DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 22:39

DI - 11 jun 19 kl. 08:23

Skånska aktörer lanserar hubbar för hållbara delningstjänsterFöretagstrion Sigma Civil, Pilotage och Ourgreencar har utvecklat en så kallad mobilitetshubb som samlar olika delningstjänster som uthyrning av miljövänliga fordon och beställning av matleveranser..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sigma Civil, Ourgreencar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånska, aktörer, lanserar, hubbarför , hållbara, delningstjänster
Sydsvenskan - 11 jun 19 kl. 08:00

Skånska aktörer lanserar hubbar för hållbara delningstjänster

Lösningar för bland annat miljövänliga fordon och matleveranser..

Sydsvenskan - 19 maj 14 kl. 21:29

Många skånska aktörer i satsning mot diabetes

En rad skånska aktörer ska delta i en gemensam svensk satsning på utveckling av vård och behandling för diabetessjuka. Sveriges innovationsmyndighet Vinnova satsar upp till 100 miljoner för att utveckla långsiktigt hållbara forskningsstrukturer och -processer för life science-sektorn i Sverige..

Skånskan - 18 okt 18 kl. 05:00

Många aktörer vill in i avkristnad kyrka

Malmö Nyligen förvandlades den till en naturpark och snart blir det både körsång och julshow. Planerna var många för Caroli kyrka när den avkristnades 2010 men nuvarande fastighetsägare hyr inte ut till vilka evenemang som helst.Agora, A group of retail assets, blev ägare till köpcentrumet Caroli och kyrkan under 2015.

YLE - 02 dec 15 kl. 12:41

Henriksson: Privata aktörer behövs inom vården

Maarit Feldt-Ranta (SDP) säger till Österbottens tidning att hon är besviken på SFP:s agerande med privata aktörer inom vården. Men Anna-Maja Henriksson (SFP) håller fast vid att de privata aktörerna behövs inom vården. Privata aktörer behövs som komplement till den offentliga vården.

Sydsvenskan - 18 dec 14 kl. 08:54

Släpp fram små aktörer som bygger billiga bostäder

Vi har i Sverige ett samarbetsklimat inom och mellan offentlig sektor och näringsliv som i många stycken överträffar vad som sker i andra länder. Men vi har samtidigt anledning att vara självkritiska när vi trots samarbete inte når de mål vi sätter upp. Särskilt problematiskt är det vad gäller inkludering av nya svenskar, hinder för unga att få fäste på arbetsmarknaden och inte minst den låga produktionen av nya bostäder till en växande befolkning.

Sydsvenskan - 14 dec 13 kl. 06:30

Rörigt system möter skånska innovatörer

Fler skattefinansierade aktörer än någonsin arbetar med att stötta innovativa företagare i Skåne. Pengarna som läggs på detta är också mer än någonsin, totalt 830 miljoner kronor i år..

Regeringen - 01 dec 16 kl. 15:22

Offentliggörande av uppgifter om ekologiska aktörer

Av EU-regelverket inom området ekologisk produktion följer att medlemsstaterna är skyldiga att ge allmänheten tillgång till vissa uppgifter om ekologiska aktörer. I Sverige kontrolleras ekologiska aktörer av privata kontrollorgan. I lagrådsremissen görs därför bedömningen att det är dessa organ som bör vara skyldiga att offentliggöra uppgifter om ekologiska aktörer..

Regeringen - 17 jan 17 kl. 09:34

Offentliggörande av uppgifter om ekologiska aktörer

Av EU-regelverket inom området ekologisk produktion följer att medlemsstaterna är skyldiga att ge allmänheten tillgång till vissa uppgifter om ekologiska aktörer. I Sverige kontrolleras ekologiska aktörer av privata kontrollorgan. I propositionen görs därför bedömningen att det är dessa organ som bör vara skyldiga att offentliggöra uppgifter om ekologiska aktörer..

Regeringen - 02 jan 18 kl. 13:55

Många aktörer bidrar i det brottsförebyggande arbetet

Det finns många aktörer i samhället, både offentliga och privata, som kan bidra till att förebygga brott. För vissa av dem är det brottsförebyggande arbetet en integrerad del av kärnverksamheten. Andra aktörer bedriver verksamhet med andra huvudsyften men kan ändå aktivt bidra i det brottsförebyggande arbetet.

HBL - 04 jul 14 kl. 07:20

Två stora aktörer dominerar kaffemarknaden

Än så länge är det Paulig och Meira som dominerar den finska kaffemarknaden. Men det gäller bara volymen, säger kaffeexperterna.Anssi Ruohtula och Lari Salomaa känner sitt kaffe.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Risken ökar att Trump sänker Hongkong som finanscentrum för gott

Investerare i Hongkong drog en lättnadens suck på måndagen efter att hot om kapitalflykt minskat. Men bedömare varnar nu för att ett ännu värre hot står vid dörren..

DI - 4 minuter sedan

Viral frisbee såldes för 18.500 kronor

Ett stycke svensk internethistoria har fått en ny ägare. Den för många klassiska frisbeen som ledde till den klassiska kommentaren ”Vem var det som kastade?” har sålts på auktionssajten Tradera..

DI - 45 minuter sedan

Facebook lyfte USA-börsen

USA-börserna stängde måndagen svagt upp. Det breda indexet S&P 500 var upp 0,1 procent. Bland vinnarna märks Facebook som klättrade drygt 4 procent efter sina kryptovalutaplaner..

DI - 45 minuter sedan

Håll koll – på tisdagen kan det bli fyndläge i Volvo-aktien

Volvos akties har stora chanser att lyfta på kapitalmarknadsdagen på tisdagen om vd Martin Lundstedt lyckas övertyga investerarkollektivet på en viktig punkt..

DI - 1 timme sedan

Urstarkt Scania mot börsen: “Position vi aldrig haft tidigare”

Lastbilskoncernen Traton med märkena Scania och MAN går mot en börsnotering med en rekordstark marknadsposition på den tunga lastbilsmarknaden i Europa. ”En sådan position som vi har nu har vi aldrig haft tidigare”, säger Scanias vd Henrik Henriksson..

DI - 2 timmar sedan

Swedbank sparkar vd i Estland

Swedbank stänger av och byter ut vd:n och finanschefen i Estland.  Det skriver banken i ett pressmeddelande..

DI - 2 timmar sedan

L i Örebro nominerar Sabuni till ny partiledare

Liberalerna i Örebro nominerar Nyamko Sabuni till ny partiledare, och ratar därmed örebroaren Johan Pehrson som är en av kandidaterna..

DI - 2 timmar sedan

Efter granskning: Intern utredning tillsatt på Energimyndigheten

I fjol erbjöd Energimyndigheten offentliga aktörer att söka ett bidrag på fem miljoner kronor för att samordna insatser för energiomställning..

DI - 2 timmar sedan

Trollspöet borta – Fed kan inte rädda börsen

Vem ringer du om du ser recessionsspöket? Jo, Fed. På onsdag har USA:s centralbank chansen att för första gången i den här cykeln sprida lite räntesänkningsmagi över marknaden.

DI - 2 timmar sedan

Systembolagets hemkörning här för att stanna

Redan 2013 började Systembolaget med hemleveranser av dryck, på försök i några utvalda län. Nu är det dags att låta detta bli en del av den ordinarie verksamheten, meddelar Socialdepartementet i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.