PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 18:04

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 08:44

Majoritet av mäklarna tror på stigande bopriserMarknadsindikatorn, som mäter nettotalet av de mäklare som tror på stigande respektive sjunkande bostadspriser kommande tremånadersperiod, ligger kvar på +24 den senaste månaden. Nu tror 14 procent av mäklarna på sjunkande bostadspriser, stabilt från förra månaden, medan 38 procent tror på en uppgång, även det oförändrat. Fastighetsmäklarförbundet noterar att andelen mäklare som tror på stigande bostadspriser ökat under hela våren, för att nu plana ut och ligga på samma nivåer som förra mätperioden. ”Under hela våren har mäklarna varit mer positiva och det avspeglar sig även i Mäklarpanelen, även om det nu verkar ha avstannat vilket förmodligen beror på att det är sommar. Vi ser ju också att priserna har ökat under våren.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Mäklarpanelen, Jenny Stenberg, Fastighetsmäklarförbundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Majoritetav , mäklarna, trorpå stigande , bopriser
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mäklarna tror på oförändrade priser

En majoritet, 70 procent, av fastighetsmäklarna tror på oförändrade villapriser under de tre första månaderna av 2013, visar en enkät som Mäklarsamfundet har genomfört bland sina medlemmar. Mäklarna bedömer också att arbetsmarknadsläget och konjunkturen påverkar bopriserna mer och mer. De tror också på en fortsatt orolig marknad där många väljer att sälja innan de köper ny bostad.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 12 kl. 15:21

Mäklarna tror på oförändrade priser

En majoritet, 70 procent, av fastighetsmäklarna tror på oförändrade villapriser under de tre första månaderna av 2013, visar en enkät som Mäklarsamfundet har genomfört bland sina medlemmar. Mäklarna bedömer också att arbetsmarknadsläget och konjunkturen påverkar bopriserna mer och mer. De tror också på en fortsatt orolig marknad där många väljer att sälja innan de köper ny bostad..

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 08:42

Hälften av mäklarna tror på boprisfall

Det visar en ny rapport. Nästan varannan mäklare, 47 procent, tror på fallande bostadspriser de kommande tre månaderna, enligt den Mäklarpanel som Valueguard tagit fram i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet, rapporterar TT. Närmare 200 uppges ha svarat på enkäten och av dessa tror endast 14 procent på en prisuppgång medan fyra av tio räknar med att priserna står stilla.

DN - 30 dec 12 kl. 16:01

Mäklarna tror på oförändrade priset

En majoritet, 70 procent, av fastighetsmäklarna tror på oförändrade villapriser under de tre första månaderna av 2013, visar en enkät som Mäklarsamfundet har genomfört bland sina medlemmar..

GöteborgsPosten - 11 dec 17 kl. 08:46

Majoritet spår fallande bopriser

En majoritet av svenskarna spår nu fallande bostadspriser. Det är första gången på fem år. Samtidigt tror hälften av mäklarna att bopriserna sjunker..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 17 kl. 06:58

Majoritet spår fallande bopriser

En majoritet av svenskarna spår nu fallande bostadspriser. Det är första gången på fem år. Samtidigt tror hälften av mäklarna att bopriserna sjunker.

Barometern - 11 dec 17 kl. 08:55

Majoritet spår fallande bopriser webb

En majoritet av svenskarna spår nu fallande bostadspriser. Det är första gången på fem år. Samtidigt tror hälften av mäklarna att bopriserna sjunker..

Barometern - 11 dec 17 kl. 08:51

Majoritet spår fallande bopriser

En majoritet av svenskarna spår nu fallande bostadspriser. Det är första gången på fem år. Samtidigt tror hälften av mäklarna att bopriserna sjunker..

SR - 11 dec 17 kl. 08:54

Majoritet spår fallande bopriser

En majoritet av svenskarna spår nu fallande bostadspriser. Det är första gången på fem år. Samtidigt tror hälften av mäklarna att bopriserna sjunker..

Kristianstadsbladet - 11 dec 17 kl. 09:32

Ekonomi: Majoritet spår fallande bopriser

En majoritet av svenskarna spår nu fallande bostadspriser. Det är första gången på fem år. Samtidigt tror hälften av mäklarna att bopriserna sjunker..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är fonderna som gynnas av gigantiska läkemedelsaffären

Läkemedelsbolaget Abbvie förvärvar sektorkollegan Allergan i en affär värd cirka 63 miljarder dollar. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan. Affären motsvarar en aktiekurs i Allergan om 188:24 dollar, vilket innebär en premie på omkring 45 procent mot måndagens stängningskurs om 129:57 dollar.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Megaaffär i läkemedelssektorn

Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan.   Affären som motsvarar ett pris på 188:24 dollar och motsvarar en premie på omkring 45 procent jämfört med Allergans stängskurs på måndagen om 129:57 dollar. Efter förvärvet väntas aktieägarna i Abbvie kontrollera cirka 83 procent av bolaget medan Allergans ägare får ett innehav om 17 procent av bolaget.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Guldet på sexårshögsta

I morse kostade ett troy ounce guld 1437,99 dollar mot 1408,62 dollar i går eftermiddag. USA:s senaste sanktion mot Iran har spätt på den globala marknadsoron, vilket tillsammans med konflikten mellan USA och Kina, lägre räntor och en svagare dollar bidragit med bränsle till guldpriset. Det är också möjligt att guldet kan stiga ytterligare, menar analytiker på Citi rapporterar Reuters.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Bättre information om kollektivavtalade försäkringar och pensioner

  ”Vårt mål är att de försäkrade ska kunna fatta välgrundade beslut som gör att de får ut mesta möjliga värde av sina kollektivavtalade försäkringar. Genom att samordna informationen får vi ännu bättre förutsättningar för att rätt information ska nå rätt mottagare i rätt tid”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Parterna på svensk arbetsmarknad förhandlar och informerar om kollektivavtalade försäkringar som tjänstepension, sjukförsäkring och försäkring vid arbetsskada.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

DNB: Det värsta är över för Leo Vegas

  ”Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras”, skriver DNB i analysen. Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Här är tisdagens aktieanalyser

DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

SBAB sänker boräntorna

Enligt SBAB beror sänkningen på att upplåningskostnaderna för längre löptider minskat vilket ökat bankens marginaler. Samtidigt har Riksbanken och andra centralbanker de senaste månaderna agerat på ett sätt som bidragit till att marknadens förväntningar på högre ränteläge har minskat och de längre marknadsräntorna har därför sjunkit. – Det extrema ränteläget fortsätter.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Ökad förlust för modebolaget

Venue Retail Group redovisar ett resultat efter skatt på -23,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 (-13,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:16 kronor (-0:09). Nettoomsättningen uppgick till 163 miljoner kronor (169).

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.