Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 12:45

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 07:40

Mysterium spåras till stenrik kronprinsFörsvunnen tavla för 3,8 miljarder kronor sägs vara ombord på den saudiske kronprinsens lyxyacht. Mästerverket av Leonardo da Vinci har varit på vift sedan det gick under klubben för 450 miljoner dollar – motsvarande 3,8 miljarder kronor – på en auktion i New York för två år sedan. Men nu rapporterar Bloomberg om att dyrgripen, ”Salvator Mundi”, som ska ha målats av da Vinci under tidigt 1500-tal, är ombord på lyxyachten Serene som ägs av Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman, uppger SVT Kultur. Leonardo da Vinci uppges ha målat tavlan, ”Salvator Mundi”, under tidigt 1500-tal.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Leonardo, Vinci, New York, Bloomberg, Mundi, Serene, Saudiarabiens, Mohammed, Salman, SVT Kultur, Artnet, Jesus, SVT, Mysterium, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mysterium, spårastill , stenrik, kronprins
Dagens PS - 03 okt 16 kl. 12:15

Då: Stenrik ung diktator – i dag pank och bor i ruckel

”Alla är rädda för honom här. Han blir galen bara du hälsar på honom på gatan.” Det var år 2014 som Buzzfeed News Monica Mark, under ett uppdrag i Sierra Leone, bestämde sig för att söka upp landets forne diktator Valentine Strasser.

Sydsvenskan - 15 aug 14 kl. 05:30

Anna-Lena Laurén: ”Hur Kreml tänker klara livsmedelsblockaden är ett mysterium”

Det lakoniska konstaterandet tillhör journalisten Ismo Virta i den finländska ekonomitidningen Talouselämä:”Putin tänker inte sluta kriga. Angela Merkel kunde göra något. Finländarna är det ingen som frågar.

Expressen - 19 okt 14 kl. 21:23

Joan Rivers död kan förbli ett mysterium

Joan Rivers död kan förbli ett mysterium. Någon obduktion kommer nämligen inte att genomföras, enligt TMZ:s källor. Rivers ska ha dött på grund av syrebrist, men vad som orsakade det hela är oklart..

Expressen - 18 aug 16 kl. 09:45

Bilbränderna är ett mysterium för polisen

På kort tid har antalet bilbränder i Malmö skjutit i höjden. Vad brandvågen beror på är fortfarande ett mysterium för polisen. – Att hitta någon förklaring har inte låtit sig göras.

YLE - 13 feb 17 kl. 16:44

Hålet i Aijala torde förbli ett mysterium

Orsaken till slukhålet i Aijala i Kisko i Salo förra veckan torde förbli oklar, säger Ossi Leinonen, ledande sakkunnig på Säkerhets- och kemikalieverket, Tukes. Då verksamheten i gruvan i Aijala lades ner stängdes gruvan och utredarna kommer inte in i gruvgångarna under hålet. Utredarna har bara haft gamla kartor över gruvan till sitt förfogande.

Expressen - 12 jun 13 kl. 11:03

Våldsmannen ? är ett mysterium för polisen

VARGÖN. Mannen som är misstänkt för ett brutalt mordförsök för en månad sedan när 61-åriga Ester joggade på Halleberg är fortfarande oidentifierad. Mannen är så aggressiv och oberäknelig att han stundtals vårdas fastspänd på rättspsykiatriska kliniken i Göteborg.

Norrtelje Tidning - 17 sep 13 kl. 13:33

Skotten i Kullsta kan förbli mysterium

Polisen kommer ingen vart med utredningen kring skotten som avlossades mot ett av de två vindkraftverken i Kullsta i våras..

Dalarnas tidningar - 14 jan 14 kl. 17:28

Enormt snöras ett mysterium

Enorma mänger snömassor kom farande från hoppbacken på Lugnet. Lavinen kunde ha fått ödesdigra konsekvenser. Vid raset fanns minst sju personer på området.

