PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 20 June, 06:58

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 23:58

Oriflame: Kommittén rekommenderar budetKommittén anser visserligen inte att Oriflames fundamentala värde fullt återspeglas i erbjudandet, baserat på kommitténs starka tro på Oriflame, bolagets historiska förmåga att hantera utmanande marknadsförhållanden, den nuvarande strategin och Oriflames ledning, heter det. ”Å andra sidan, mot bakgrund av utvecklingen på bolagets viktigaste underliggande marknader, vilken kontinuerligt kommunicerats av bolaget, är kommittén inte trygg i att anta att den nuvarande negativa tillväxttrenden kommer att vända inom en snar framtid och bedömer vidare att det kan ta tid för bolaget att nå sina långsiktiga finansiella mål avseende både försäljningstillväxt och lönsamhet”, resonerar budkommittén. Oriflames utveckling, de utmanande marknadsförhållandena och riskerna
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Oriflames, Oriflame, PwC, Jochnick

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oriflame, Kommittén, rekommenderar, budet
DI - 08 apr 11 kl. 10:16

Oriflame: Credit Suisse rekommenderar köp

Credit Suisse inleder bevakningen av Oriflame med rekommendationen outperform och riktkursen 400 kronor..

DI - 22 maj 19 kl. 14:21

Kursglädjen avtar – Oriflame handlas klart under budet

Kursyran efter familjen af Jochnicks bud på Oriflame har minskat gradvis under tisdagen när storägare och experter har fått säga sitt. På onsdagseftermiddagen handlas aktien en bit under budnivån..

DI - 23 maj 19 kl. 16:18

Ny storblankare dyker upp i Oriflame – tror inte på budet

Dagen efter grundarfamiljen af Jochnicks utköpsbud på Oriflame dyker en ny storblankare upp i bolaget. Psquared AM har kortat 1,04 procent av kapitalet, enligt ägardatatjänsten Holdings..

DI - 10 jun 19 kl. 22:48

Oberoende kommitté ger budet tummen upp

Den oberoende budkommittén i Oriflame rekommenderar aktieägarna att acceptera budet från budet från huvudägarna. Budet är helt enkelt för bra, menar kommittén. .

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 08:02

Storägare vill köpa ut Oriflame från börsen

Budet motsvarar en premie om 34,8 procent i förhållande till stängningskursen tisdagen den 21 maj och en premie om 31,9 procent i förhållande till den volymvägda snittkursen under de tio senaste handelsdagarna. Budet kommer inte att höjas, skriver familjen af Jochnick och betonar att bolaget efter ett sådant uttalande inte kan höja budet enligt de så kallade take over-reglerna som gäller på Stockholmsbörsen. ”Vår familj har alltsedan bolaget grundades 1967 varit djupt engagerad i Oriflame och vi känner ett stort ansvar i rollen som bolagets huvudägare.

DI - Igår: 11:30

Aktiespararna: Acceptera budet på Oriflame

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att anta budet på 227 kronor på Oriflame från Walnut Bidco. .

Affärsvärlden - Igår: 11:28

Aktiespararna: Acceptera Oriflame-budet

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att anta budet på 227 kronor på Oriflame från Walnut Bidco..

Opinionen.se - 25 feb 14 kl. 07:50

Scania-kommitté ber ägare avvakta


Den oberoende kommittén i lastbilstillverkaren Scanias styrelse rekommenderar alla aktieägare att ha is i magen och inte fatta något slutgiltigt beslut i frågan om VW-budet på bolaget förrän all information finns tillgänglig, skriver Scania i ett pressmeddelande. Kommittén har anlitat tyska Deutsche Bank och amerikanska Morgan Stanley som finansiella rådgivare för att utvärdera budet. Scania-aktien lyfte 32 procent till cirka 195 kronor på Stockholmsbörsen i måndags sedan den tyska majoritetsägaren Volkswagen (VW) i fredags lagt ett bud på resten av bolaget på 200 kronor per aktie..

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 07:48

Scania-kommitté ber ägare avvakta


Den oberoende kommittén i lastbilstillverkaren Scanias styrelse rekommenderar alla aktieägare att ha is i magen och inte fatta något slutgiltigt beslut i frågan om VW-budet på bolaget förrän all information finns tillgänglig, skriver Scania i ett pressmeddelande.Kommittén har anlitat tyska Deutsche Bank och amerikanska Morgan Stanley som finansiella rådgivare för att utvärdera budet.Scania-aktien lyfte 32 procent till cirka 195 kronor på Stockholmsbörsen i måndags sedan den tyska majoritetsägaren Volkswagen (VW) i fredags lagt ett bud på resten av bolaget på 200 kronor per aktie..

