DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 11:50

DI - 10 jun 19 kl. 18:17

Europabörserna lyfte efter Mexiko-besked med biltillverkare i tätenEuropabörserna handlades upp på måndagen med stöd av beskedet i helgen att USA och Mexiko har kommit överens om ett avtal som åtminstone tillfälligt undanröjde risken för amerikanska tullar på mexikanska varor. Ett antal europeiska börser, däribland Frankfurtbörsen, höll emellertid helgstängt för firande av Annandag pingst..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mexiko, USA, Frankfurtbörsen, Annandag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europabörsernalyfte efter , Mexiko-beskedmed , biltillverkarei , täten
DI - 07 jun 13 kl. 17:48

Europabörser: Biltillverkare tog täten

Europabörserna avslutade fredagen i klart positivt territorium. En tvetydig siffra avseende den amerikanska sysselsättningen och arbetslösheten för maj månad bidrog till ett högre sentiment för regionen. I bräschen för uppgången fanns fordonstillverkare, banker och telekombolag..

DI - 27 jul 16 kl. 12:36

Europabörser: Rapporter ger lyft i Paris

Med stöd från starka rapporter letade sig de ledande Europabörserna letade sig uppåt på onsdagen. Parisbörsen var i täten för uppgången. Efter börsernas stängning i dag väntas ett penningpolitiskt besked från Federal Reserve..

TA - 06 mar 13 kl. 16:34

Börsen pendlar kring nollan

Börsen fortsatte att vara på plus under förmiddagen. Efter ungefär en timmes handel hade OMXS-index stigit med 0,2 procent till 379,8.
Stockholmsbörsen höll sig nära nollan under onsdagseftermiddagen.

Kristianstadsbladet - 26 jun 13 kl. 17:41

Stockholmsbörsen upp men gruvor ner

Stockholmsbörsen fortsatte uppåt under onsdagen, i linje med de ledande Europabörserna.Men gruvaktierna tappade mark.
Stockholmsbörsen fortsatte upp under dagen.

Affärsvärlden - 17 dec 15 kl. 13:22

Dagens vinnaraktier

Kurserna på Stockholmsbörsen avancerar på bred front efter gårdagens besked om att Federal Reserve höjer räntan för första gången sedan 2006. Sektormässigt avancerar verkstad och bank i täten. Utvecklingen på de ledande Europabörserna är liknande och från amerikanskt håll indikerar terminerna stigande kurser vid handelsstart..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Gina Tricots vd lämnar till hösten

Klädkedjan Gina Tricot, som under våren genomfört neddragningar, meddelar att vd Magnus Månsson lämnar under hösten..

DI - 10 minuter sedan

Räntor och valutor: Trevande inledning på veckan med Fed i fokus

USA-räntorna har handlats stabilt i veckans inledning, när handlare inväntar onsdagens räntebesked. På måndagens förmiddagshandel pekar de amerikanska räntorna svagt uppåt, med tioårsräntan 2 punkter högre på 2,10 procent, jämfört med fredagens svenska stängning..

DI - 30 minuter sedan

Utbyggnaden av oljeraffinaderiet stoppas till 2020

Mark- och miljööverdomstolen går vidare med överklagandena mot Preems planerade utbyggnad i Lysekil.  Därmed kvarstår osäkerheten kring den kritiserade jätteinvesteringen på runt 15 miljarder kronor..

DI - 30 minuter sedan

Saxlunds dotterbolag tar order i Storbritannien värd 20 miljoner

Saxlund Groups brittiska dotterbolag Saxlund International har på måndagen säkrat kontrakt till ett värde av cirka 1,7 miljoner pund, motsvarande cirka 20 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Peab bygger äldreboende i Västerås – ordervärde om 265 miljoner

Byggkoncernen Peab ska bygga ett äldreboende med 120 lägenheter åt Hemsö i Västerås. Kontraktssumman uppgår till 265 miljoner kronor, vilket orderanmäls i det andra kvartalet 2019. Denna totalentreprenad byggstartas i augusti och beräknas vara klart i april 2021..

DI - 45 minuter sedan

Vätgasbolagets teknologi avskrivs från olycka efter granskning

Vätgasbolaget Nels kärnteknologi var inte upphovet för den brand som bröt ut vid en tankstation i Sandvika under söndagen för två veckor sedan, enligt en oberoende utredning av danska konsultfirman Gexcon, skriver Nel i ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Preems utbyggnad ska prövas i domstol

Mark- och miljööverdomstolen kommer att ta upp fallet om utbyggnaden i Lysekil. Domstolen ger prövningstillstånd till målet, med en planerad huvudförhandling första kvartalet 2020..

DI - 1 timme sedan

Iran hotar med att bryta mot kärnenergiavtalet

Iran uppger på måndagen att de den 7 juli kommer att överskrida tidigare överenskomna lagernivåer av låganrikat uran. Därmed ser landet ut att vara på väg att bryta mot kärnenergiöverenskommelsen från 2015 enligt nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Ta rygg på Lantto – köp hajpade aktien som rusat 60 procent i år

Di:s köpråd på det hajpade techbolaget blev inte helt lyckat, trots en urstark slutspurt. Men nu närmar sig det kommersiella genombrottet, och insynstopparna tankar aktier. Vi upprepar köp – även om risken är hög.

DI - 1 timme sedan

Analytiker: Fortsatt press på Lufthansa kan uppmuntra konkurrenter

Att flygkoncernen Lufthansas lågprisdel Eurowings går med förlust kan tänkas uppmuntra konkurrenter. Det skriver Credit Suisse i en snabbkommentar efter flygkoncernens vinstvarning på måndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.