Nerikes Allehanda - 07 dec 14 kl. 05:15

Tomten jag vill ha en riktig skola

Tomten jag vill ha en riktig skola, en sån som man har när man är liten. Tomten jag vill ha en riktig skola, jag vet att du inte gör mig besviken.Efter de katastrofala PISA-resultaten som kom lagom till jul förra året var det mer än en förtvivlad lärare som skrev till tomten för att be om en ordentlig skola.

Cornucopia - 06 mar 15 kl. 09:43

Försvarsmaktens utförsäljningar av fastigheter dränerar försvarsbudgeten

Hur Sveriges försvar kan kosta så mycket, men leverera så lite är ett mysterium. En delförklaring hittas i utförsäljningen av försvarsfastigheter och anläggningar, som i själva verket dränerar Försvarsmaktens budget istället för att stärka den.

Ju fler anläggningar Försvarsmakten avyttrar, desto mindre blir det kvar av försvarsbudgeten till faktiskt försvarsförmåga.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Säkerhetsbrist i lyxbygget: ”Dödsfällor”

Oscar Properties har precis färdigställt tornet Innovation vid Torsplan, och är i full färd med byggandet av systertornet Helix. Nu visar nya uppgifter på stora brister i säkerheten kring bygget. Det är Dagens Industri som rapporterar om lyxbyggarens bristande säkerhet.

Dagens PS - 1 timme sedan

Tesla släpper racingspel som går att styra med bilratten

I dagens techbrief kan du läsa om Boeings comeback på Paris Air Show, Googles miljardinvestering i San Francisco och Teslas nya racingspel. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Tvärvändningen: Boeing får löfte om stororder på olycksmodellen Trots att modellen 737-8 MAX stått på marken i fyra månader fick Boeing oväntat in ett löfte om en stororder på 200 plan under andra dagen av Paris Air Show, rapporterar CNET.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Spotify investerar i Facebooks nya valuta

Under nästa år planerar Facebook att lansera den digitala plånboken Calibra, med tillhörande kryptovaluta som ska heta Libra. Flera stora bolag har klivit in i satsningen – och nu ansluter även svenska Spotify.  Under gårdagen offentliggjorde Facebook officiellt planerna på en så kallad kryptovaluta, efter mycket spekulation och rykten.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Voi får kritik av Arbetsmiljöverket

Det unga företaget som hyr ut elsparkcyklar får kritik för undermålig arbetsmiljö. Det skriver Di Digital som tagit del av handlingar från Arbetsmiljöverket. Voi är ett av de ledande bolagen på den nya marknaden för elsparkcyklar i Sverige, och värderades nyligen till en miljard kronor.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bör en politisk vilde få behålla riksdagsplatsen?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Emma Carlsson Löfdahl (L) valde att lämna Liberalerna men sitter kvar i riksdagen som politisk vilde och lyfter nu full lön och övriga förmåner – trots att hon alltså inte är i riksdagen eller på något sätt deltar i arbetet där.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Hon har time-out – plockar ut över 200.000 kronor

”Förtroendeskadligt”, säger talmannen om riksdagskvinnans agerande. Det är Aftonbladet som berättar att den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.000 kronor – trots att hon har time-out och inte närvarar överhuvud taget i riksdagsarbetet.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Krisen fortsätter för pressade klädkedjan

Försäljningen fortsätter falla för MQ, som rapporterar ännu en förlust. MQ redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Därför stiger Asienbörsen i dag

USA:s president Donald Trump har ett finger med i spelet. Kolla här! Donald Trump twittrade i går att han haft ”ett väldigt bra telefonsamtal” med Kinas president Xi Jinping.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Maj stark månad för bostadspriserna

Det bekräftas i ny statistik. Men nu kan priserna bli lite svagare i juni, tror experter. Enligt Valueguard gick bostadspriserna generellt upp med 0,7 procent i maj för både villor och bostadsrätter, skriver SvD.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Ny rapport spår mörk framtid för handeln

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Osynlige mannen toppar inkomstligan överlägset
”Ändå är chansen stor att du aldrig hört hans namn”, skriver Aftonbladet om den stenrike doldissvensken.
Butiksdöden: 30.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.