Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 01:18

Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 07:38

Kinesiska infrastrukturbolag leder uppgång på AsienbörsernaDe asiatiska börserna fortsatt att stiga på tisdagen. USA:s president Donald Trump hotade på måndagen med nya tullar mot Kina om inte Xi Jinping går med på ett möte under sommarens G20-möte..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Asienbörserna, USA, Donald Trump, Kina, Xi Jinping, G20

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinesiska, infrastrukturbolag, leder, uppgång, Asienbörserna
DI - 10 jul 15 kl. 13:26

Börsen: Bankaktier leder uppgången

Förhoppningar om att ett Greklandavtal närmar sig tillsammans med uppgångar för de kinesiska aktieindexen bidrog till att lyfta Stockholmsbörsen på bred front under fredagens förmiddagshandel..

DI - 11 jun 19 kl. 06:27

Morgonkoll: Kina leder uppgång i Asien

Asienbörserna bjuder på fortsatta uppgångar på tisdagen. Förhoppningar om stimulanser driver på kinesiska infrastrukturaktier..

DI - 26 jul 17 kl. 09:40

Stockholmsbörsen: Oljebolagen leder uppgången

Stockholmsbörsen handlas till en mindre uppgång i den tidiga handeln på onsdagen. Oljebolagen går i täten för uppgången..

Affärsvärlden - 08 dec 17 kl. 08:13

Tokyobörsen leder uppgång i Asien

De ledande Asienbörserna avslutade börsveckan med stabila uppgångar i spåren av USA-marknadernas uppgång på torsdagskvällen..

DI - 05 jun 12 kl. 21:26

USA-börser: Finansbolag leder uppgång

Med ungefär en timme kvar på handelsdagen handlades de ledande amerikanska indexen på plus, efter att tidigare under dagen handlats kring nollan eller i svagt negativt territorium. Uppgångarna stöddes av att det sammanvägda ISM-indexet för tjänstesektorn slagit analytikernas förväntningar..

Affärsvärlden - 20 jun 12 kl. 13:18

Bolagen som leder uppgången

Stockholmsbörsen klättrade uppåt på onsdagen efter att inledningsvis handlats kring nollan. Uppgångarna leddes av H&M och Electrolux, där H&M steg på en rapport som slog förväntningarna och Electrolux ökade efter amerikansk leveransstatistik..

DI - 20 jun 12 kl. 13:30

Stockholmsbörsen: H&M och Elux leder uppgången

Stockholmsbörsen klättrade uppåt på onsdagen efter att inledningsvis handlats kring nollan. Uppgångarna leddes av H&M och Electrolux, där H&M steg på en rapport som slog förväntningarna och Electrolux ökade efter amerikansk leveransstatistik..

Affärsvärlden - 16 dec 13 kl. 14:50

H&M leder uppgång på börsen

Stockholmsbörsen handlas efter lunchtid uppåt på måndagen. H&M går i bräschen för uppgången efter att under morgonen ha släppt en urstark försäljningsrapport för november månad..

Affärsvärlden - 24 feb 14 kl. 17:11

Sektorerna som leder uppgången på Wall Street

Börserna i New York inledde veckan med stigande kurser. I bräschen för uppgången gick olja & gas och hälsovård. Sämst gick telekom och råvaror..

DI - 04 feb 15 kl. 08:10

Asienbörser: Japan leder uppgången

Efter flera dagar med stigande kurser var det mestadels uppgångar Kina på onsdagen. En stängning på plus i USA föregående handelsdag och optimism kring oljepriset fick handlarna att trycka på köpknappen..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Järnmalmspriset nära 5-årshögsta

Järnmalmen rörde sig på tisdagen åter mot de nivåer som noterades i slutet på förra veckan, det högsta priset på fem år, efter att ha sjunkit tillbaka något på måndagen..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Han blir ny vd för Plantasjen

Ratos har utsett Olav Thorstad till ny vd i växtkedjan och portföljbolaget Plantasjen..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Positiv öppning väntas på USA-börserna efter Draghi-uttalande

Terminerna för ledande USA-börser indikerade en tydlig uppgång inför tisdagens Wall Street-öppning..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Trumps kritik mot Draghi: De har kommit undan med detta i åratal

USA:s president Donald Trump klagar på att euron försvagas efter ECB-chefen Mario Draghis uttalande..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

SvD: Två köpvärda aktier

Såväl en nischbank som en vårdoperatör får köprekommendationer av SvD:s analystjänst..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Commerzbank: ECB sänker räntan redan i juli

Europeiska centralbanken, ECB, kommer troligtvis att sänka sin styrränta redan vid nästa policymöte i den 25 juli. Den bedömningen gör den tyska storbanken Commerzbank..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Analyschef: Facebooks kryptovaluta bra för bitcoin

Lanseringen av Facebooks kryptovaluta libra är positivt för bitcoin, menar Jasper Lawler vid London Capital Group, LGC..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Volvo i avtal med Nvidia om AI-plattform

Volvokoncernen har skrivit ett avtal med amerikanska Nvidia om att gemensamt utveckla det beslutsfattande systemet för självkörande kommersiella fordon och maskiner..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Draghi drar upp börsen

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med en nedgång men vände upp efter att Mario Draghi antytt att ytterligare lättnader kan komma att behövas i euroområdet..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Spotify backar Facebooks kryptovaluta

Facebook presenterade på tisdagen det omtalade fintech-projektet Libra, en kryptovaluta som "ska bygga ett nytt finansiellt system för online-överföringar". Ett av bolagen i konsortiet kring Libra är svenska Spotify..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.