycker att den amerikanska dollarn är för stark och skyller på centralbanken Federal Reserve. Det uppger en senior källa inom Trumpadministrationen för nyhetsbyrån Reuters..

DI - 7 timmar sedan

Beviset placerarna väntat på – nu syns bolagens dolda guld

På tisdagen sträckte investerarna i skogsaktier armarna i skyn efter måndagens kvällsbesked att Billerud Korsnäs säljer skog de i maj köpte loss från Bergvik Öst till pensionsbolaget AMF. Börsen har börjat omvärdera det gröna guldet. .

DI - 7 timmar sedan

Storaffären sprängde proffsens räknesnurror

Måndagkvällens storaffär i skogssektorn, där Billerud Korsnäs sålde en större areal skog till AMF till priser långt över det i skogsanalytikernas excelark, fick skogsaktierna att rusa på tisdagen. ”Vi tycket det här är rätt pris”, säger köparen till Di..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.