PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 17 June, 01:24

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 15:26

Trump: Blir ett avtal med Kina för ”de behöver det”Han anklagar Kina för valutamanipulation vilket skall ha underlättat för handeln trots tullarna. Han sade att han väntar sig att träffa Xi Jinping vid G20-mötet i slutet på juni, han har inte hört något annat och tror att Xi Jinping kommer att åka. Men om mötet inte blir av, och om det inte blir något avtal, så väntar en tullhöjning på kinesiska varor. Han framhöll samtidigt att Huawei kan bli en del av ett avtal. Han sade att avtalet med Mexiko är ett ”mycket kraftfullt instrument” för USA.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kina, Xi Jinping, G20, Huawei, Mexiko, USA, Federal Reserve, Kinas, Fed

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TrumpBlir ett , avtalmed , Kinaför de behöver , det
Helsingborgs Dagblad - 26 sep 18 kl. 17:08

Trump anklagar Kina för inblandning i val

USA:s president Donald Trump anklagar Kina för att lägga sig i de stundande mellanårsvalen till den amerikanska kongressen. Skälet till den kinesiska inblandningen är, enligt Trump, att Kina inte vill att Republikanerna ska ha framgång på grund av parti.

Sydsvenskan - 26 sep 18 kl. 17:08

Trump anklagar Kina för inblandning i val

USA:s president Donald Trump anklagar Kina för att lägga sig i de stundande mellanårsvalen till den amerikanska kongressen. Skälet till den kinesiska inblandningen är, enligt Trump, att Kina inte vill att Republikanerna ska ha framgång på grund av parti.

DI - 13 maj 19 kl. 12:59

Trump varnar Kina för motåtgärder – ”det blir bara värre”

Donald Trump varnar Kina för motåtgärder på grund av USA-tullarna på kinesiska varor..

UNT - 26 sep 18 kl. 17:08

Trump anklagar Kina för inblandning i val

USA:s president Donald Trump anklagar Kina för att lägga sig i de stundande mellanårsvalen till den amerikanska kongressen..

Expressen - 10 feb 14 kl. 11:43

"Marit har inget avtal med det här företaget"

SOTJI/STOCKHOLM. Marit Björgen riskerar att bli av med sitt guld. Detta efter att företaget Ludo använt sig av henne i reklam.

SvD - 10 okt 16 kl. 15:36

Trump lyckades med det omöjliga

Mot alla odds lyckades Donald Trump rädda det som fanns kvar av hans sargade presidentvalskampanj under måndagens tv-debatt. Trots att republikanen svamlade, slog under bältet och än en gång sänkte ribban för hur en valkamp bedrivs, så lyckades Trump överträffa förväntningarna. Och bland kärnväljarna framstod han som en vinnare..

DN - 26 feb 18 kl. 16:59

Nytt bakslag för Trump när det gäller ”drömmarna”

Det blev ännu ett bakslag för USA:s president Donald Trump när det gäller de så kallade drömmarna. Papperslösa immigranter som kom till USA som mycket unga och som skyddas från utvisning av Daca-lagen..

DI - 29 nov 18 kl. 16:57

Dubbla budskap från Trump om Kina-avtal

USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att han är nära att göra ett avtal med Kina om handel, men han är inte säker på att han vill göra det och att han gillar läget som det är nu..

DN - 12 maj 19 kl. 11:13

Trump: Om Kina väntar blir det ännu tuffare villkor

Trots det senaste misslyckandet känner Kina ”försiktig optimism” om en bra handelsuppgörelse med USA och flaggar för nya samtal i Peking. Donald Trump misstänker för sin del att kineserna känner sig trängda och skjuter på ett avtal i hopp om att Trump röstas bort i nästa val..

DI - 04 dec 18 kl. 16:23

Donald Trump varnar Kina på Twitter: Kom ihåg att jag är en "tullman"

Förhandlingarna med Kina har börjat, USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer kommer leda arbetet för att se om ett "verkligt" avtal med Kina är möjligt. .

