DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 03:31

DI - 10 jun 19 kl. 19:30

Migrationsfrågan kräver större ansvarLEDARE. Forskaren Joakim Ruist skriver i sin nya bok om hur viktiga incitament är när invandrare bestämmer sig för vart de vill flytta, och att det är oro för kaos som styr attityder till invandring..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare, Joakim Ruist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Migrationsfrågan, kräverstörre , ansvar
Expressen - 17 okt 18 kl. 11:43

Löfven till Bryssel för snabb lösning på migrationsfrågan

Stefan Löfven åker till EU-toppmötet för att bland annat få en snabb lösning på migrationsfrågan och ett gemensamt EU-ansvar för flyktingmottagandet.– Där är det trögast, säger Stefan Löfven.Internt inom de rödgröna partierna är linjen inför EU-toppmötet splittrad..

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 15 kl. 00:01

Kasta inte paj. Flyktingfrågan kräver en konstruktiv ton.

Migrationsminister Morgan Johansson (S) raljerar över Centerns migrationspolitik."Hittar man ingen bostad eller jobb med någorlunda kvalitet, då får man väl jobba för tio kronor i timmen och bo i en källare", sade han enligt Expressen på fredagen. Han menade också att allianspartiernas migrationspolitiska linjer "spretar åt alla håll.

Sydsvenskan - 13 dec 15 kl. 00:01

Kasta inte paj. Flyktingfrågan kräver en konstruktiv ton.

Migrationsminister Morgan Johansson (S) raljerar över Centerns migrationspolitik."Hittar man ingen bostad eller jobb med någorlunda kvalitet, då får man väl jobba för tio kronor i timmen och bo i en källare", sade han enligt Expressen på fredagen. Han menade också att allianspartiernas migrationspolitiska linjer "spretar åt alla håll.

Kristianstadsbladet - 30 jun 14 kl. 22:36

Obama tar strid i migrationsfrågan


USA:s president Barack Obama har signalerat att en ny inhemsk kraftmätning är på gång, nu om migrationspolitiken. Detta efter att Republikanerna flaggat för att de inte accepterar någon omröstning om saken i representanthuset i år.Obama, som kort framträdde utanför Vita huset på måndagen, sade att han därför instruerat myndigheter att ta fram ett förslag för hur USA:s "trasiga system" ska kunna åtgärdas, och att han är redo att själv driva igenom dem.

BT - 30 jun 14 kl. 22:36

Obama tar strid i migrationsfrågan

USA:s president Barack Obama har signalerat att en ny inhemsk kraftmätning är på gång, nu om migrationspolitiken. Detta efter att Republikanerna flaggat för att de inte accepterar någon omröstning om saken i representanthuset i år. Obama, som kort framträdde utanför Vita huset på måndagen, sade att han därför instruerat myndigheter att ta fram ett förslag för hur USA:s "trasiga system" ska kunna åtgärdas, och att han är redo att själv driva igenom dem.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Fortsatt stort ansvar väntar Östra Göinge

Den nya lagstiftningen ska göra fördelningen jämnare, men ändå får Östra Göinge fortsatt räkna med ett stort åtagande när det gäller ensamkommande barn.
Varför fortsätter Migrationsverket att anvisa barn till Östra Göinge när man vet om dödläget att kommunen fortsätter neka till dess att det finns ett avgörande i Kammarrätten?– Det enkla svaret är att lagen är sådan att barnen ska anvisas ut till kommuner.

SVT - 09 maj 19 kl. 12:00

S: Migration ”ett gemensamt ansvar för länderna i EU”

Jämte klimatet och brottsbekämpning står migrationsfrågan högst upp på svenska väljares prioriteringslista inför EU-valet. I SVT:s Morgonstudion möttes EU-minister Hans Dahlgren (S) och Henrik Vinge, Sverigedemokraternas integrationspolitiske talesman, i debatt om migrationsfrågan..

YLE - 26 mar 17 kl. 13:32

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen?

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen? 7 000 asylsökande kom till Norge och Finland via Ryssland för drygt ett år sedan. Många av de här människorna smugglades in av kriminella ligor.

Dalarnas tidningar - 19 jan 16 kl. 14:51

LEDAR-TV: EU tvingar oss att spela ett spel i flyktingfrågan

Är de stängda landsgränserna ett tecken på att regeringen nu ägnar sig åt signalpolitik i migrationsfrågan? Och hur pass mycket ansvar tar egentligen de andra EU-länderna för flyktingarna? DT:s politiske redaktör Jens Runnberg diskuterade med Patrik Oksanen, politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning (C), under Folk och Försvars rikskonferens i Sälen..

Barometern - 09 maj 18 kl. 00:26

Från övertygelse till ansvar

Ansvarsdimensionen väger tyngre i svensk politik än övertygelse. Det syns i migrationsfrågan. Ledare.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Förteget om Hongkong på fastlandet

Protesterna i Hongkong omnämns knappt i Fastlandskinas statliga och regeringstrogna medier. I kinesiska sociala medier har bilder och omnämnanden av händelserna tagits bort..

DI - 5 timmar sedan

Rapport: Klimatmål kräver dubblat bensinpris

Riksdagspartierna har låtit sig vilseledas. Beslutet att minska utsläppen av koldioxid från transportsektorn (exklusive flyg) med 70 procent mellan 2010 och 2030 bygger på bristfälliga underlag, anser miljödebattören och forskaren Per Kågeson..

DI - 5 timmar sedan

Bildspecial: Här är världens dyrbaraste veteranbilar

Concorso d’Eleganza vid Comosjön är världens främsta show för historiska bilar. På Gatsby-inspirerade partyn pågår heta diskussioner om hur framtiden ser ut för dessa rullande konstverk. Men här visas också världens dyraste nya bil upp.

DI - 5 timmar sedan

Dan Olofsson ger miljoner till judisk säkerhet i Malmö

Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Nästan hela Argentina och Uruguay blev utan el efter ett massivt strömavbrott på söndagen. Argentinas president säger att han aldrig sett något liknande och utlovar en grundlig utredning..

DI - 6 timmar sedan

Nordic Capital gör nytt miljardförvärv i USA

Nordic Capital köper sitt tredje amerikanska företag i hälsosektorn på tre år. Thomas Vetander, ansvarig för förvärvet, flyttar till New York till hösten och blir chef för riskkapitalbolagets nya USA-kontor. .

DI - 7 timmar sedan

M deltar i migrationsutredning — trots kritik

Moderaterna kommer att vara med i den parlamentariska migrationsutredningen, men är fortfarande kritiska. ”Jag är ohyggligt kritisk till att det här är ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige”, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DI - 7 timmar sedan

Vårdkostnaderna skenar – illröda siffror för USA

Hade USA varit ett bolag i S&P 500 hade aktien sannolikt gått uselt. De senaste 50 åren har USA Inc nämligen gått med plus ynka fem år..

DI - 7 timmar sedan

Bards droghyllning skapade ramaskri – skrek ”Sätt mig i land!”

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för Sommar i P1 i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon..

DI - 8 timmar sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike. ”Katastrofalt”, säger jordbruksminister Didier Guillaume..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.