Realtid > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 12:45

Realtid - 11 jun 19 kl. 06:00

”Skyll inte på Riksbanken för kronans svaghet”Kronans kräftgång lider mot sitt slut. Mot slutet av året kommer kronan har stärkts ordentligt mot både euron och dollarn. Det spår Christos Papahristodoulou, docent i nationalekonomi..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Riksbanken, Christos Papahristodoulou

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skyllinte på , Riksbankenför , kronans, svaghet
GöteborgsPosten - 13 aug 15 kl. 09:35

Minskat tryck på Riksbanken

Priserna i Sverige faller mindre än väntat. Det minskar sannolikheten för en ny räntesänkning från Riksbanken. Kronans utveckling de kommande veckorna ligger i fokus för beslutet..

SVT - 13 aug 15 kl. 12:50

Minskat tryck på Riksbanken för ny räntesänkning

Priserna i Sverige faller mindre än väntat. Det minskar sannolikheten för en ny räntesänkning från Riksbanken. Kronans utveckling de kommande veckorna ligger i fokus för beslutet..

PrivataAffärer - I förrgår: 09:37

Pimco: Riksbanken för optimistisk

Marknaden prisar i nuläget in att ECB och BOE i stort sett avvaktar fram till slutet av 2021, med vissa små sänkningar. Samtidigt som Fed väntas sänka räntan med nästan 100 punkter till början av 2021. Som liten öppen ekonomi är Riksbanken i stort en pristagare av vad andra centralbanker gör.

Affärsvärlden - 12 apr 16 kl. 14:34

SEB: Riksbanken har blivit kronans vän

Riksbanken, som enligt SEB:s tidigare undersökningar på senare tid har setts som en negativ faktor för kronans värde, är nu den svenska valutans vän, enligt en färsk analys..

Cornucopia - 24 okt 18 kl. 10:00

FLASH/BREAKING/PRESSTOPP: Riksbanken ändrar inte räntan

Riksbanken ändrar inte sin styrränta reporäntan. Ingen är det minsta överraskad.Som önskat av Riksbanken allt mindre värda.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Danske: Färre kunder tror att Riksbanken höjer räntan

Strategerna påpekar att ändringen inte är orimlig givet Riksbankens duvaktiga budskap i april. Kunderna har samtidigt svalnat lite på kronan, även om de fortfarande spår en förstärkning gentemot euron är det den minsta kronförstärkningen på tre år. Tre fjärdedelar av Danske Banks svenska kunder ger Riksbanken betyget ”dåligt” eller ”väldigt dåligt”.

Expressen - 13 nov 15 kl. 02:00

Riksbanken kan försvaga kronan

Riksbanken kan vara på väg att försöka försvaga kronkursen. Den slutsatsen drar SvD efter att ha intervjuat Riksbankschefen Stefan Ingves efter att han frågades ut i riksdagens Finansutskott i går. "Riksbanken är alltså beredd att sälja svenska kronor för att köpa utländska värdepapper och på så sätt försvaga kronans värde", skriver tidningen.

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 11:02

Riksbanken upphandlar leverantör för e-kronan

Avsikten är att Riksbanken i samarbete med leverantören ska utarbeta förslag, på hur en e-krona skulle kunna fungera. Målet är att bredda bankens kunskap om e-kronans tekniska möjligheter. Upphandlingen pågår under sommaren och hösten 2019 och därefter påbörjas utvecklingsarbetet tillsammans med den upphandlade leverantören.

DI - 06 mar 15 kl. 14:36

Riksbankschef: Kronans lyft "en stor besvikelse"

Går eurokursen under 9 kronor kommer Riksbanken att svara med nya lättnader. Det bedömer SEB. Vice riksbankschef Per Jansson kallar kronans förstärkning den senaste tiden "en stor besvikelse"..

SR - 07 aug 15 kl. 05:00

Kan bli valutaintervention för att försvaga kronans värde

Trots Riksbankens sänkningar av styrräntan till rekordlåga nivåer vägrar inflationen att ta fart. Sannolikheten ökar för åtgärder som obligationsköp och valutaintervention, att Riksbanken säljer valuta på marknaden för att försvaga kronans värde..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 45 minuter sedan

Politikerna förstår inte problemen med kapitalförsäkring för onoterade bolag

Det verkar som om både politikerna och myndigheterna struntar i risken för skatteundandragande i den onoterade miljön. Den slutsatsen drar Realtids krönikör Claes Folkmar..

Realtid - 1 timme sedan

First North-bolag bröt mot insiderreglerna

Hoylu, noterat på Nasdaq First North, får en saktionsavgift på 2,1 miljoner kronor av Finansinspektionen..

Realtid - 3 timmar sedan

KI:s barometerindikator sjunker

Nivån är den lägsta som uppmätts sedan september 2013. Den pekar på ett aningen svagare stämningsläge än normalt i ekonomin..

Realtid - 3 timmar sedan

Facebooks kryptovaluta kommer nästa år

Facebook kommer att lansera kryptovalutan libra i början av nästa år. Samtidigt startar Facebook dotterbolaget Calibra som ska syssla med digitala plånböcker..

Realtid - 4 timmar sedan

Regeringen skärper reglerna mot penningtvätt

Vid ett tidigarelagt regeringssammanträde i dag införs skärpta regler mot penningtvätt..

Realtid - 4 timmar sedan

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame och Borg, Svanberg och Johnson bakom nytt fastighetsbolag samt JP Morgans hedgefond skiftar fokus. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep..

Realtid - 6 timmar sedan

Advokatbyråerna positiva till att icke-jurister inkluderas i styrelsen

Advokatbyråerna är positiva till att icke-jurister tar plats i deras ledning och styrelse. Det visar Regis partnerstudie. "Ett bra ledarskap behöver inte alltid komma från de egna delägarna, även om det finns många bra exempel på drivna och duktiga managing partners", säger Ylva Gnosse, expertkonsult på Regi..

Realtid - 6 timmar sedan

”Marknaden för kryptovalutor är en självklar del av framtiden”

Marknaden för kryptovalutor har fallit från 830 miljarder dollar till 100 miljarder dollar – ett fall på 87 procent. Entreprenören Dennis Sahlström tror att kryptovalutor och blockchaintekniken kommer fortsätta svänga – och förändra våra liv..

Realtid - 19 timmar sedan

Sveriges yngsta advokat är korad

Lina Andréasson på Moll Wendén Advokatbyrå fick sin advokattitel i förra veckan. Med sina 26 år innebär det att hon är Sveriges yngsta advokat. “Advokattiteln är en kvalitetsstämpel” säger hon..

Realtid - 20 timmar sedan

Göran Persson: ” Jag är oerhört handlingsriktad”

Swedbanks tillträdande styrelseordförande Göran Persson hoppas kunna presentera en ny vd i höst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.