Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 19:59

Dagensanalys.se - 10 jun 19 kl. 21:09

Läskig Deep Fake ändrar vad du sägerAtt Deep Fakes kommer, som trollen på nätet, att påverka informationsflödet är ett faktum. Vi närmar oss en version av Deep Fakes som inte kräver lika mycket produktion som tidigare. Snart kan vem som helst skapa en Deep Fake med några klick. Frågan om vad som är sant och falskt kommer att bli allt svårare att bedöma desto mer avancerade Deep Fakes blir. Här är ett exempel där skaparen av programmet enkelt ändrar vad personen säger i klippet.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Deep Fake, Deep Fakes, Läskig Deep Fake, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läskig, Deep, Fake, ändrarvad du säger
Cornucopia - 22 sep 18 kl. 15:55

Enorm utveckling inom deep fakes - infokalypsen rycker närmare

Det svenska valet verkar ha sluppit avancerad fake news denna gång, trots den enorma utveckling inom deep fakes på bara några månader. Men tills nästa val om fyra år kanske infokalypsen har anlänt och allmänheten litar helt enkelt inte på något längre."President Trump is a total and complete dipshit.

Nyan - 27 jul 16 kl. 09:44

Teboil vill utreda Deep Orange för grovt bedrägeri

Teboil vill att polisen utreder vd och styrelsen i det åländska bränslehandelsbolaget Deep Orange för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott i samband med konkursansökan som Teboils ombud lämnade in i juli.

Totalt är Deep Orange skyldiga Teboil drygt 505 000 euro.
Deep Orange har skött Teboils verksamhet på Åland, inklusive försäljning och distribution av bränslen och smörjoljor till privata, till företag och till bränslestationer bland annat på Bilmacken vid Österleden och vid S-Market i Möckelö.

Cornucopia - 21 dec 16 kl. 09:42

Riksbanken ändrar inte räntan - tror de sänker räntan 2017

Riksbanken ändrar inte sin socialistiskt satta reporänta. Däremot tror de att de sänker räntan nästa år och att Sverige har "ljusare konjunkturutsikter" trots att 2017 - 2019 enligt centralbanken ska visa lägre tillväxt än i år.
Riksbanken låter alltså styrräntan reporäntan ligga still.

Dagensanalys.se - 31 jan 18 kl. 11:28

Fake News, Fake Ads, Fake Stats – Vad är på riktigt egentligen?

Vi lever i en värld där sociala medier nedlusas med falska nyheter. Vi har annonsbedrägerier och programmatisk annonshandel där man inte har koll på var annonserna visas. Dessutom köper många retargeting och exponerar annonser för dem som redan har köpt, trots att det går att undvika om man kan hantera en DMP.

Nyan - 12 aug 16 kl. 10:01

Deep Orange söks inte i konkurs

Den 18 juli lämnade moderföretaget Teboil in en konkursansökan till Ålands tingsrätt mot det lokala bränslehandelsföretaget Deep Orange. Den 8 augusti drogs konkursansökan tillbaka. – Vi hittade en lösning som var bra för alla parter, säger Deep Oranges vd Lasse Lindgren Det är Teboils, Deep Oranges och Mariehamns Bilmacks uttalade målsättning att fortsätta all verksamhet som vanligt på Åland, skriver Deep Orange i ett pressmeddelande.

Cornucopia - 25 jan 18 kl. 12:32

När allt är betalväggar är det endast propaganda och fake news som är gratis

Sverige går mot valår och vi kan vara redo för massiv propaganda och fake news för att så maximal splittring i valet. Samtidigt lägger "seriösa nyhetstjänster" sina nyheter, rent av debattartiklar, ledarsidor och krönikor, bakom betalväggar och kan alltså inte nå fram till de som matas med propagandan och falska nyheter.
SVT och Sveriges Radio är "gratis" (=tvångsfinansierat) och inte bakom betalvägg.

Dagensanalys.se - 09 jan 19 kl. 17:23

Trafikmätningar på internet är bara ”fake”

Så uttalar sig förra chefen på Reddit, Ellen Pao. Enligt henne är mätningar bara strunt och fejkade tal. Vår svenska mätexpert Fulton Yancy tycker till om hennes uttalande.

Dagensanalys.se - 25 apr 19 kl. 22:51

Med Deep Fakes kan Beckham prata flera språk i den här reklamen

Deep Fakes börjar allt oftare smyga sig in i kommersiella sammanhang. Inte längre bara för hackare som vill trolla utan nu även möjligheter för annonsörer som vill nå ut med sina budskap. I den här reklamfilmen pratar David Beckham flera språk, och det är möjligt med hjälp av Deep Fakes.

