Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 26 June, 06:23

Affärsvärlden - 11 jun 19 kl. 07:11

Ekonomer ser försvagad utveckling för industrinLedande indikatorer tyder på att utvecklingen i industrin försvagats på senare tid - såväl i Sverige som internationellt - och världshandeln visar en tydlig avmattning. Samtidigt har svensk industriproduktion utvecklats väl jämfört med andra länder de senaste åren, även om det syns en viss avmattning på sistone..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomer, ser, försvagad, utvecklingför , industrin
YLE - 23 nov 16 kl. 18:34

Holmgren stannar i Åtvidaberg – ”Vi ser en kontinuerlig utveckling”

Det blir ytterligare två säsonger i Åtvidabergs FF för Hampus Holmgren. Det här bekräftar klubben på sin webbplats. Vasa IFK-produkten Hampus Holmgren lämnade i mars 2013 Finland för spel i Åtvidabergs FF.

Barometern - 12 jul 14 kl. 14:20

Larsson: Jag ser en positiv utveckling

I dag spelar OAIK sin sista match innan det korta sommaruppehållet. Vårsäsongen har varit vinglig men på slutet har laget tagit kliv i rätt riktning. – Vi lär oss av våra misstag och jag ser en utveckling som jag gillar, säger tränaren Henrik Larsson På tolv matcher har det bara blivit två segrar och poängskörden, elva inspelade, är skralare än vad OAIK hade önskat sig.

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 12 kl. 04:00

"Vi ser tecken på utveckling"

Susanne Rosenström är chef för område funktionshinder på omsorgsförvaltningen. Hon säger att förvaltningen och Ylva Landin har helt olika uppfattningar om verksamheten och om Alexandra trivs eller inte.? Vi har följt upp verksamheten ett antal gånger och vi har inte hittat något som säger att det här inte blir bra.

ÖstersundsPosten - 27 feb 15 kl. 12:03

Vi ser en positiv utveckling

I Region Jämtland Härjedalen, som på andra håll i landet, ser vi en långsam men positiv utveckling under 2015 med fler nyanställningar och större orderingångar för industrin..

UNT - 05 jun 13 kl. 18:31

Hur ser framtidens IT-utveckling ut?

Liri Andersson, brittisk affärsstrateg, höll föreläsning på UNT på temat framtidens IT-utveckling..

Regeringen - 04 apr 17 kl. 10:00

Stig Svensson ser över assistansmarknadens utveckling

Utredaren Stig Svensson ska se över assistansersättningens utveckling och hur marknaden för anordnare av personlig assistans har vuxit fram. Det beslutade Socialdepartementet den 4 april 2017. – Regeringen har redan vidtagit ett antal åtgärder mot fusk och brottslighet inom välfärdssystemen och assistentersättningen.

PrivataAffärer - 09 nov 17 kl. 14:03

Ministern ser "mer balanserad" utveckling på bomarknaden

Bostadspriserna i Sverige har sjunkit på sistone, framför allt i Stockholm. En stark svensk ekonomi talar dock för att det framöver blir en mer balanserad utveckling på bostadsmarknaden snarare än stora problem. Det sade bostadsminister Peter....

SR - 20 apr 15 kl. 13:51

LO ser positivt på ekonomin

LO:s ekonomer ser positivt på Sveriges ekonomi och tror att BNP ökar med tre procent i år. Framför allt är det en bättre utveckling i Europa som får tillväxten att ta fart, säger LO:s chefsekonom Ola Pettersson..

Sydöstran - 18 jan 16 kl. 06:03

Positiv utveckling på Sörbycentret

För några år sedan såg det mörkt ut för Sörbycentret som sattes i konkurs. Men den stora industrifastigheten som sedan såldes i en auktion med Kronofogden har nu hämtat sig och man ser en positiv utveckling med ett ökande antal hyresgäster..

DalaDemokraten - 21 nov 17 kl. 18:28

Leksands klubbdirektör om skrivelsen till förbundet: "En farlig utveckling"

Leksands IF gör gemensam sak med fem andra allsvenska klubbar. I en skrivelse till Ishockeyförbundet och SHL uttrycker de sin oro för sportens framtid. – Vi ser en farlig utveckling för svensk ishockey, säger LIF:s klubbdirektör Christer Plars..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Fedex stämmer USA:s handelsdepartement

Det amerikanska fraktbolaget Fedex stämde på måndagen USA:s handelsdepartement i ett försök att blockera införandet av hårdare restriktioner för export och import..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Johnson: Vi lämnar EU med eller utan avtal

Premiärministerfavoriten Boris Johnson, som i nuläget har störst stöd för att axla rollen som ny ledare för Konservativa partiet i Storbritannien, kommer att ta Storbritannien ur EU utan ett avtal om förhandlingarna inte lett någonstans i slutet av oktober. Det säger Johnson i en intervju med BBC..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Skogsbolag vinnare på börsen

Stockholmsbörsen handlades svagt nedåt vid lunchtid på tisdagen, tyngt av storbankerna..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Deutsche Banks aktiechef uppges rata roll i bad bank

Deutsche Banks globala aktiechef Peter Selman är på väg bort från banken inför att den tyska storbanken ska krympa sin investmentbanksdel. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

BMW ökar takten i elbilsutvecklingen

Hela den europeiska bilindustrin pressas av striktare utsläppsregler, vilket får tillverkarna att göra vad de kan för att skynda på utvecklingen av eldrivna fordon..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Svolder flaggar för ägande på 5 procent av kapitalet i Magnolia Bostad

Investmentbolaget Svolder har efter en transaktion på måndagen nått upp i ett ägande på drygt 5 procent av kapitalet i hyresbostadsutvecklaren Magnolia Bostad..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Är fonden som stigit med 400% på tio år fortfarande köpvärd?

Under de tio år som Rhenman Healthcare Equity L/S varit aktiv har den genomsnittliga årliga nettoavkastningen, efter förvaltnings-avgifter, varit 18 procent. Fondens andelar har på tio år mer än fyrfaldigats i värde..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Abbvie köper Allergan för 63 miljarder dollar

Läkemedelsbolaget Abbvie förvärvar Allergan i en affär värd cirka 63 miljarder dollar. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Erik Ullenhag drar sig ur partiledarstriden

Erik Ullenhag drar sig ur partiledarstriden i Liberalerna, skriver han i en debattartikel på Aftonbladet..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Bostadsköparna tappar fördel

Köparnas fördel på bostadsmarknaden har fortsatt att minska - det verkar som om bostadsmarknaden har anpassat sig till nya amorteringskrav och tuffare utlåning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.