Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 17 June, 23:02

Dagensanalys.se - 10 jun 19 kl. 21:21

Hon leder analytics på InstagramOm du någon gång undrat om vem som är chef för analys och statistik på Instagram ska du fortsätta läsa. För ny i rollen är .. Ny chef för analytics på Instagram är numera Tamar Shapiro. Hon basar över 150 data scientists och tekniker/programmerare. Hon har tidigare jobbat som chef för analys på Foursquare, varit på American Express och i andra analysroller, innan Instagram.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Instagram, Tamar Shapiro, Foursquare, American Express, Hon, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon leder, analytics, Instagram
Dagensanalys.se - 12 jan 18 kl. 10:03

5 tips för att maximera möjligheterna med Google Analytics

Många använder sig av Google Analytics för att följa hur en sajt eller kampanj presterar, men det finns en hel del tips och trix för att optimera hur du använder Analytics. Enligt Karl Norling på managementkonsultföretaget Curamando finns det ett antal frågor du bör ställa dig, och sedan några saker som du bör lägga en del tid på för att verkligen göra din sajt affärsdrivande. Varför har du en sajt?

Dagensanalys.se - 07 nov 18 kl. 04:13

Facebook lanserar analytics för Instagram och lägger till nya funktioner för fejjan

Facebook lanserar nu analytics för konton på Instagram och avancerad analytics för Facebook pages. Funktionerna är just nu i beta, men kommer att rullas ut nästkommande månader över hela världen. Bland annat kommer du att kunna välja ut personer som kommenterat ett varumärken och rikta annonsering till den målgruppen.

Dagensanalys.se - 16 maj 18 kl. 13:55

4 enkla steg hur man kombinerar surveys och analytics för att nå maximal effekt

Alla företag strävar efter att erbjuda den optimala kundupplevelsen. Genom att erbjuda kunderna en bra och enkel resa kommer de att gilla er, använda era tjänster mer och köpa av er nu och i framtiden. Utmaningen i detta är att skapa flöden där kunderna enkelt kan uppfylla sina mål och i samma process konverterar på ett eller flera sätt.

Dagensanalys.se - 19 apr 18 kl. 19:13

Google uppdaterar avtalsvillkoren för Analytics

Lite mer än en månad innan GDPR träder i kraft uppdaterar nu Google avtalsvillkoren för Analytics. Om ert företag har ett Analytics-konto är det nu dags att lusläsa vad ni går med på och även gå in och hantera inställningarna för datalagring. Här kan du läsa villkoren och skicka vidare till chefen.

Dagensanalys.se - 07 maj 18 kl. 09:02

Åtta miljoner kronor är ett inlägg värt på Instagram

Kylie Jenner, lillasyster till hon med rumpan som är ihop med rapparen, är numera världens mest värderade influencer. Ett inlägg på Instagram av Kylie Jenner är nämligen värderat till 8 miljoner kronor, enligt analysföretaget D’Marie Analytics. Kylie har 108 miljoner följare på Instagram och ett inlägg får flera miljoner likes.

Dagensanalys.se - 17 okt 17 kl. 13:01

”Needl Analytics är en spännande utveckling inom webbanalys som kommer att demokratisera Google Analytics”

Needl Analytics lanserar ett nytt automatiserat verktyg för Google Analytics i öppen beta. Needl Analytics Ltd är ett svensk-brittiskt bolag som startades 2016 med målet att bygga ett nästa generationens verktyg för automatiserad webbanalys. I teamet bakom Needl Analytics ingår Rickard Almér, medgrundare och ansvarig för analys och R&D, Andrew Dempsey, medgrundare och CMO, Phil Roach, medgrundare och CTO, Anders Hagström, medgrundare och investerare och Siew Sai Hoo, medgrundare och investerare.

Dagens PS - 15 feb 18 kl. 10:34

Snap följer Instagram – börjar dela användardata

Snapchats moderbolag, Snap, ska börja dela med sig användardata till skapare av innehåll på tjänsten. Under rapportsamtalet sade vd Evan Spiegel att man på Snap tidigare har ”försummat skapargemenskapen på Snapchat”. Därför lovar man nu att börja dela med sig information om tiden som användare spenderar på Snapchat, antalet unika tittare samt visningar i Story.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 04:24

Proof Analytics revolutionerar hur du jobbar med din marknadsföringsmix

Det finns idag fler marknadsföringskanaler än någonsin förr. Så hur ska du som marknadschef skapa den optimala mixen för just ditt företag vid varje givet tillfälle? Allt från PR, event, Instagram, Facebook, LinkedIn, Snapchat, SO-ME, SEO, SEM, TV, radio, print, utomhus, retargeting, kundcase, ambassadörskap, influencers, kontextuell targeting, online communities, review ads, ABA, ABM, email, sponsorskap och fler.

Dagensanalys.se - 16 mar 16 kl. 13:01

Så här fungerar Google Analytics 360 Suite – experten berättar

Christoffer Luthman från analysexperterna Outfox har svarat på våra frågor om nyligen lanserade Google Analytics 360 – produktgruppen från Google som på allvar ska konkurrera med Adobe och SalesForce. Vad är skillnaden mellan vanliga Google Analytics och Analytics 360?
Analytics 360 är det nya namnet på Google Analytics Premium.

