Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 20 June, 02:55

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 08:25

Högre bensinskatt för att säkra äldreomsorgen?DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Aftonbladet har intervjuat finansminister Magdalena Andersson (S), som aviserar ytterligare höjningar av bensinskatten de kommande åren för bland annat klimatets skull. Men mest handlar det om att finansiera äldreomsorgen för 40-talisterna som mycket snart fyller 80 år. ”Om man blickar framåt ser jag inte att vi är i ett läge att sänka skattenivån, tvärtom.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
DAGENS FRÅGA, Dagens PS, Magdalena Andersson, LÄS MER, PS, Högre

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högre, bensinskattför att , säkra, äldreomsorgen
UNT - 26 apr 18 kl. 11:00

Högre kostnad för äldreomsorg i Enköping

Enköping har betydligt högre kostnader för äldreomsorgen än andra kommuner..

BT - 15 sep 14 kl. 16:48

Höjd skatt och högre a-kassa

Höjd a-kassa och högre skatt för dem som tjänar bäst. Det är väl de tydligaste och mest troliga privatekonomiska effekterna av valresultatet. – Det är inte otroligt med höjd skatt för höginkomsttagare, säger Ylva Yngveson, i dag fristående privatekonom och tidigare chef för Swedbanks privatekonomer.

BT - 16 nov 12 kl. 13:33

Hög bensinskatt hotar arbetslinjen

Det må finnas argument för viss skatt på drivmedel. Men det är lätt att konstatera att Sveriges bilister idag är rejält överbeskattade, vilket gör människor osäkra inför att ta ett jobb som innebär pendling. Den internationella lågkonjunkturen börjar nu märkas också i Sverige.

YLE - 23 dec 16 kl. 05:00

Hundratals euro dyrare att försäkra dobermann än tax - kolla prisnivåerna här

Vad kostar det att försäkra hunden? Vi har gjort en djupdykning i försäkringsbolaget Agrias räknare för att öppna upp vad premierna på vårdförsäkringar för hundar bygger på. Friska hundraser är hundratals euro billigare att försäkra än sjukdomsbenägna.

UT - 11 jan 14 kl. 08:54

Äldreomsorgen sågas i ny konsultrapport

En kultur som tillåter underskott. Som sätter sig över myndighetsbeslut. Och som lägger mycket tid på att hitta ursäkter.

UT - 25 nov 14 kl. 12:07

Nu visar äldreomsorgen plus

Drygt 29 miljoner bättre än budget. Det är prognosen för helåret för Ulricehamns kommun. Tidigare krisdrabbade äldreomsorgen går numera plus.

BT - 05 aug 14 kl. 09:08

Ljus framtid i äldreomsorgen

Vård och omsorg är en bransch med stora möjligheter – här och nu, och ännu mer i framtiden. Behovet av medarbetare är stort och kommer bara att öka, samtidigt som både yrket och arbetsmarknaden blir allt mer varierad och specialiserad. De allra flesta som arbetar inom äldreomsorgen tycker själva att deras arbete är viktigt och meningsfullt.

Skånskan - 16 nov 18 kl. 16:48

Besparingar krävs inom äldreomsorgen

Sjöbo Kostnaderna skenar iväg inom äldreomsorgen och mindre pengar väntas i budgeten för nästa år.
Det gör att besparingar måste till. Om det blir genom att lägga ner ett boende, som tidigare nämnts som ett alternativ, eller lägre bemanning vet man inte än.

Skånskan - 18 jun 18 kl. 01:00

Tid­ningen är omist­lig för vår de­mo­kra­ti

När en lo­kal­tid­ning för­svinner är vi alla för­lo­ra­re. Sam­häl­lets kost­nader ökar. Det känns fat­tigare kul­tu­rellt och po­li­tiskt.

Ekonomistas - 02 sep 13 kl. 06:45

Facit för penningpolitiken: För låg inflation, för hög arbetslöshet och något högre (inte lägre) skuldkvot

Sammantaget har Riksbanken fört en politik som lett till alldeles för låg inflation, alldeles för hög arbetslöshet och något högre skuldkvot jämfört med om räntan fått ligga kvar på 0,25 procent från sommaren 2010. Det är inget bra facit. [English translation.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Politiska vildar, döds-fällor och kryptovaluta

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Hon har time-out – får över 200.000 kronor
Den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Finska Wolt tar in 1,5 miljarder – EQT kliver in

Den finska matbeställningsappen Wolt har tagit in 160 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder kronor, varav 130 miljoner är från en nyligen stängd Series-C finansieringsrunda.  Det framgår av ett pressmeddelande. C-rundan leddes av Iconiq Caiptal och har med som deltagare även EQT Ventures, Highland Europe och Lifeline Ventures.

Dagens PS - 12 timmar sedan

NY Times: USA riskerar att lämnas i sticket

USA var länge den fria marknadens förkämpe, men efter presidentvalet 2016 blåser förändringens vindar i Washington. Frågan är vad det betyder för den fortsatta globaliseringen? Efter Andra världskriget var det USA som drev på globaliseringen allra mest; ett internationellt utbyte av produkter och tjänster var nyckeln till världsfreden hette det då – i dag är det Donald Trumps handelskrig som gäller, skriver artikelförfattaren Peter S.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Säkerhetsbrist i lyxbygget: ”Dödsfällor”

Oscar Properties har precis färdigställt tornet Innovation vid Torsplan, och är i full färd med byggandet av systertornet Helix. Nu visar nya uppgifter på stora brister i säkerheten kring bygget. Det är Dagens Industri som rapporterar om lyxbyggarens bristande säkerhet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Tesla släpper racingspel som går att styra med bilratten

I dagens techbrief kan du läsa om Boeings comeback på Paris Air Show, Googles miljardinvestering i San Francisco och Teslas nya racingspel. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Tvärvändningen: Boeing får löfte om stororder på olycksmodellen Trots att modellen 737-8 MAX stått på marken i fyra månader fick Boeing oväntat in ett löfte om en stororder på 200 plan under andra dagen av Paris Air Show, rapporterar CNET.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Spotify investerar i Facebooks nya valuta

Under nästa år planerar Facebook att lansera den digitala plånboken Calibra, med tillhörande kryptovaluta som ska heta Libra. Flera stora bolag har klivit in i satsningen – och nu ansluter även svenska Spotify.  Under gårdagen offentliggjorde Facebook officiellt planerna på en så kallad kryptovaluta, efter mycket spekulation och rykten.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Voi får kritik av Arbetsmiljöverket

Det unga företaget som hyr ut elsparkcyklar får kritik för undermålig arbetsmiljö. Det skriver Di Digital som tagit del av handlingar från Arbetsmiljöverket. Voi är ett av de ledande bolagen på den nya marknaden för elsparkcyklar i Sverige, och värderades nyligen till en miljard kronor.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Bör en politisk vilde få behålla riksdagsplatsen?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Emma Carlsson Löfdahl (L) valde att lämna Liberalerna men sitter kvar i riksdagen som politisk vilde och lyfter nu full lön och övriga förmåner – trots att hon alltså inte är i riksdagen eller på något sätt deltar i arbetet där.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Hon har time-out – plockar ut över 200.000 kronor

”Förtroendeskadligt”, säger talmannen om riksdagskvinnans agerande. Det är Aftonbladet som berättar att den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.000 kronor – trots att hon har time-out och inte närvarar överhuvud taget i riksdagsarbetet.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Krisen fortsätter för pressade klädkedjan

Försäljningen fortsätter falla för MQ, som rapporterar ännu en förlust. MQ redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.