DI > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 17:48

DI - 10 jun 19 kl. 22:38

40 procent av företagarna utsatta för brott – ”växande problem i alla branscher”Fyra av tio småföretagare har fallit offer för kriminalitet. Allra vanligast är inbrott och stölder, som över hälften av alla brottsdrabbade företag har utsatts för. Samtidig saknar majoriteten vanligt inbrottslarm i sina lokaler. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 40 procent av företagarna, utsattaför , brott, växandeproblem , i alla branscher
YLE - 15 dec 12 kl. 15:05

Företagare trötta på växande antal bluffakturor

Mer än varannan småföretagare har fått en eller flera bluffakturor i år. Det uppskattar föreningen Företagarna i Finland. Föreningen säger att antalet obefogade räkningar har ökat år efter år och att måttet nu börjar vara rågat.

YLE - 26 okt 16 kl. 18:25

Människohandeln växer i Norden - barn särskilt utsatta

Människohandeln ökar i världen och särskilt i Europa har flyktingströmmarna skapat en grogrund för nya former av människohandel. De flesta offer utnyttjas fortfarande inom prostitution och annan sexuell verksamhet, men en ny gren som växer kraftigt handlar om arbetsmarknadskriminalitet, till exempel olika former av slavarbete. Det här är den största utmaningen för myndigheterna, säger Rudolf Christoffersen, åklagare vid Eurojust som är den europeiska polisbyrån Europols juridiska organ.

News55 - 17 mar 19 kl. 11:44

Vårdföretagarna: Nu slutar vi prata vinster i välfärden

Vården och omsorgen i Sverige står inför stora utmaningar. Vi läser dagligen om människor som sitter fast i en vårdkö i väntan på en nödvändig operation, om äldre som väntat i månader på en plats på äldreboendet och om ett skriande behov av fler medarbetare. Trots detta har frågan om vinster i välfärden tillåtits förlama svensk vårddebatt.

YLE - 07 okt 16 kl. 17:25

Brist på lån stryper växande företag

Finlands ekonomiska framtid hotas av att många växande företag har svårt att få banklån. Då gamla jättar inom pappersindustrin och bolag som Nokia har krympt borde nya bolag växa fram. Annars får vi inte nya arbetsplatser.

Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 04:00

Destruktiv debatt skadar de redan utsatta

Den offentliga diskussionen i Lund om anvisad plats där utsatta EU-medborgare exempelvis kan få bättre sanitära förhållanden har delvis varit destruktiv, och inte så konstruktiv som vi från ideellt håll hade önskat. Många som vi möter vittnar om samma verklighet som Stockholm Stadsmissions direktör Marika Markovits skriver om i Svenska Dagbladet den 1/8. Nämligen att hatbrotten mot utsatta EU-medborgare ökar i takt med att destruktiva politiska förslag eller offentliga uttalanden blir fler.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:08

Translag, utsatta flyktingbarn och nedskärningar som drabbar utsatta - det här vill organisationer ändra när FN granskar Finland

FN:s råd för mänskliga rättigheter UNHRC granskar i dag Finland. Medborgarorganisationer har prickat Finland för brister i hur flyktingar behandlas och för nedskärningar som drabbar de mest utsatta. Att Finland är uppe till diskussion inom UNHRC handlar om en periodisk granskning, som alla medlemsländer går igenom med jämna mellanrum.

YLE - 19 aug 13 kl. 05:00

Växande intresse för deltids företagande

Allt fler vill bli företagare på deltid. Var fjärde kund på nyföretagarcentralen Firmaxi i Karleby vill numera starta eget på deltid. - Deltidsföretagandet har ökat ganska mycket de senaste åren.

YLE - 19 aug 13 kl. 11:09

Växande intresse för deltidsföretagande

Allt fler vill bli företagare på deltid. Var fjärde kund på nyföretagarcentralen Firmaxi i Karleby vill numera starta eget på deltid. - Deltidsföretagandet har ökat ganska mycket de senaste åren.

