Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 12:51

Cornucopia - 11 jun 19 kl. 07:33

Börsveckan inledde positivtBörsveckan inledde positivt med uppgångar på Stockholmsbörsen, de europeiska börserna och i USA.Dagschart OMXS30.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, USA, OMXS30, %omxs30, %europacac, %DAX, %euronext, %ftse, %USADow Jones, %NASDAQ Comp, %russel, %guldet, SEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsveckaninledde , positivt
PrivataAffärer - 29 apr 19 kl. 07:49

Börsveckan: Köp nischbanken men ta hem vinsten i produktutvecklaren

Kambi har utmärkta tillväxtmöjligheter men har också en ”skyhög” värdering och stigande kostnader. Börsveckan är tveksam till att vinsttillväxten motiverar den höga värderingen och sätter rådet avvakta. Produktutvecklingsbolaget Semcon har kommit med två rapporter sedan Börsveckan senaste köpråd och aktien har följaktligen levererat fin avkastning.

Dagens PS - 28 aug 17 kl. 08:31

Börsveckan: Slopat köpråd för sargad aktie

Ser inget köpläge trots kursfall. Har du aktien? Börsveckan ger köpråd för Mips och Nordic Leisure i den senaste utgåvan.

Dagens PS - 16 apr 18 kl. 07:01

Börsveckan: Aktieägare bör acceptera budet

Börsveckan rekommenderar köp av norska Arcus och acceptera budet på Wilson Therapeutics i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Swedish Match, Bioinvent, Scandidos och Venue Retail. Norska sprit- och vinbolaget Arcus har haft en ganska svag kursutveckling sedan börsintroduktionen 2016 trots en stabil historik med god tillväxt och med potential att lyfta lönsamheten kommande år.

Dagens PS - 23 apr 18 kl. 06:51

Börsveckan: Akta dig för haussade aktien

Börsveckan rekommenderar köp av danska Pandora och Swedol i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för norska Norwegian, Hanza, Profilgruppen och Evolution Gaming samt säljråd för SAS. Flygbolaget Norwegian hade den högsta intäktstillväxten i fjol bland de europeiska flygbolagen.

PrivataAffärer - 01 okt 18 kl. 08:22

Tre köptips från Börsveckan

Det är läge att plocka in Handicare, tycker Börsveckan som menar att hjälpmedelsbolaget arbetar för att få fart på översta raden. ”Lönsamheten stiger och kanske blir 2018 något av en vändpunkt för bolaget”, skriver tidningen som säger sig se ”ett litet köpläge” på ett års sikt efter kurstappet under 2018. Börsveckan varnar samtidigt för att Nordic Capitals potentiella aktieförsäljning kan komma att ligga som en våt filt över aktien.

Dagens PS - 18 feb 19 kl. 06:51

Börsveckan bjuder på köpvärd duo

Börsveckan ger köpråd för Duroc och Sweco i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Axkid, Catena Media, Cellink och Midsummer. Industrikonglomeratet Duroc ser köpvärd ut trots konjunkturriskerna.

Dagens PS - 29 apr 19 kl. 08:40

Börsveckan ser 20-procentig hävstång

Börsveckan ger köpråd för TF Bank i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Kambi, Semcon, Crunchfish, Zinzino och Piezomotor. Det innebär för Semcons del att det tidigare köprådet slopas.

Dagens PS - 03 dec 18 kl. 06:51

Fem purfärska aktietips från Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Xbrane Biopharma och sälj av Medicover i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet teckna inte Jetpaks nyintroduktion samt rådet avvakta för norska Tomra och Vitrolife. Xbrane Biopharma är ett intressant bolag och det som talar för aktien är en attraktiv mix av risk/chans med hög sannolikhet för godkännande.

Dagens PS - 25 mar 19 kl. 07:11

Börsveckan: Tryck på köpknappen nu

Börsveckan rekommenderar köp av Dist IT, Green Landscaping och franska Airbus i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Atrium Ljungberg och Storytel. IT- och hemelektronikdistributören Dist IT kom med en stark rapport för det fjärde kvartalet som bekräftade tidningens positiva syn på aktien sedan i höstas.

Cornucopia - 14 sep 15 kl. 07:38

Börsveckan öppnar osäkert i Asien

Börsveckan öppnar osäkert i de asiatiska tidszonerna. Samtidigt pekar stängningen i USA just nu på positiva börser i Europa senare idag.
I de asiatiska tidszonerna är det rätt negativt just nu.

