PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 14:09

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 07:17

Här är bankerna med billigast bolånÄven i maj hade Landshypotek den lägsta snitträntan på tremånaders bolån med 1,26 procent vilket är marginellt ner från föregående månad. Landshypotek tillåter en belåningsgrad på upp till 75 procent. Tvåa på listan är Avanza/Stabelo som i maj sänkte räntan från 1,34 till 1,29 procent. Det börjar nu få genomslag och snitträntan sjönk med 0,03 procentenheter till 1,30 procent i maj. Hypoteket hamnar på en tredjeplats med en snittränta på 1,31 procent följt av Skandia med 1,35 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Landshypotek, AvanzaStabelo, Skandia, Länsförsäkringar, Swedbank, Nordea, Landshypoteks, Danske Bank, Handelsbanken, Ica Banken, Ica, Bolån, SBAB, SEB, Banken, Bank, Gustavsson, Compricer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är bankernamed , billigast, bolån
Corren - 07 okt 15 kl. 14:52

Småbankerna billigast på bolån

SEB har kraftigt höjt sina rörliga bolåneräntor den senaste månaden och är därmed inte längre billigast bland storbankerna..

UNT - 07 okt 15 kl. 14:52

Småbankerna billigast på bolån

SEB har kraftigt höjt sina rörliga bolåneräntor den senaste månaden och är därmed inte längre billigast bland storbankerna..

SvD - 13 maj 16 kl. 15:32

Så feta blir bankerna på bolånens vinstmarginal

1,48 procent. Så stor är bankernas vinstmarginal på bolån första kvartalet i år. Det visar ny redovisning från Finansinspektionen.

Expressen - 12 feb 19 kl. 10:11

Så mycket tjänar bankerna på bolånen

Bankernas marginaler på bolån uppgick till 1,50 procent i december.I slutet av det förra kvartalet, i september, var bolånemarginalen 1,55 procent.Det framgår av Finansinspektionens (FI) kvartalspublicering över bankernas marginal på bolån..

DI - 12 jul 17 kl. 14:04

Billigast bolån hos staten i juni

Statliga SBABs kunder kunde i juni glädja sig åt den lägsta genomsnittsräntan för bolån med tre månaders bindningstid tätt följt av Danske Bank och ICA Banken. Det visar bankernas månadsstatistik..

DN - 29 okt 13 kl. 15:17

Bankerna: Bind bolånen nu

De långa marknadsräntorna är fortsatt låga till följd av utvecklingen i USA. Det finns fördelar med att binda bolånen nu, anser flera bankekonomer..

Expressen - 14 okt 15 kl. 12:56

Så delar bankerna på bolånekakan

Swedbank har tappat drygt 28 procent av sina bolånekunder under 2000-talet. Det skriver Dagens industri. Vinnare är utmanare till de fyra stora, som Danske Bank, Skandiabanken, SBAB – och framför allt Länsförsäkringar..

DI - 15 aug 17 kl. 10:06

Så mycket tjänar bankerna på bolån

Bankernas bruttomarginal på bolån steg till 1,73 procent i det andra kvartalet 2017 från 1,72 procent föregående kvartal. Det visar en sammanställning från Finansinspektionen.  Ökningen beror enligt FI på två faktorer.

GöteborgsPosten - 04 dec 17 kl. 15:52

Bankerna gillar bolån mer än växande företag

I slutet av 90-talet lånade bankerna ut dubbelt så mycket pengar till företag som till hushåll. I dag är det på väg att bli tvärt om, enligt statistik från SCB. Resultat: små och medelstora företag som bidrar med mest skatteintäkter och arbetstillfällen riskerar att inte finna finansiering, skriver Froda och Företagarna..

BT - 29 dec 17 kl. 04:00

Borås näringsliv drabbas när bankerna prioriterar bolån

Idag lånar bankerna ut mer till privatpersoner än till näringsidkare. Resultatet är förödande, menar skribenterna..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Megaaffär i läkemedelssektorn

Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan.   Affären som motsvarar ett pris på 188:24 dollar och motsvarar en premie på omkring 45 procent jämfört med Allergans stängskurs på måndagen om 129:57 dollar. Efter förvärvet väntas aktieägarna i Abbvie kontrollera cirka 83 procent av bolaget medan Allergans ägare får ett innehav om 17 procent av bolaget.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Guldet på sexårshögsta

I morse kostade ett troy ounce guld 1437,99 dollar mot 1408,62 dollar i går eftermiddag. USA:s senaste sanktion mot Iran har spätt på den globala marknadsoron, vilket tillsammans med konflikten mellan USA och Kina, lägre räntor och en svagare dollar bidragit med bränsle till guldpriset. Det är också möjligt att guldet kan stiga ytterligare, menar analytiker på Citi rapporterar Reuters.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Bättre information om kollektivavtalade försäkringar och pensioner

  ”Vårt mål är att de försäkrade ska kunna fatta välgrundade beslut som gör att de får ut mesta möjliga värde av sina kollektivavtalade försäkringar. Genom att samordna informationen får vi ännu bättre förutsättningar för att rätt information ska nå rätt mottagare i rätt tid”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Parterna på svensk arbetsmarknad förhandlar och informerar om kollektivavtalade försäkringar som tjänstepension, sjukförsäkring och försäkring vid arbetsskada.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

DNB: Det värsta är över för Leo Vegas

  ”Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras”, skriver DNB i analysen. Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är tisdagens aktieanalyser

DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SBAB sänker boräntorna

Enligt SBAB beror sänkningen på att upplåningskostnaderna för längre löptider minskat vilket ökat bankens marginaler. Samtidigt har Riksbanken och andra centralbanker de senaste månaderna agerat på ett sätt som bidragit till att marknadens förväntningar på högre ränteläge har minskat och de längre marknadsräntorna har därför sjunkit. – Det extrema ränteläget fortsätter.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Ökad förlust för modebolaget

Venue Retail Group redovisar ett resultat efter skatt på -23,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 (-13,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:16 kronor (-0:09). Nettoomsättningen uppgick till 163 miljoner kronor (169).

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Billerud Korsnäs i mångmiljardaffär med AMF

Priset motsvarar ett bolagsvärde om 12,2 miljarder kronor på skuldfri basis. Affären förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2019. I samband med transaktionen har Bergvik Skog Öst och Billerud Korsnäs även ingått ett 15-årigt avtal avseende försäljning av virke.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.