SVT Debatt - 10 sep 18 kl. 11:14

Företagarna om valet: ”Politisk osäkerhet största hindret för ett växande näringsliv”

”Vi vädjar till Sveriges politiker och riksdagspartierna som nu efter valet är med och formar både samtididen och framtiden, att inte låta sig låsas i kortsiktiga politiska perspektiv som försätter Sverige i osäkerhet. Vi uppmanar partierna att ta sitt ansvar för att säkra stabilitet för näringslivet så att situationen inte förvärras”, skriver Günther Mårder, vd, Företagarna..

SVT Debatt - 18 okt 13 kl. 09:53

Moderaterna prioriterar kampen mot it-brott

IT-SÄKERHET Den digitala utvecklingen underlättar våra liv på många sätt, men när vi förlitar oss på digital teknik i allt fler delar av livet blir vi också mer sårbara. Bedrägerierna ökar, och barn utsätts för kränkningar och övergrepp i sociala medier. Nu vill vi lägga grunden för ett tryggare Sverige, där polisen har resurser att möta den växande it-relaterade brottsligheten och skärpt strafflagstiftning, skriver justitieminister Beatrice Ask och Krister Hammarbergh, gruppledare för Moderaterna i justitieutskottet.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Banker fortsatt sänke inför stängning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen går mot en svag stängning på tisdagen trots att Billerud Korsnäs storaffär ryckt upp skogssektorn. Bankerna tillhör förlorarna..

DI - 15 minuter sedan

Kinnevik-ägda Global Fashion Group förlänger IPO-teckningstid

Kinnevik-delägda nätmodehandlaren Global Fashion Group har i samråd med sina finansiella rådgivare beslutat att förlänga teckningstiden inför den stundande noteringen på Frankfurtbörsen. Diskussioner pågår även om noteringsvillkoren..

DI - 15 minuter sedan

Tar ditt bolag strid för hållbarhet? Ta då chansen till topprankning

Vill du ta chansen att visa på ditt bolags hållbarhetsarbete? Och därtill få en knuff i rätt riktning på de områden där det behövs.  Se då till att svara på den enkät som skickats ut inför rankningen Hållbara bolag 2019..

DI - 30 minuter sedan

ChromoGenics offentliggör prospekt avseende företrädesemission

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SYDKOREA, SCHWEIZ, SINGAPORE ELLER SYDAFRIKA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Ericsson och Nokia i samtal om att ta över Huawei-avtal i USA

Omkring ett dussin amerikanska teleoperatörer, som använder sig av teknik från Huawei, för samtal med Ericsson och Nokia om att ersätta det kinesiska företaget. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Trump till attack mot Iran: Regimen förstår bara styrka och makt

USA kommer att möta iransk aggression med ”överväldigande styrka”. Det skriver landets president Donald Trump i en serie uttalanden på Twitter på tisdagseftermiddagen..

DI - 45 minuter sedan

Botoxrally efter jätteaffären – krisaktien rusar

NEW YORK. Abbvie köper den krisande Botox-tillverkaren Allergan i ännu en storaffär inom läkemedelssektorn. Uppköpet, som beskrivs som win-win för båda parterna, gör Abbvie till ett av världens största läkemedelsbolag.

DI - 1 timme sedan

Små nedgångar i New York – Fedex ned inför rapport

De ledande New York-börserna inledde tisdagen med blygsamma nedgångar då marknaden inväntade ett tal från Fed-chefen Jerome Powell. .

DI - 45 minuter sedan

Combigene förlänger budtid på Panion Animal Health

First North-listade Combigene förlänger budtiden på Spotlight-bolaget Panion Animal Health till den 10 juli. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Utsläppen från bilar fortsätter öka

Utsläppen av koldioxid från nya bilar i EU har ökat för andra året i rad. Det framgår av en rapport där Europeiska miljöbyrån publicerat sina preliminära data över koldioxidutsläppen för nya bilar och skåpbilar i EU samt Island. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.