Dagensanalys.se - 06 aug 18 kl. 17:37

Nu kan du aktivera Google-signaler i din Analytics

Annonseringsfunktioner förbättras med Google-signaler för att få bättre förståelse hur kunder använder olika enheter med hjälp av data från inloggade Google-användare. Den här nya inställningen uppgraderar befintliga kontroller i Annonseringsfunktioner. När du aktiverar Google Signals uppdateras följande befintliga Google Analytics-funktioner så att de även tar med samlad data från Google-användare som har aktiverat personliga annonspreferenser:   Befintlig Google Analytics-funktion När Google Signals är aktiverat Remarketing med Google Analytics Skapa remarketingmålgrupper med data från Google Analytics och dela dem med länkade annonseringskonton.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Silver Snipers vann VM-guld i Counter Strike för seniorer

I söndags hölls den första världscuptävlingen för seniorer i Counter Strike, och svenska laget Silver Snipers kammade hem guldet. Det var på Dreamhack i helgen som fyra länder – Sverige, Finland, Tyskland och USA – tävlade om VM-guld i Counter Strike. Svenska Silver Snipers vann finalen mot Finlands lag Grey Gunners.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Delta Projects tar sig an Synsam och lanserar Digital Custom Audiende Product

Delta Projects har ingått ett samarbete med Synsam i deras satsning kring att ta hem den programmatiska affären och digitalisera sin marknadsföring. Som en del i samarbetet har Delta Projects tillsammans med Bisnode utvecklat en helt ny produkt – Digital Custom Audiende Product. Vi tittar hela tiden på hur vi kan effektivisera och förbättra vår kommunikation och marknadsföring där fokus ligger på digitalisering.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Så här kan du se hur digitala gränssnitt påverkar oss emotionellt

Design- och UX-byrån Oakwood har under våren samarbetat med Victor Gustafsson från KTH för att undersöka hur användarupplevelser online påverkar oss emotionellt. Resultatet är ett verktyg som visuellt utvärderar de emotionella aspekterna av en digital användarupplevelse. Verktyget kan användas för att få större inblick i den känslomässiga varumärkesupplevelse online bidrar till.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Spotify söker nya intäkter när de lanserar reklam i poddar

Det var inte länge sedan Spotify började satsa på poddar. Nu är det dags att dra in pengar på poddarna också. Publiken som får ta emot reklamen är gratislyssnarna.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Så här mycket dominerar Google, Facebook och Amazon

Visst är det lite tjatigt med alla dessa artiklar om jättarna som dominerar. Såklart att de dominerar när de har så bra koll på vad konsumenterna vill ha. Men hur mycket dominerar de egentligen?

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

IAB lanserar mentorprogram

IAB går från smart idé till verklighet när de nu lanserar ett mentorprogram. Det är IAB i Australien som vill förändra förutsättningarna på marknaden genom att lansera ett mentorprogram. Tanken är att 40 personer ska väljas ut bland alla som som söker mentorer.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Globala företag ställer sig bakom kryptovalutan Libra från Facebook

Nu ska världens största community också bli världens största ekonomi. Den 18 juni lanserar Facebook kryptovalutan Libra. Kryptovaluta är vanligtvis en digital valuta utan centralt reglerande instans där kryptografiska metoder används för att garantera transaktioner.

Dagensanalys.se - 14 jun 19 kl. 17:53

Allt fler svenskar betalar för nyheter online

Reuters Institute har släppt sin årliga globala rapport Digital News Report som djupdyker i hur vi konsumerar nyheter. Rapporten, som baseras på svar från över 75 000 respondenter i 38 marknader, är full av insikter och de senaste trenderna inom hur vi konsumerar nyheter. Vi får bland annat reda på att Norge och Sverige är de länder där flest invånare väljer att betala för nyheter online.

Dagensanalys.se - 14 jun 19 kl. 16:11

Grundare av Dooify går till Osynlig

Den digitala produktutvecklingsbyrån Osynlig växer och förstärker teamet i Stockholm med entreprenören och designern Carl Svahnström. Carl ligger bland annat bakom delningstjänsten Dooify som vann pitchtävlingen UberPITCH 2016. Osynlig har en prestigelös och entreprenöriell syn på UX och design, som är väl grundad i tydlig nytta för kunden.

Dagensanalys.se - 14 jun 19 kl. 08:03

Jättarna tar nästan hälften av annonsbudgeten

Marknadsförare spenderar nästan hälften av sin annonsbudget på jättarna Google, Facebook och Amazon, visar en ny undersökning. Lawless Research och Factual har undersökt vad marknadsförare tycker om jättarna Google, Facebook och Amazons krafttag på marknaden. Undersökningen visar att respondenterna (700) i genomsnitt spenderar 43 procent av sin annonsbudget på dessa plattformar – och 63 procent uppger att de vill ha andra alternativ.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.