Cornucopia - 25 okt 15 kl. 18:19

Börsveckan slutar positivt

Börsveckan slutade positivt. Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 gick +3.33% under veckan och det breda amerikanska indexet S&P-500 gick +2.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

Säkerhet, trygghet, infrastruktur, välfärd - så undviker man "Jimmie moments"

Eventuella så kallade "Jimmie moments" beror helt och hållet på Sveriges riksdagspolitiker, som inte kunnat leverera den säkerhet, trygghet, infrastruktur och välfärd som världens antagligen mest toleranta och minst främlingsfientliga folk - svenskarna - förväntar sig få i utbyte mot ett av världens högsta skattetryck. Lösningen är således lika enkel som självklar - smalna av den offentliga verksamheten och satsa skattepengarna på just grunderna i svenska samhället, istället för olika hobbyprojekt och fjäsk för politiska mycket små minoriteter. Annars kommer vi få se fler och fler Jimmie moments.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Snabbt kronras - nytt guldprisrekord

Kronan föll snabbt under gårdagen och är i skrivande stund (vilket inkluderar nattens rörelser) upp +0.622% sedan i måndags. Guldpriset slog också nytt rekord i natt på 414:- SEK per gram.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Tjugotal magsjuka i Majorna - boende uppmanas koka dricksvattnet - är hipstertrenden över?

Ett tjugotal personer i hipstermeckat Majorna och Kungsladugård, Sandarna och Stigberget i Göteborg har insjuknat i magsjuka och boende uppmanas nu av Göteborgs Stad att koka dricksvattnet, även om vattenprover inte visat på något onormalt. Och är hipstertrenden slutligen död?
So Majorna, much hipster, such wow!

Cornucopia - Igår: 11:38

Facebook lanserar Libra - privat global valuta med omedelbara transaktioner

Facebook lanserar nu en egen privat valuta, Libra, som baserar sig på blockkedjeteknik, men utan skalbarhetsproblemen och utan volatiliteten i de spekulationsvalutor som funnits. Med i projektet finns i princip alla globala aktörer som betyder något i sammanhanget, inklusive Visa, Mastercard och Paypal.
Libra ska backas upp av tillgångar och därmed ha ett stabilt värde, samt genom att inte alla användare ska dela på alla information om alla transaktioner, även undvika problemen med skalbarhet.

Cornucopia - Igår: 10:50

Fortsatta omfattande telefonistörningar hos Tele22

Efter att under gårdagskvällen haft avbrott i sina telefonitjänster fortsätter nu problemen hos Tele2.  Bland annat ska det inte gå att ringa SOS Alarm 112.
Infoga generisk bild på något telekomrelaterat, t ex en av Teracoms slavsändarmaster för radio- och teve.

Cornucopia - Igår: 08:55

Icke-inflationen möter överbyggnationen: Gräddhyllan Lomma höjer VA-avgiften med 9%

Icke-inflationen fortsätter fira strålande segrar och möts i Lomma med överbyggnationen. Således höjer Lomma sina avgifter för vatten och avlopp med 9% nästa år efter att 2019 året höjt med 7.5% på monopolverksamheten.

Cornucopia - Igår: 20:47

Lång dag i Stockholm - spelat in reklamfilm för Fallet åt Storytel

Jag har spenderat dagen i Stockholm, där jag spelat in en reklamfilm för Fallet åt Storytel. Därav har det inte blivit så mycket aktivitet på bloggen, och eftersom jag gick upp vid 04-snåret för att hinna med morgonfakiren, så är jag nu trött och mycket mer än så här blir det inte.Åk till Stockholm, sa de.

Cornucopia - Igår: 14:30

Trögt med bilannonseringen på Bromma

Det går fortsatt trögt med bilannonseringen på Bromma. Bilburen har nu stått tom sedan åtminstone april. Om bilmärkena inte ens orkar med att marknadsföra sig kanske det inte är så konstigt att bilförsäljningen dyker.

Cornucopia - I förrgår: 08:06

FI: Amorteringskraven har inte drabbat unga

"Tänk på barnen!"Tvärt emot vad de så kallade bostadsutvecklarna hävdar i sin lobbying om att hushållen inte ska behöva betala av delar av sina skulder, så har inte unga drabbats av de höjda amorteringskraven. Enligt finansinspektionen är det i själva verket fler unga som tar lån och köper bostad än tidigare, vilket är ett rimligt utfall av lägre priser.

Cornucopia - I förrgår: 20:54

Global energikonsumtion 2018: 85% fossila bränslen, fossila bränslen ökar mest

De fossila bränslena stod för 85% av mänsklighetens globala energikonsumtion 2018. Fossila bränslen ökade också mest, nästan dubbelt så mycket som förnyelsebar energi och kärnkraft tillsammans.
Global energikonsumtion 1965 - 2018 (miljoner ton oljeekvivalenter) Data: BP Statistical Review of World EnergyFossila bränslen fortsätter att stå för den absoluta majoriteten av mänsklighetens energikonsumtion (energianvändning, energi kan förstås inte förbrukas utan bara omvandlas via användning kommer någon med personliga utmaningar påtala, medan resten förstår vad som avses).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.