DI > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 00:57

DI - 10 jun 19 kl. 15:58

Rektorerna för Chalmers och KTH: Inför avdrag för kompetensinvesteringarDEBATT. Fortlöpande utbildning blir allt viktigare för att säkra svensk konkurrenskraft. För första gången presenterar vi nu gemensamma förslag på hur livslångt lärande kan främjas konkret, skriver företrädare för sju lärosäten, sex arbetsgivarorganisationer och 150 000 ingenjörer. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Chalmers, KTH, Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rektorernaför , Chalmersoch , KTHInför , avdragför , kompetensinvesteringar
Nyteknik - 14 mar 12 kl. 10:05

Nu ska den bästa av KTH och Chalmers koras

På fredag ska det avgöras, vilka är bäst, KTH eller Chalmers? På hockey. Det första mötet mellan The Royal Blue och Chalmers Blue Mc Rangers spelas på fredag..

GöteborgsPosten - 01 jul 17 kl. 11:50

Chalmers slog KTH i ny roddtävling

På brittiskt manér gjorde teknologer från Chalmers och KTH upp bakom årorna. Mitt i centrala Stockholm blev det en spännande historia med ivriga åskådare och hård kamp om titeln. – Ett väldigt glatt gäng från Chalmers tog hem segern, säger Marta Tiberg, kommunikationschef på ÅF som arrangerade tävlingen..

DN - 27 mar 12 kl. 06:00

KTH och Chalmers i topp för ingenjören

Toppklungan leds av KTH och Chalmers, med förra årets etta Lund som trea, följda av Linköping, Uppsala och Luleå. Med andra ord de lärosäten som främst erbjuder de femåriga civilingenjörsutbildningarna..

GöteborgsPosten - 21 apr 14 kl. 22:29

Matteras på Chalmers och KTH

Svag matteundervisning i grundskolan och gymnasiet kombinerat med generös betygssättning ligger bakom de dåliga resultat som nybörjare på KTH och Chalmers visar..

Kristianstadsbladet - 21 apr 14 kl. 22:18

Matteras på KTH och Chalmers


Hela 20 procent av studenterna som började sina civilingenjörsstudier på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm i höstas klarade inte ens grundskolenivån i skolans eget diagnostiska matteprov.Det är dubbelt så många jämfört med 1998, skriver Svenska Dagbladet. Andelen studenter som nådde högsta poäng på provet halverades i samma jämförelse.

BT - 21 apr 14 kl. 22:18

Matteras på KTH och Chalmers

Hela 20 procent av studenterna som började sina civilingenjörsstudier på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm i höstas klarade inte ens grundskolenivån i skolans eget diagnostiska matteprov. Det är dubbelt så många jämfört med 1998, skriver Svenska Dagbladet. Andelen studenter som nådde högsta poäng på provet halverades i samma jämförelse.

GöteborgsPosten - 13 feb 15 kl. 18:00

Så kan Chalmers och GU lyfta Göteborg

För att forskning och utbildning ska göra nytta behövs samarbete med andra. Det är dags att damma av den ifrågasatta Göteborgsandan och låta den starka samverkanstradition som faktiskt finns i Göteborg bli en konkurrensfördel, skriver rektorerna för Göteborgs universitet och Chalmers, Pam Fredman och Karin Markides..

UNT - 30 jun 12 kl. 01:30

Chalmers - om svenskarna får välja

Av landets 22 lärosäten har allmänheten högst tankar om Chalmers tekniska högskola i Göteborg, enligt en Sifo-undersökning GP fått ta del av. Karolinska rankas som tvåa och KTH som trea. (TT).

UNT - 21 apr 14 kl. 22:18

Matteras på KTH och Chalmers

20 procent av studenterna som började sina civilingenjörsstudier på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm i höstas klarade inte ens grundskolenivån i skolans eget diagnostiska matteprov. Lika illa är det på Chalmers.(TT).

NT - 21 apr 14 kl. 22:18

Matteras på KTH och Chalmers

20 procent av studenterna som började sina civilingenjörsstudier på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm i höstas klarade inte ens grundskolenivån i skolans eget diagnostiska matteprov. Lika illa är det på Chalmers.(TT).

Nyteknik - 06 sep 11 kl. 14:01

KTH: Använd mobilen i bilen

Förra veckan varnade Chalmers för att använda mobilen i bilen - nu signalerar KTH en helt motsatt uppfattning..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Samling värd 20 Mkr – nu säljer Tom Böttiger sin konst

När företagaren Tom Böttiger kraschade blev konsten hans räddningsplanka. I dag värderas hans samling till över 20 miljoner kronor. Men efter att ha samlat svensk samtidskonst i tre decennier har han fattat ett drastiskt beslut: i höst säljer han allt.

DI - 2 timmar sedan

Huvudvittne i jaktbrottshärvan säger sig ha förfalskat bevis

Ett huvudvittne i den härva om misstänkta jaktbrott i Västmanland som uppdagades i fjol har dragit tillbaka sitt vittnesmål, rapporterar  Aftonbladet..

DI - 2 timmar sedan

Boris Johnson: Storbritannien måste lämna EU 31 oktober

Den förre utrikesministern Boris Johnson anser att Storbritannien måste lämna EU den 31 oktober. .

DI - 2 timmar sedan

ABG sänker rekommendation för Addnode

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Addnode till behåll från köp. Riktkursen är 150 kronor..

DI - 2 timmar sedan

Kokain värt 9,5 miljarder beslagtaget i USA: ”Kunde dödat miljoner”

Över 16 ton kokain har beslagtagits på ett fartyg i hamnen i Philadelphia i östra USA. Narkotikan beräknas ha ett värde i missbrukarledet på motsvarande omkring 9,5 miljarder kronor och beslaget beskrivs som ett av de största i landets historia..

DI - 2 timmar sedan

Efter mutorna: Byggjätte i konkurs – skulder på 125 miljarder

Buenos Aires.  Det privatägda brasilianska konglomeratet Odebrecht som betalat ut mutor för 7,5 miljarder kronor har fallit på eget grepp. Korruptionen utlöste en kris så att bolaget nu har begärt sig i konkurs med skulder om motsvarande 125 miljarder kronor..

DI - 2 timmar sedan

Muntra miner på Wall Street efter Draghi-tal – Boeing lyfter

Wall Street lyfte på tisdagen efter att ett uttalande från ECB-chefen Mario Draghi ingett nytt hopp om möjliga räntesänkningar. Det breda indexet S&P 500 stängde upp 1 procent, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex stängde upp 1,4 procent. Flygplanstillverkaren Boeing stänger upp 5,4 procent efter nyheten att bolaget tecknat avtal med IAG..

DI - 3 timmar sedan

Attendo spår lägre vinst – initierar åtgärdsprogram

Den pressade vårdkoncernen Attendo förväntar sig ett rörelseresultat i andra kvartalet på 120 miljoner kronor. Den finska verksamheten fortsätter att tynga, uppger bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 3 timmar sedan

Oljepriset lyfter på förnyat handelshopp

Oljepriset stiger på tisdagen efter att ett uttalande från president Donald Trump om att handelssamtalen med Kina kan vara på väg att återupptas..

DI - 3 timmar sedan

Topparna investerar i nytt fastighetsbolag: ”Jag är inte orolig”

Tillsammans med näringslivstoppar som Carl-Henric Svanberg och Thord Wilkne satsar Anders Borg på omsorgsfastigheter. Med en nyemission på 200 miljoner kronor i ryggen ökar Sehlhall Fastigheter takten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.