Trelleborgs Allehanda - 25 feb 14 kl. 07:48

Scania-kommitté ber ägare avvakta


Den oberoende kommittén i lastbilstillverkaren Scanias styrelse rekommenderar alla aktieägare att ha is i magen och inte fatta något slutgiltigt beslut i frågan om VW-budet på bolaget förrän all information finns tillgänglig, skriver Scania i ett pressmeddelande.Kommittén har anlitat tyska Deutsche Bank och amerikanska Morgan Stanley som finansiella rådgivare för att utvärdera budet.Scania-aktien lyfte 32 procent till cirka 195 kronor på Stockholmsbörsen i måndags sedan den tyska majoritetsägaren Volkswagen (VW) i fredags lagt ett bud på resten av bolaget på 200 kronor per aktie..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Fonderna som fått guldmedalj av Morningstar

För varje parameter tilldelas fonden antingen ett positivt, neutralt eller negativt betyg, vilket sedan mynnar ut i ett övergripande betyg. De absolut bästa fonderna tilldelas ett guldbetyg, de näst bästa får silver och därpå brons. Nästa steg på betygstrappan är neutral och sist kommer negativ som är det sämsta betyget.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Just nu: Fed sitter still i båten

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade 113 av 114 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat medan en trodde på en sänkning med 25 punkter. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 19 december 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,25-2,50 procent.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Talmannen försvarar Fed: Trumps hot mot ordföranden är ”väldigt fel”

”Det sista vi behöver är en president som hotar ordföranden för Fed” för att få räntan dit han vill, sade hon. ”Detta är väldigt fel”. Donald Trump bad tidigare i år Vita husets jurister att utreda hans alternativ för att flytta Jerome Powell från posten som Fedordförande, detta efter att offentligt kritiserat Feds penningpolitiska beslut.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Capital Economics utesluter svensk räntesänkning

  De noterar att investerare de senaste veckorna dragit ned sina förväntningar på räntehöjningar från Riksbanken, där det nu prissätts oförändrade räntor långt fram i tiden, vilket är i linje med den syn Capital Economics haft under lång tid. ”Riksbanken sticker ut allt mer och vi tror att de kommer att sänka prognosen för reporäntan i nästa penningpolitiska rapport… Tidigare erfarenheter talar för att det är osannolikt med några stora förändringar. Men givet det duvaktiga skiftet i bias, särskilt från ECB, skulle det vara svårt för dem att presentera sin nuvarande prognos utan att röra en min”, skriver de.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

HSBC varnar för fler vinstvarningar i flygsektorn

Enligt analysen är det en dämpad efterfråga, i spåren av en ökad miljömedvetenhet hos konsumenter och en förväntan på varmt väder, som ligger bakom det låga antalet flygresenärer, skriver tidningen. Flygbolagen lyckas fylla sina plan, men endast efter prissänkningar vilket drabbar intäkterna, framkommer vidare. Lufthansa vinstvarnade i måndags och tappade drygt 12 procent på börsen, något som också drog med sig den europeiska flygbranschen.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Swedbank: Göran Persson vald till ordförande vid extrastämma

”Jag får förhoppningsvis göra en insats i den bank som jag förknippar med Sparbanksrörelsen”, sade Göran Persson till aktieägarna på stämman inför omröstningen. Han påpekade att han förberett sig för ordförandeskapet i Swedbank genom avsägande av flera styrelseuppdrag. Lennart Haglund från Sparbankernas ägarförening, ordförande i valberedningen, sade att han som Sparbanksföreträdare såg Göran Perssons erfarenhet från styrelsen i Sparbanken i Sörmland som ett ”extra plus”.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Danske: Färre kunder tror att Riksbanken höjer räntan

Strategerna påpekar att ändringen inte är orimlig givet Riksbankens duvaktiga budskap i april. Kunderna har samtidigt svalnat lite på kronan, även om de fortfarande spår en förstärkning gentemot euron är det den minsta kronförstärkningen på tre år. Tre fjärdedelar av Danske Banks svenska kunder ger Riksbanken betyget ”dåligt” eller ”väldigt dåligt”.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Attendo: Chef sålde aktier för kvarts miljard innan vinstvarningen

Läs också: Vinstvarning från Attendo Bolaget hävdar att han vid tidpunkten för affärerna inte kände till utvecklingen för den finländska verksamheten under det andra kvartalet. ”Attendo släppte sin kvartalsrapport för det första kvartalet första veckan i maj. Försäljningarna skedde två veckor efter rapporten och vid det tillfället fanns ingen information om den aktuella situationen.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Regeringen vill avskaffa värnskatten

Läs också: Regeringen vill sänka pensionärsskatten nästa år Förslaget är en del av 73-punktsprogrammet mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna. ”När skatten på de högsta arbetsinkomsterna sänks kan det bli mer lönsamt för personer med rörlig lön som redan har höga inkomster att arbeta en extra timme. Det blir också mer lönsamt för dem med de högsta arbetsinkomsterna att på andr

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

I kväll måste Fed leverera – annars kan börserna falla

Läs också: Trump sätter press på Powell: Får se vad han gör Vita huset har undersökt möjligheten att avsätta Fed-chefen – Marknadens förväntningar på en mer duvaktig inställning från Fed är närmast universell. Men den stora frågan är graden av duvaktighet i beskedet, säger Blake Gwinn på NatWest Markets till Reuters. Enligt Reuters räknar marknaden med en räntesänkning på 0,25 proc

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.