DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 13:19

DI - 11 jun 19 kl. 07:12

Inför avtalsrörelsen: Utvecklingen i industrin försvagasLedande indikatorer tyder på att utvecklingen i industrin försvagats på senare tid – såväl i Sverige som internationellt – och världshandeln visar en tydlig avmattning. Samtidigt har svensk industriproduktion utvecklats väl jämfört med andra länder de senaste åren, även om det syns en viss avmattning på sistone..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inför avtalsrörelsen, Utvecklingeni , industrin, försvagas
Skånskan - 12 mar 19 kl. 15:00

Spräck löneglastaket i välfärdsektorn

Det är dags för jämställda och hälsosamma villkor i välfärdssektorn.
Vårdförbundet är inne i förhandlingar med Sveriges kommuner och landsting, SKL, med tydligt uppdrag från våra medlemmar. Det är dags att spräcka löneglastaket och göra villkoren i vården både jämställda och hälsosamma.

E24 - 25 sep 15 kl. 10:34

Intern splittring oroar LO-basen

LO-förbunden riskerar att splittras i den kommande avtalsrörelsen. På så sätt skulle LO försvagas i förhandlingarna. Den analysen gör LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson i en intervju med Sveriges Radio..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Klippläge i tre svängiga aktier med maxad potential

Utsikterna har förbättrats för Stockholmsbörsen, enligt Investtechs tekniska analys. Tre aktier med hög volatilitet ligger nu i stigande trendkanaler och signalerar fortsatta uppgångar. För den som är beredd på stora svängningar finns möjlighet till riktigt bra avkastning.

DI - 15 minuter sedan

GHP Specialty Care tecknar femårigt avtal värt uppemot 45 miljoner kronor per år

GHP Specialty Care har tecknat ett femårigt avtal med Kuwait Medical Care Holding Company. Avtalet, som uppskattas vara värt mellan 35 och 45 miljoner kronor per år, innebär att bolaget kommer att vara operatör år Kuwait Hospital..

DI - 15 minuter sedan

Pfizer förvärvar bioteknikbolag för 109 miljarder

Det amerikanska läkemedelsbolaget Pfizer förvärvar bioteknikbolaget Array. Köpeskilling uppgår till 48 dollar per aktie vilket ger Array ett företagsvärde på 11,4 miljarder dollar eller 108 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 15 minuter sedan

VW-toppen: Noteringsklimatet inte optimalt för Traton

Det rådande finansiella klimatet för att sätta Volkswagens Scania-ägande buss- och lastbilsdel, Traton, på börsen i sommar är inte idealiskt, men inte heller dåligt, sade den tyska fordonskoncernens finanschef till Bloomberg News på måndagen. .

DI - 15 minuter sedan

Kontigo Care tecknar avtal med tre nya kommuner – aktien stiger

Det First North-listade e-hälsovårdsbolaget Kontigo Care har tecknat avtal med tre kommuner för leverans av bolagets hälsoplattform Previct för förstärkt och prediktiv beroendevård. .

DI - 30 minuter sedan

Säkerhetsbolag hotas av höga böter i Norge

Säkerhetsbolagen Verisure och Sector Alarm hotas av höga böter från Konkurransetilsynet i Norge. Bolagen anklagas för olagligt samarbete vid försäljning av bostadslarm, skriver Dagens Næringsliv. .

DI - 30 minuter sedan

Fortsatt svagt på Stockholmsbörsen – bankerna ger stöd

Stockholmsbörsen har inlett den nya veckan oregelbundet efter fredagens rekyl på en längre uppgångsfas. Banker placerar sig i toppen av storbolagsindexet medan H&M agerar sänke..

DI - 45 minuter sedan

Lufthansa rasar efter vinstvarningen

Den tyska flygjätten Lufthansa rasar med nästan 12 procent under måndagsförmiddagen i spåren av söndagens vinstvarning. Vinstvarningen låg även som en våt filt över hela den europeiska flygsektorn som backar på bred front. .

DI - 45 minuter sedan

Mångmiljonsmäll: EQT-toppar får bakläxa om skatt i domstol

Ett tiotal partners och anställda i riskkapitaljätten EQT får bakläxa i domstol mot Skatteverket om hur utdelningar från två av bolagets fonder ska beskattas. .

DI - 1 timme sedan

Robotar hotar bankjobb när arbete mot penningtvätt automatiseras

Automatiseringen av arbetet mot penningtvätt kommer att resultera i nedskärningar på de nordiska storbankerna. Nordea vill att 80 procent av övervakningen ska ske genom algoritmer i framtiden. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.