DI > Ekonomi

Sunday, 16 June, 19:45

DI - 11 jun 19 kl. 08:03

Norska inflationen under förväntan i majNorges KPI-inflation landade på 2,5 procent i maj. det var klart under väntade 2,9 procent enligt Reuters prognossammanställning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
KPI, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norska, inflationenunder , förväntani , maj
SVT - 12 jun 14 kl. 10:58

Inflationen på minus i maj

Konsumentpriserna steg med 0,1 procent från april till maj, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Inflationstakten var minus 0,2 procent, en nedgång jämfört med april då inflationstakten var oförändrad jämfört med mars..

DI - 30 maj 18 kl. 09:02

Spanska inflationen 2 procent i maj

Konsumentpriserna i Spanien steg 2,0 procent i maj jämfört med samma månad året före. Det framgår av preliminär statistik, enligt Reuters. .

DI - 09 jun 17 kl. 08:16

Norges inflation som väntat i maj

Den norska inflationen var som väntat i maj. Nyckeltalet steg med 0,2 procent i maj mätt som månadstakt, att jämföra med marknadens konsensus som låg vid just 0,2 procent, enligt Thomson Reuters enkät..

DN - 14 jun 16 kl. 10:12

Inflationen faller tillbaka


Inflationen sjönk i maj. Men förändringen var inte så stor att Riksbanken ändrar sin plan, bedömer analytiker..

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 16 kl. 09:33

Inflationen faller tillbaka

Inflationen sjönk i maj. Men förändringen var inte så stor att Riksbanken ändrar sin plan, bedömer analytiker..

UNT - 14 jun 16 kl. 10:07

Inflationen faller tillbaka

Inflationen sjönk i maj..

UNT - 14 jun 16 kl. 12:44

Inflationen faller tillbaka

Inflationen sjönk i maj..

DI - 14 jun 16 kl. 14:07

Inflationen faller tillbaka

Inflationen sjönk i maj. Men förändringen är inte så stor att Riksbanken ändrar sin plan, bedömer ekonomer..

TA - 29 jun 14 kl. 12:03

Kritiserad riksbank sänker räntan

Riksbanken sänker styrräntan i veckan som kommer. Nästan alla bedömare är överens.Och många tror att det kan bli ytterligare en sänkning efter sommaren.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Bards droghyllning skapade ramaskri – skrek ”Sätt mig i land!”

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för Sommar i P1 i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike. ”Katastrofalt”, säger jordbruksminister Didier Guillaume..

DI - 45 minuter sedan

Varenne går i graven när Tommy Jacobson stuvar om

Finansmannen Tommy Jacobson monterar ned sitt riskkapitalbolag Varenne, som äger bland annat kapitalförvaltaren Quesada och är storägare i börsnoterade VRG. Quesada säljs till Jacobson-kontrollerade Zenith, som ska byta namn på banken och själv expandera..

DI - 1 timme sedan

Geopolitisk oro sänkte börserna i Mellanöstern

Den stigande geopolitiska oron i Mellanöstern fick börserna i regionen att falla tillbaka i söndagens handel..

DI - 1 timme sedan

KD: Anpassa migrationen till nordisk nivå

Den svenska migrationspolitiken måste stramas åt rejält. Det skriver Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor och partiets migrationspolitiske talesperson Hans Eklind i en debattartikel i Svenska Dagbladet..

DI - 2 timmar sedan

Attackerade fartyg i hamn för undersökning

Skadorna på de två fartyg som attackerades i Omanbukten förra veckan har börjat undersökas. Saudiarabien har anslutit sig till USA:s linje – att Iran ligger bakom attackerna – och Storbritannien varnar för var situationen är på väg..

DI - 2 timmar sedan

Lantbrukaren viker inte ned sig: ”Det ser lovande ut”

Efter ett extremt utmanande fjolår ser 2019 lovande ut för Sveriges lantbrukare. ”Maj blev bra och det är en viktig månad för oss”, säger Ebbe Persson på Egonsborg gård utanför Trelleborg.

DI - 2 timmar sedan

Bönderna rustar för ny extremsommar

Fjolårets torka blev ett hårt slag mot svenska lantbrukare. Nu rustar bönder för fortsatt extremväder genom att lägga om sina strategier..

DI - 3 timmar sedan

Fri rörlighet bör gälla även avfall

DEBATT. En omställning till resurseffektiva och cirkulära ekonomiska modeller kräver att resurser kan röra sig över gränser utan att mötas av murar, även de resurser som traditionellt kallas avfall, skriver Nederländernas ambassadör Ines Coppoolse tillsammans med ICC:s Susanna Zeko och Pär Larshans, Ragn-Sells..

DI - 3 timmar sedan

Gult är flaggans kors

Hur kan man som liberal försvara korset i den svenska flaggan? Det är ju inte särskilt diskret. Stort, fylligt och gult som ängens pors vajar det över stad och land, en övertydlig symbol för Sveriges kristna essens, därtill med besvärande historiska kopplingar till korstågen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.