DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 10:38

DI - 11 jun 19 kl. 07:52

Första AP-fonden har dumpat Handelsbanken och ökat i SwedbankDen första AP-fonden har under det andra kvartalet sålt av hela sin post om 0,5 procent av aktiekapitalet i Handelsbanken och i stället ökat innehavet i Swedbank, från 0,3 till 0,9 procent av kapitalet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
AP, Handelsbanken, Swedbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första AP-fondenhar , dumpat, Handelsbankenoch , ökati , Swedbank
Realtid - 31 maj 17 kl. 10:19

Första AP-fonden ökar sin ägarandel i Starbreeze

Första AP-fonden har utökat sitt innehav i spel­utvecklings­företaget Starbreeze från 3,3 till 4,0 procent av rösterna och från 9,2 till 11,2 procent av kapitalet..

Affärsvärlden - 18 mar 15 kl. 07:45

Första AP-fonden har sålt hela sitt innehav i Handelsbanken

Första AP-fonden har i tysthet sålt alla sina aktier i Handelsbanken i år. Det bekräftar Ossian Ekdahl, chef för ägarstyrning på fonden..

News55 - 09 okt 15 kl. 11:01

SPF Seniorerna uppmanar Handelsbanken: ändra beslutet

I brevet, som är undertecknat SPF Seniorernas ordförande Christina Rogestam, står det bland annat: ”För många av våra medlemmar och för våra över 800 föreningars aktiviteter är rätten att kunna använda kontanter viktig. Beskedet att ni nyligen har beslutat att dra in kontanthanteringen på nära vart sjätte av bankkontoren är mycket tråkigt och det berör många människor negativt”       LÄS MER: Inga mer kontanter om bankerna får bestämma Besöken på bankkontoren har ökat Handelsbanken gick tidigare i veckan ut med beskedet att kontanthanteringen slopas på ungefär 70 kontor. Anledningen är att antalet besök på bankkontoren ökat som följd av sedelbytet.

Realtid - 20 dec 17 kl. 14:32

Elektrikerna har dumpat Nordea för Handelsbanken

LO-förbundet Elektrikerna har flyttat hela sitt kapital från Nordea till Handelsbanken. Fackförbundets beslut att flytta de 295 miljonerna kom som en reaktion på Nordeas beslut att flytta sitt huvudkontor till Finland. .

SvD - 17 mar 15 kl. 22:05

Shb: fÖrsta ap-fonden har smygsÅlt hela sitt innehav 2015

Första AP-fonden har i tysthet sålt hela sitt innehav i Handelsbanken under 2015..

DI - 03 maj 18 kl. 07:12

Fjärde AP-fonden har ökat i Getinge

Fjärde AP-fonden har ökat med drygt 1 miljon aktier i medicinteknikbolaget Getinge och äger därefter nära 14,3 miljoner aktier, motsvarande 5,24 procent av kapitalet och 3,27 procent av rösterna. .

DI - 04 maj 18 kl. 06:56

Fjärde AP-fonden har ökat till över 5 procent i Oscar Properties

Fjärde AP-fonden har köpt aktier i bostadsutvecklaren Oscar Properties varefter innehavet ökat till lite mer än 1,6 miljoner aktier, motsvarande 5,4 procent av kapitalet och 5,7 procent av rösterna. .

News55 - 23 okt 15 kl. 12:31

Eva Halvarsson, vd andra AP-fonden, m fl varnar: ”Nya fondförslaget ger lägre pensioner”

Lägre pensioner blir troligen följden om förslagen till nya regler för AP-fonderna går igenom. Det menar åtta ordförande och vd:ar för AP-fonderna som idag skriver gemensamt på DN Debatt. Man kallar det nya förslaget otydligt och byråkratiskt, att det ökar risken för kortsiktig politisk detaljstyrning och sätter stopp för långsiktiga investeringar och därmed i förlängningen med stor sannolikhet leder till stora förluster för pensionärerna.

Dagens PS - 05 apr 19 kl. 07:45

Statliga AP-fonden investerar i cannabis

Statliga AP7-fonden har investerat i två kanadensiska cannabisbolag, trots avrådan från AP-fondernas etikråd. Det rapporterar SVT Nyheter. AP-fonden investerade under förra året i Aurora Cannabis Incorporation och Canopy Growth Corp, som blivit två av världens största cannabisbolag efter att drogen legaliserats i Kanada.

DI - 11 jun 18 kl. 14:22

Norska fonden dumpar H&M – har sålt aktier 450 miljoner

Norska fondbolaget Odin har dumpat alla sina aktier i svenska H&M. .

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Fortsatt press på Lufthansa kan uppmuntra konkurrenter

Att flygkoncernen Lufthansas lågprisdel Eurowings går med förlust kan tänkas uppmuntra konkurrenter. Det skriver Credit Suisse i en snabbkommentar efter flygkoncernens vinstvarning på måndagen..

DI - 15 minuter sedan

Ericsson har tagit en tredjedel av 5G-kontrakten från kinesisk operatörsjätte

Kinas största teleoperatör, China Mobile, har tilldelat omkring hälften av sina 5G-kontrakt hittills till inhemska Huawei. Ericsson har tagit omkring en tredjedel av operatörens 5G-order, skriver South China Morning Post..

DI - 45 minuter sedan

Långt från Perssons mål – H&M:s formulering oroar

H&M matchar analytikernas förväntningar när försäljningstillväxten i lokal valuta tangerar den högsta noteringen i ett enskilt kvartal under de senaste två åren på 6 procent. Men nu väntar tuffare jämförelsetal för den relativt sett högvärderade aktien..

DI - 45 minuter sedan

Scout Gaming får licens på Malta för vadhållning – aktien stiger

First North-listade Scout Gaming har fått en licens för vadhållning på Malta. Aktien stiger i den inledande måndagshandeln..

DI - 1 timme sedan

Huawei redo för jätteras – skär ned rejält

Huaweis grundare, Ren Zhengfei, uppger att bolaget kommer skära ned tillverkning till ett värde av 30 miljarder dollar under 2019 och 2020, enligt AFP. Uttalandet gjordes i samband med ett panelsamtal vid bolagets högkvarter i kinesiska Shenzhen..

DI - 1 timme sedan

SEB: Fortfarande spår av höga kostnader i H&M:s försäljningssiffror

Klädjätten H&M rapporterade en oväntat hög försäljning för andra kvartalet i år. SEB ser dock varningstecken för fortsatt höga kostnader. .

DI - 1 timme sedan

Börsen kring nollan – H&M backar efter försäljningssiffror

Stockholmsbörsen inledde börsveckan med små indexrörelser. Modejätten H&M backar med drygt 1 procent i den inledande handeln trots att bolagets försäljning för det andra kvartalet överträffade analytikernas förväntningar. .

DI - 1 timme sedan

Kinneviks finanschef lämnar

Kinneviks finanschef Joakim Andersson lämnar Kinnevik efter 18 år på posten, det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 1 timme sedan

Myron Mahendra ny vd för Cimco Marine

First North-bolaget Cimco Marine har utsett Myron Mahendra till ny vd med start den 1 juli. Han ersätter Andreas Blomdahl som kommer fortsätta som styrelseledamot. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Lars-Åke Norling ny vd för Nordnet

Lars-Åke Norling har utsetts till ny vd för nätbanken Nordnet. Han kommer närmast från rollen som investeringsansvarig inom TMT-sektorn på Kinnevik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.