Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 10:23

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 07:09

Flygbokningarna minskar drastisktCirka 13-procentig nedgång jämfört med förra sommaren. Flera faktorer spelar in. En orsak till det minskade antalet bokningar tros vara klimatdebatten. En annan att folk inväntar sommarvädret med förra sommarens extremvärme i minnet. Det säger Katarina Daniels, kommunikationsansvarig för resebyråkedjan Ticket, till Ekot i Sveriges Radio som rapporterar om att läget för resebolagen väntas bli tuffare än under fjolårets sommar.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Katarina Daniels, Ticket, Ekot, Sveriges Radio, Europa, SR, Axtelius, Swedavia, SAS, Flygbokningarna, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygbokningarna, minskar, drastiskt
Kristianstadsbladet - 11 jun 11 kl. 17:30

Lodjuren minskar drastiskt i Skåne

Foto: Scanpix
Lodjuren minskar drastiskt i Skåne och har nu nästan försvunnit helt.
Lodjur lever i skogarna i norra Skåne och nordvästra Blekinge. Men kanske inte så länge till.

SvD - 12 jan 15 kl. 11:56

Arbetskraftsinvandringen minskar drastiskt

Arbetskraftsinvandringen till Sverige minskar drastiskt. Den främsta orsaken är färre bärplockare, men en förändring syns även inom traditionella LO-yrken..

DN - 08 apr 16 kl. 11:14

Antalet flyktingar till Tyskland minskar drastiskt


Berlin. Antalet flyktingar som kommer till Tyskland minskar drastiskt från 90.000 i januari till 20.

Sydöstran - 13 jul 16 kl. 09:31

Langningen i i Blekinge minskar drastiskt

Langningen av alkohol till ungdomar minskar – och i Blekinge dessutom drastiskt. – Föga förvånande, säger kommunpolisen Anders Wiklander..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Arbetsmarknaden minskar drastiskt

Arbetsmarknaden krymper drastiskt i Dalarna. Något måste göras nu, säger Jan Sundqvist, utredare på Arbetsförmedlingen..

YLE - 19 jun 12 kl. 07:23

Självmord minskar drastiskt bland män

Finländarna begår mer sällan självmord än tidigare, rapporterar dagens Helsingin Sanomat. År 2010 tog 954 personer livet av sig. Det här är den lägsta siffran på tio år.

GöteborgsPosten - 30 jan 15 kl. 14:39

Antalet grönfinkar minskar drastiskt

Antalet grönfinkar i landet fortsätter att minska drastiskt. Sjukdomen gulknopp tros vara orsaken..

Blekinge Läns tidning - 04 maj 16 kl. 14:19

Biblioteksbesök minskar drastiskt

Antalet biblioteksbesök i Storbritannien har sjunkit drastiskt de senaste tio åren, skriver The Guardian. En ny studie beställd av det brittiska kulturdepartementet visar på en minskning av vuxenbesöken med 30 procent.(TT).

Barometern - 04 maj 16 kl. 14:19

Biblioteksbesök minskar drastiskt

Antalet biblioteksbesök i Storbritannien har sjunkit drastiskt de senaste tio åren, skriver The Guardian. En ny studie beställd av det brittiska kulturdepartementet visar på en minskning av vuxenbesöken med 30 procent.(TT).

Sydöstran - 04 maj 16 kl. 14:19

Biblioteksbesök minskar drastiskt

Antalet biblioteksbesök i Storbritannien har sjunkit drastiskt de senaste tio åren, skriver The Guardian. En ny studie beställd av det brittiska kulturdepartementet visar på en minskning av vuxenbesöken med 30 procent.(TT).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Hållbar klädstartup lockar H&M och Kappahl

”Vi ser fram emot att bidra till Renewcells viktiga arbete”, säger Kappahls hållbarhetschef Fredrika Klarén. VA.se berättar att bolaget, som uppges koka ned kläder för att få fram fräscha fibrer, precis tagit in 50 miljoner i en kapitalrunda.

Dagens PS - 45 minuter sedan

SBAB sänker bolåneräntorna

SBAB har sänkt listräntorna för bolån med 2 till 10 års räntebindningstid med mellan 0,10 och 0,40 procentenheter. Banken uppger i ett pressmeddelande att upplåningskostnaderna för längre löptider den senaste tiden har minskat vilket har medfört att bolånemarginalerna för längre löptider har ökat. ”Det extrema ränteläget fortsätter.

Dagens PS - 1 timme sedan

Tror du att Förbifarten blir färdig i tid?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Enligt nya uppgifter dras Förbifarten med stora förseningar, men ännu har inget uttalande gjorts från Trafikverket.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Analys: Wallenbergs aktie proffsens favorit

”Ta rygg på Wallenberg – aktien ska upp 30 procent”, heter det i Di:s rubrik. Tidningen har kikat närmare på de 43 svenska aktier som sorterar under indexet Stoxx 600 Europe. Här är några av dem och mest poppis bland analytikerna är försvarsmaterielbolaget Saab vars största ägare är Wallenbergs maktbolag Investor.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nya uppgifter: Förbifarten försenas ”minst två år”

Mångmiljardprojektet Förbifart Stockholm kommer att försenas minst två år, enligt uppgifter till Dagens Industri.  Dagens PS har tidigare rapporterat om granskningen av projektet som Dagens Industri har gjort. Tidigare uppdagades att byggbolaget LSAB lurat projektet på pengar och inte genomfört det jobb man skrivit avtal för – och just nu pågår arbetet med att hitta en ny entreprenör.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Snart säljarnas marknad på bostadsfronten?

Fördelen för köparna fortsätter att minska och detta gäller framförallt i storstäderna, visar Fastighetsbyråns senaste mäklarpanel. Fördelen anses vara som minst i Göteborg och man får gå tillbaka till augusti 2017 för att hitta en så liten fördel i samtliga storstäder. ”Storstäderna brukar gå i bräschen för utvecklingen och det är där vi ser den tydligaste förändringen nu.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Storföretagen slår larm: Kronraset skadar oss

Det här uppger nästan hälften av de svenska storföretagen i en ny rapport. Swedbank står bakom den nya rapporten där storföretagen uppger att kronförsvagningen slår mot deras vinster, skriver SvD Näringsliv. Under de senaste sju åren uppges den svenska valutan ha tappat runt 30 procent av sitt värde och bara vart femte bolag anser att kronan har positiv inverkan på deras lönsamhet.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Utsläppen ökar från nya bilar – igen

Det är andra året i följd som utsläppen ökar från nya passagerarbilar i EU. Det här konstaterar Europeiska miljöbyrån, rapporterar Ekot i Sveriges Radio och förklarar att i snitt släppte nyregistrerade passagerarbilar i Europa ut 120,4 gram koldioxid per kilometer i fjol, vilket uppges vara två gram mer än året innan. Flera faktorer sägs ligga bakom utsläppsökningen.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Hög risk i Swedbank – nytt högsta för Bitcoin

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Sparekonomer varnar för Swedbank-aktien
Efter penningtvättshärvan har det varit rusning till aktien, men riskerna är höga, menar experterna. Experter: ”Kronan inte så svag som det verkar”
De senaste åren har kronan försvagats betänkligt, och många har försökt gå till botten med orsakerna.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Hoppade av drömjobbet – blev småföretagare

”Det är tryggare att äga makten över sina livsbeslut än att vara anställd.” Det säger Christina Sundåker till Dagens Industri. För tre år sedan gjorde hon något radikalt: hon sade upp sig sin vd-post, och blev småföretagare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.