DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 12:39

DI - 11 jun 19 kl. 08:52

Nasdaqs översyn av storbolagsindex klar – Sydbank ut ur OMXC25Nasdaq Nordic har genomfört sin halvårsvisa översyn av storbolagsindexen i Danmark och Sverige. För dansk del sker en förändring, medan Stockholmsbörsens OMXS30-index sammansättning är oförändrad..
Läs mer på DI
Läs mer om:
OMXC25, Nordic, Danmark, Sverige, Stockholmsbörsens OMXS30

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nasdaqs, översynav , storbolagsindex, klar, Sydbankut ur , OMXC25
Helsingborgs Dagblad - 07 dec 16 kl. 09:30

Nokia petas från börsens storbolagsindex

Från och med nästa år kommer Nokia inte längre ingå i börsens index för de mest handlade aktierna – OMX Stockholm 30 (OMXS30). I stället adderas bilsäkerhetsföretaget Autoliv till OMXS30-listan. Beslutet kommer efter Nasdaqs halvårsvisa översyn av index.

Affärsvärlden - 09 jan 15 kl. 09:08

Tieto lyfts in i finskt storbolagsindex

Nasdaq OMX meddelar att dess halvårsvisa översyn av det finska storbolagsindexet OMXH25 innebär att Tieto kommer att inkluderas i indexet från och med börsöppningen den 2 februari 2015..

DI - 03 aug 17 kl. 22:14

USA-börser: Olja sänker storbolagsindex

USA-börserna stängde i olika riktningar. Dow Jones Industrial Index var oförändrad vid nivån 22.026 klockan 22, samtidigt som det bredare S&P 500 hade backat 0,2 procent till 2.

Barometern - 6 timmar sedan

Meriterad mittfältare klar för Oskarshamns BS

Oskarshamns bandysällskap fortsätter värva spännande. 28-årige mittfältaren Emil Starck är klar. – Han kommer bli nyttig både på och vid sidan av isen..

Regeringen - 18 nov 13 kl. 10:15

Regeringen tillsätter en utredning om översyn av myndigheterna inom miljöområdet

Regeringen har beslutat om direktiv till en särskild utredare som ska göra en översyn av myndigheterna inom miljöområdet. Utredaren ska pröva förutsättningarna för en ny tydligare, effektivare och mer ändamålsenlig myndighetsstruktur för myndigheterna under Miljödepartementet.
- Det är dags nu att göra en översyn för att kunna möta de förändringar som har skett sedan verksamhetsstrukturen lades fast säger miljöminister Lena Ek.

Expressen - 14 mar 16 kl. 13:11

"Ingen är klar för en fortsättning just nu"

Säsongen blev en tung besvikelse. Därför startar nu en total översyn av skidlandslaget för att undvika en upprepning under nästa års VM-säsong. Och frågetecknen är många.

Sydöstran - 20 jun 16 kl. 13:27

Kontroll av sjömärken klar

Sjöfartsverkets årliga översyn av flytande sjömärken är klar sedan några dagar tillbaka..

DI - 12 dec 13 kl. 09:18

Facebook tas in i storbolagsindex

Sociala nätverket Facebook:s aktie kommer att tas in i Standard & Poors storbolagsindex S&P 500 efter börsens stängning den 20 december. Det skriver The Wall Street Journal..

Affärsvärlden - 22 maj 14 kl. 13:52

Bankerna tynger storbolagsindex

Stockholmsbörsen har försvagats en bit in i torsdagens handel, i skrivande stund noteras index kring nollstrecket. Utvecklingen är i linje med vad som ses för storbolagsindex i Frankfurt och London medan Paris är marginellt svagare..

DI - 21 jan 15 kl. 17:35

Börsen: Storbolagsindex på 15-årshögsta

Stockholmsbörsens storbolagsindex, OMXS30, noterade vid stängningstid på onsdagen en nivå över 1.500..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Mångmiljonsmäll: EQT-toppar får bakläxa om skatt i domstol

Ett tiotal partners och anställda i riskkapitaljätten EQT får bakläxa i domstol mot Skatteverket om hur utdelningar från två av bolagets fonder ska beskattas. .

DI - 15 minuter sedan

Robotar hotar bankjobb när arbete mot penningtvätt automatiseras

Automatiseringen av arbetet mot penningtvätt kommer att resultera i nedskärningar på de nordiska storbankerna. Nordea vill att 80 procent av övervakningen ska ske genom algoritmer i framtiden. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 30 minuter sedan

Danske Bank kapar riktkurser – sänker gruvjätten med 20 procent

Danske Bank sänker en rad riktkurser på måndagen. Bland annat sänks gruvjätten Biolidens riktkurs med 20 procent..

DI - 45 minuter sedan

Pressade bankjätten storstädar – aktien lyfter på börsen

Uppgifter om storstädning i Deutsche Bank satte fart på den tyska storbankens aktie på måndagen. Kursen, som har varit nere på rekordlåga nivåer i juni, rusade med över 3 procent på förmiddagen..

DI - 45 minuter sedan

Aktiestrategen: Köpläge i bygghandlaren

Den senaste tidens stabilisering på bostadsmarknaden och andra gynnsamma faktorer får SEB att tro att det kan bli ett positivt trendbrott i bygghandeln.  ”Marknaden ser väldigt intressant ut i närtid”, säger Esbjörn Lundevall, aktiestrateg på SEB. .

DI - 1 timme sedan

Gina Tricots vd lämnar till hösten

Klädkedjan Gina Tricot, som under våren genomfört neddragningar, meddelar att vd Magnus Månsson lämnar under hösten..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Trevande inledning på veckan med Fed i fokus

USA-räntorna har handlats stabilt i veckans inledning, när handlare inväntar onsdagens räntebesked. På måndagens förmiddagshandel pekar de amerikanska räntorna svagt uppåt, med tioårsräntan 2 punkter högre på 2,10 procent, jämfört med fredagens svenska stängning..

DI - 1 timme sedan

Utbyggnaden av oljeraffinaderiet stoppas till 2020

Mark- och miljööverdomstolen går vidare med överklagandena mot Preems planerade utbyggnad i Lysekil.  Därmed kvarstår osäkerheten kring den kritiserade jätteinvesteringen på runt 15 miljarder kronor..

DI - 1 timme sedan

Saxlunds dotterbolag tar order i Storbritannien värd 20 miljoner

Saxlund Groups brittiska dotterbolag Saxlund International har på måndagen säkrat kontrakt till ett värde av cirka 1,7 miljoner pund, motsvarande cirka 20 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Peab bygger äldreboende i Västerås – ordervärde om 265 miljoner

Byggkoncernen Peab ska bygga ett äldreboende med 120 lägenheter åt Hemsö i Västerås. Kontraktssumman uppgår till 265 miljoner kronor, vilket orderanmäls i det andra kvartalet 2019. Denna totalentreprenad byggstartas i augusti och beräknas vara klart i april 2021..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.