Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 12:03

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 08:42

Magplask för kursraket – men kan få fart igenBörsklippare som köpte och sålde aktien i rätt läge har fått en avkastning på över 8.500 procent. Di.se skriver om forskningsbolaget Hansa Biopharma, tidigare Hansa Medical, som enligt tidningen varit en av Stockholmsbörsen bästa aktier. Särskilt aktiesparare som tankade pappret sommaren 2013 och sålde det i höstas, när kursen stod på toppen, har kunnat glädjas åt en smakfull börsresa.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Hansa Biopharma, Hansa Medical, Stockholmsbörsen, Di, Hansa, Johan Wendel, Magplask, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magplaskför , kursraketmen kan , , fart, igen
VA - 17 maj 11 kl. 12:00

Månadens kursraket

17 maj Förstora Sedan vårdbemannings- och omsorgsföretaget Dedicare gjorde entré på Nasdaq OMX:s Small Cap-lista onsdagen den 4 maj har aktien fullkomligt rusat. Efter den första handelsdagen på börsen stängde kursen på 17,60 kronor och aktien låg och skvalpade på dem nivåerna under den första veckan. Men sen blev det fart på aktien.

Kristianstadsbladet - 29 jun 14 kl. 15:10

Magplask för Nasas flygande tefat

Ett flygande tefat kunde skådas på himlen över Stilla havet på lördagen. Det rörde sig dock inte om ett besök från yttre rymden, utan den amerikanska rymdstyrelsen Nasa som testade en ny farkost.
Den tefatsliknande farkosten, fraktad av en heliumballong stor nog att fylla en fotbollsplan, lyfte från en bas i Kauai på Hawaii på lördagseftermiddagen lokal tid.

BT - 29 jun 14 kl. 15:10

Magplask för Nasas flygande tefat

Ett flygande tefat kunde skådas på himlen över Stilla havet på lördagen. Det rörde sig dock inte om ett besök från yttre rymden, utan den amerikanska rymdstyrelsen Nasa som testade en ny farkost. Den tefatsliknande farkosten, fraktad av en heliumballong stor nog att fylla en fotbollsplan, lyfte från en bas i Kauai på Hawaii på lördagseftermiddagen lokal tid.

DI - 23 jan 14 kl. 10:23

Arcam sätter kursrekord

Sedan 3D-printingbolaget Arcam började handlas efter split 4:1 på tisdagen har fjolårets kursraket satt ny fart uppåt. På bara tre dagar har aktien stigit 30 procent..

Dagens PS - 02 okt 17 kl. 07:01

Börsveckan blandar och ger

Här ska du köpa och teckna aktier, enligt tidningen. Börsveckan rekommenderar köp av Bravida och Nokia samt teckna nyintroduktionen Balco
i den senaste utgåvan. Tidningen ger även rådet avvakta för Autoliv, Nibe och Essity.

VA - 12 apr 11 kl. 14:23

Ekonomernas drömbudget

12 april Kritiken mot Anders Borg och regeringen för att hålla för hårt i plånboken och för att fokusera för mycket på statsskulden har intensifierats. Flera experter vill se en mer aktiv och offensiv finanspolitik och i en intervju i måndags med nyhetsbyrån Direkt, lyfte Folkpartiets ekonomisk-politiske talesperson Carl B Hamilton återigen upp diskussionen om Sveriges statsskulder. Enligt Carl B Hamilton är det viktigare att man nu investerar i infrastruktur och utbildning än att man fortsätter pressa ned statsskulden.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 11 kl. 13:34

Stor show men för små rörelser

Foto: Malin Palm
Läs recension från tisdagens Britney Spears-konsert.
Efter en något trevande inledningen tar konserten fart på allvar med "Big Fat Bass" och de följande tio låtarna i konsertens mittparti är bara ett fullständigt fyrverkeri. Då med undantag för andningspausen med vackra "Don't Let Me Be The Last To No", showens enda lugna låt, där Britney Spears hissas upp i en gunga över scenen.

BT - 03 jan 13 kl. 00:30

Schlaug: Var pessimistisk och bli lycklig 2013!

Hade min mor levt hade hon sagt att det nya året blir ett bra år. Det sa hon alltid. Det blev som en besvärjelse.

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 15 kl. 04:00

Dags att dra på dumstruten igen

Vart jag än tittar från min plats i ena hörnan ser jag glädje. En match har övergått i ett skånskt gille och hundratals tillresta Röglesupportrar har invaderat isen. Rasmus Bengtsson leder ett masken-tåg med rusiga män i bara överkroppar, Daniel Sylwander vrålar med i "Om jag hade vingar som örnen", Viktor Lindgren filmar fansen med sin mobil, det tas selfies och groupies och lite längre bort sjunger ett stort gäng för Almen Bibic på födelsedagen.

YLE - 21 feb 17 kl. 11:11

SVT-profilerna räknar med medaljregn i Lahtis - Lindholm: Vi kämpar om samma medaljer!