DN - 09 nov 17 kl. 22:24

Torbjörn Petersson: Dämpad Trump prisar Kina

Peking. För det kinesiska folket finns det nu tydligt två Donald Trump. En fientlig som har skrikit och skällt på Kina – i ena stunden om Nordkorea, i nästa om miljontals stulna jobb och ett ”fasansfullt stort” handelsöverskott.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 15:17

Här är proffsens favoritfonder

Den första listan visar vilka fonder som har högst snittbetyg, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida fonden snittbetyg har rört sig upp, ner, eller är oförändrat mot förra månaden. Listorna inkluderar endast fonder som finns till försäljning i Norden. Fondnamn Betyg Antal Föregående Prosperity Cub Fund 4,86 7 Samma Russian Prosperity Fund 4,83 8 Samma Vanguard US Opportunities Fund 4,82 6 Samma Schroder GAIA Two Sigma Diversified 4,76 19 Samma Pictet TR – Agora 4,76 7 Upp MLIS Marshall Wace Tops UCITS Fd 4,75 14 Ner Artemis US Extended Alpha Fund 4,74 8 Samma Groupama Avenir Euro 4,72 18 Upp Robeco BP US Premium Equities 4,71 7 Samma Jupiter European Growth 4,69 13 Ner Nedan de fonder som flest allokerare valt att inkludera i si

PrivataAffärer - I förrgår: 13:37

Trading Direkt om fartygsattackerna utanför Oman

Stockholmsbörsen öppnar nedåt på en relativt nyhetsfattig Stockholmsbörs. Vi pratar även med life science-reporter Magnus Bernet om vad som hänt i sektorn och tipsar om nya programmet Healthcare Direkt.   .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:50

Guldpriset nära femårshögsta efter oljefartygsattackerna

Bakom uppgången ligger bland annat handelskonflikten mellan USA och Kina, de tilltagande oroligheterna i Omanbukten och stigande förväntningar om en kommande amerikansk räntesänkning, menar analytiker. ”Tillväxtoro och ränteförväntningar stöder guldmarknaden. I en omgivning med låg tillväxt och hög likviditet måste pengar hitta ett hem.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:47

Hernhag: Tre mindre bolag i bra lägen just nu

Tom-Kent: Skolavslutning i chatten! Slänger in en sista fråga före semestern. Har försökt balansera och fylla ut portföljen med små och medelstora bolag och skulle vilja ha din syn på dessa: Vitec, Bahnhof, Alimak, eWork, Beijer Alma.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Carnegie: Framtidens läkemedel ett investeringscase

Carnegie anger flera skäl, ”katalysatorer”, som talar för att framför allt den genmedicinska sektorn är en bra placering just nu. Där pågår en medicinsk revolution när många gendefekter snart kan botas av effektiva engångsbehandlingar. De stora läkemedelsjättarna hoppar en efter en på ”genterapitåget”, vilket bekräftar den stora potentialen.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:50

Goldman Sachs: Lupe köpvärd efter oljeprisraset

Det menar Goldman Sachs, som höjt sin rekommendation för Lundin Petroleum till köp från neutral, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. ”Vi tror att produktionen kan näst intill fördubblas under 2020 jämfört med 2019, vilket innebär starten på ett decennium med starka kassaflöden”, skriver investmentbankens analytiker. Därtill finns andra möjligheter, för närvarande undervärderade, att öka produktionen så att bolaget kan komma att slå sina egna prognoser flera år framåt, resonerar banken.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:40

Inflationen nu i linje med Riksbankens prognos

Konsumentpriserna steg 0,3 procent i maj jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 2,2 procent. Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,1 på månadsbasis och stigit med 2,0 procent jämfört med samma månad föregående år.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:55

Här är fredagens färska analyser

Nordea Markets höjer riktkursen för Net Ent till 50 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:51

Lugnare på oljemarknaden efter gårdagens rusning

Brent-priset i första termin noterades till drygt 61:70 dollar fatet vid 7.30-tiden på fredagen, cirka 3 procent upp sedan onsdagen. USA:s utrikesminister Mike Pompeo beskyller Iran för torsdagens attacker på två oljefartyg i Omanbukten.

PrivataAffärer - I förrgår: 06:56

Då noteras Traton

Det framgår av ett meddelande som den tyska fordonskoncernen skickade ut kring midnatt. Priset motsvarar en värdering av hela Traton om 13,5-16,5 miljarder euro, enligt Bloomberg News beräkning. Det motsvarar cirka 145-177 miljarder kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.