Resume - 28 aug 13 kl. 13:27

?Google Glass förändrar marknadsföringen för alltid?


?Vi har skapat en global byrå för en social era.? Så lyder budskapet från Deep Fokus.

Dagensanalys.se - 26 apr 18 kl. 10:01

”Precis så som elektricitet gjorde förändrar AI vår värld”

Analysföretaget Gartner har kartlagt värdet av AI på marknaden och de satsningar som nu bland annat EU kommer att göra. Så, globala värdet av AI, under året, förväntas landa på 9 biljoner kronor, vilket är en ökning om 70 procent jämfört med förra året. Men den förväntas stiga till hela 32 biljoner kronor år 2022.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

9 av 10 vill ha bättre mänsklig övervakning av artificiell intelligens

Enligt en ny undersökning från Qlik oroar sig britterna för att artificiell intelligens tar diskriminerande beslut. Nästan 9 av 10 vill se att myndigheter och stora tech-företag tar ett större ansvar. Qlik har genomfört en konsumentundersökning för att ta reda på hur privatpersoner i Storbritannien ser på artificiell intelligens (AI).

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Våga ifrågasätt hur din digitala lösning är byggd

Rebel & Birds VD Jonas Elgquist blickar tillbaka på halvåret som varit och berättar om kundernas utmaningar och hur de ska komma före sina konkurrenter. Vilka kunder arbetar Rebel & Bird med idag? Vi har en underbar blandning av kunder som vi är glada och stolta att få arbeta med.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Kunder ställer allt högre krav på företags värderingar och förmåga till innovation

Modern försäljning ställer allt högre anspråk på företag som vill locka till sig kunder och marginalen för fel har minskat med åren. Det visar nya siffror från Salesforce. Salesforce publicerade nyligen sin tredje upplaga av rapporten State of the Connected Customer, som har kartlagt kundupplevelsen hos mer än 8 000 konsumenter och företagskunder världen över.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

AI driver på annonsinvesteringarna

De globala annonsinvesteringarna för digital annonsering beräknas nå 520 miljarder dollar år 2023 – en ökning från 294 miljarder dollar år 2019. Det förutspår Juniper Research. Siffrorna visar en årlig genomsnittlig tillväxt på 15 procent de kommande fem åren.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Bör företag vara oroliga för länkskatten?

Martin Sundberg på Viseo har intervjuat en jurist och en SEO-expert om hur den kommande länkskatten kommer att påverka vanliga företag. Martin har intervjuat juristen Malki Afram och SEO-experten Oscar Sandström. Tillsammans reder de ut de frågetecken som finns kring det nya EU-direktivet.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Snart måste Google och Facebook avslöja hur mycket du är värd

När du lämnar ifrån dig data till Facebook eller Google ger du dem något av värde – din data blir nämligen intäkter från riktade annonser. Nu vill politikerna tvinga jättarna att avslöja vad det värdet är. Det pågår för närvarande en debatt i USA bland politiker som vill tvinga Facebook, Google, Amazon och fler att avslöja hur mycket din data, som de samlat på sig, är värd – den potentiella dataintäkten per användare.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Endast 7 procent väljer att betala för nyheter – om de verkligen måste

Om konsumenterna måste välja mellan att ha ett abonnemang för streaming, musik eller nyheter skulle bara 7 procent välja nyheter. I en kartläggning som genomförts av Reuters i sin stora rapport Digital News Report får vi reda på att få, väldigt få värderar nyheter högre än exempelvis musik eller video. Bara i Norden är vi lite mer benägna att lägga pengar på att läsa nyheter.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Rapport: Nu är det mobilen som gäller för att konsumera nyheter

Från 2013 till idag har det skett ett enormt skifte i hur vi konsumerar nyheter på nätet. Numera är det mobilen som gäller, enligt Reuters stora kartläggning. Andelen som använder en dator för att läsa nyheter har rasat från 73 procent till 28 procent de senaste 6 åren.

Dagensanalys.se - Igår: 08:40

Nu kan du smygkolla på jobbet

Nu blir det ännu enklare att smygkolla serier och filmer på jobbet. Streamingjätten Netflix håller just nu på att testa bild-i-bild i webbläsaren. Den nya funktionen gör det möjligt att titta på Netflix samtidigt som du gör andra saker på datorn.

Dagensanalys.se - Igår: 02:31

Äntligen satsar Schibsted på ett innovationscenter

Det är tufft för svenska medier när jättar som Google och Facebook dundrar på. Nu ska Schibsted tänka nytt och det med hjälp av ett innovationscenter. När jag jobbade på Schibsted (för länge sedan) tänkte jag alltid att det här bolaget verkligen borde satsa på ett eget innovationscenter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.