Profilerna på SVT:s sportredaktion Jacob Hård och Anders Blomquist är inte ense om antalet, men medalj så gott som varje dag räknar herrarna med för de svenska längdskidåkarna vid skid-VM i Lahtis. Yle Sportens expert Glenn Lindholm ger svenskarna svar på tal. Både Hård och Blomquist räknar med medaljer direkt under den första dagen, torsdagen den 23 februari, när både Stina Nilsson i damsprinten och Teodor Petterson och Calle Halfvarsson pekas ut som stora medaljhopp.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Debatt: Så kan Sverige få 35.000 nya jobb

Det krävs bara att politikerna gör en sak, enligt två tunga debattörer. Svenskt Näringslivs skattechef Johan Fall och professorn och IFO-institutets chef Clemens Fuest anser med hänvisning till en studie som presenterades i veckan att en sänkning av kapitalskatten skulle skapa tusentals nya jobb, till och så många som 35.000 fler sysselsatta, och samtidigt bidra till att höja svenskarnas levnadsstandard med över 3 procent.

Dagens PS - 1 timme sedan

Chockbeskedet: Metro säger upp alla journalister

Tidningen Metro säger upp alla journalister och satsar framöver på att bara vara digitala. Det uppger vd:n och ägaren, norrmannen Christen Ager-Hanssen till Expressen. Enligt Christian Ager-Hanssen tänker Metro istället för att skriva eget innehåll köpa in det externt.

Dagens PS - 1 timme sedan

Här lyfter SpaceX största raket – se videon

I dagens techbrief kan du läsa om den digitala banken Monzos nya supervärdering, Avengers: Endgames återkomst till biograferna samt SpaceX senaste raketuppskjutning. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Brittisk onlinebank värderad till två miljarder pund Den populära banken Monzo har precis stängt en finansieringsrunda där man tog in 113 miljoner pund.

Dagens PS - 1 timme sedan

Gates: Min största Microsoft-tabbe

Dollarmiljardären, näst rikast i världen, avslöjar sitt största misstag med livsverket. Det är i en intervju på riskkapitalbolaget Village Global som Microsofts skapare Bill Gates berättar att han gjorde en fatal miss med Microsoft. Det här uppger Ny Teknik och det Gates syftar på är att han inte tog vara på att förvalta möjligheterna med mobila plattformar, vilket gjorde att Microsoft blev omkört av Android som världens största icke-Apple-plattform.

Dagens PS - 1 timme sedan

Hållbar klädstartup lockar H&M och Kappahl

”Vi ser fram emot att bidra till Renewcells viktiga arbete”, säger Kappahls hållbarhetschef Fredrika Klarén. VA.se berättar att bolaget, som uppges koka ned kläder för att få fram fräscha fibrer, precis tagit in 50 miljoner i en kapitalrunda.

Dagens PS - 2 timmar sedan

SBAB sänker bolåneräntorna

SBAB har sänkt listräntorna för bolån med 2 till 10 års räntebindningstid med mellan 0,10 och 0,40 procentenheter. Banken uppger i ett pressmeddelande att upplåningskostnaderna för längre löptider den senaste tiden har minskat vilket har medfört att bolånemarginalerna för längre löptider har ökat. ”Det extrema ränteläget fortsätter.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Tror du att Förbifarten blir färdig i tid?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Enligt nya uppgifter dras Förbifarten med stora förseningar, men ännu har inget uttalande gjorts från Trafikverket.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Analys: Wallenbergs aktie proffsens favorit

”Ta rygg på Wallenberg – aktien ska upp 30 procent”, heter det i Di:s rubrik. Tidningen har kikat närmare på de 43 svenska aktier som sorterar under indexet Stoxx 600 Europe. Här är några av dem och mest poppis bland analytikerna är försvarsmaterielbolaget Saab vars största ägare är Wallenbergs maktbolag Investor.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Nya uppgifter: Förbifarten försenas ”minst två år”

Mångmiljardprojektet Förbifart Stockholm kommer att försenas minst två år, enligt uppgifter till Dagens Industri.  Dagens PS har tidigare rapporterat om granskningen av projektet som Dagens Industri har gjort. Tidigare uppdagades att byggbolaget LSAB lurat projektet på pengar och inte genomfört det jobb man skrivit avtal för – och just nu pågår arbetet med att hitta en ny entreprenör.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Snart säljarnas marknad på bostadsfronten?

Fördelen för köparna fortsätter att minska och detta gäller framförallt i storstäderna, visar Fastighetsbyråns senaste mäklarpanel. Fördelen anses vara som minst i Göteborg och man får gå tillbaka till augusti 2017 för att hitta en så liten fördel i samtliga storstäder. ”Storstäderna brukar gå i bräschen för utvecklingen och det är där vi ser den tydligaste förändringen nu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.